Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EXCLUSIV Alba24: Pensia ENORMĂ pe care o primește o persoană din Alba. Este de 63 de ori mai mare decât cea mai mică pensie

Publicat

Cea mai mare pensie obținută lunar de o persoană din județul Alba este de 63 de ori mai mare decât cea mai mică pensie. Nu este o greșeală, datele au fost obținute de Alba24 în mod oficial, de la Casa Județeană de Pensii. 

Instituția nu poate comunica și cui aparține pensia respectivă și nici ce funcție a deținut acea persoană, din motive care țin de protecția datelor cu caracter personal. Aflăm însă suma și faptul că este vorba despre un fost magistrat. 

Cea mai mare pensie din Alba ajunge la suma incredibilă de 50.359 de lei lunar, potrivit unui document solicitat de Alba24, Casei Județene de Pensii Alba. 

În același timp, cea mai mică pensie obținută de un locuitor al județului este de 800 de lei, potrivit reprezentanților instituției.

Un calcul simplu ne arată o diferență enormă, greu de justificat într-o țară normală. Cea mai mare pensie lunară este de 63 de ori mai mare decât cea mai mică pensie din județ.

Citește și: Vechime în muncă 2021. Cum poți cumpăra vechime pentru pensie și cât costă 6 ani pe cartea de muncă. Termenul a fost prelungi

Pensia medie din județul Alba este de 1.562 de lei. Un nou calcul ne arată că pensionarul cu cea mai mare pensie primește lunar peste 32 de pensii medii.

Dacă ne raportăm la un an întreg, diferențele de venituri dintre pensionarii din Alba sunt astronomice.

Potrivit datelor obținute de Alba24, în județ sunt 73 de pensionari cu pensii mai mari de 10.000 de lei pe lună.

Pensia obținută de pensionarul din Alba nu reprezintă totuși un record pentru România. La nivel național, cea mai mare pensie este de 78.634 de lei brut lunar și o primește un fost magistrat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 23.06.2021 at 19:02

    Oamenii sistemului sunt protejati pana la moarte ! Si probabil si dupa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax