Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Explicații HALUCINANTE ale autorităților, în legătură cu pacienta adusă la Spitalul Județean Alba: ambulanța era un microbuz

Publicat


ambulanta

Explicații halucinante ale autorităților, în legătură cu pacienta adusă în condiții improprii, cu o pseudo-ambulanță, la Spitalul Județean de Urgențe din Alba Iulia. 

După apariția articolului în Alba24, reprezentanții diferitelor instituții au început să își amintească despre ce este vorba, sau să aducă ”lămuriri”. Cea mai ”interesantă” explicație vine de la Spitalul Județean Alba: ce vedeți, este un microbuz.

Primul este șeful Serviciului de Ambulanță al Județului Alba, Marius Șuluțiu, care inițial a spus că nu știe nimic despre transportul unei femei cu urgență medicală gravă, într-o mașină fără dotări specifice. Ulterior, ne-a contactat pentru a confirma că, deși ambulanța nu aparține serviciului, cei care i-au acordat asistență medicală și au transportat-o la spital sunt chiar subordonații săi.

Mai mult decât atât, doctorul Șuluțiu a oferit și o informație foarte gravă: în 2018, ambulanțele din Alba nu pot transporta oameni cu greutate mai mare de 120 de kilograme, pacienta în cauză având peste 200 de kilograme.

„Este vorba despre o pacientă supraponderală (peste 200 kg) din Teiuş, cu urgenţă majoră (accident vascular cerebral pe fond hipertensiv), pentru transportul căreia la spital nu a fost posibilă utilizarea ambulanţelor noastre. Niciun sistem de transport nu rezistă la această greutate, capacitatea fiind de maximum 120 kg, pe targă. Există ambulanţe speciale pentru astfel de cazuri la Cluj sau Târgu-Mureş, însă era vorba despre urgenţă majoră, nu era timp.

Pacientei i s-a acordat primul ajutor la domiciliu, de către un echipaj B2 de la Serviciul Juteţean de Ambulanţă Alba. Apoi s-a apelat la SVSU Teiuş, care are maşină fără targă şi suport. Opt oameni au reuşit să aşeze în această maşină, pe mai multe pături, pacienta fiind monitorizată cu personal (asistentă) şi aparatură transferată de pe ambulanţa noastră” a transmis Șuluțiu.

Ambulanța aparține așadar SVSU Teiuș, aflat în subordinea primăriei orașului. Primarul Mirel Hălălai, a oferit și el propria variantă:

”În situatia în care fiecare secundă contează pentru viața unui om aflat într-o situatie deosebită, sincer nu cred că mai trebuia așteptat nici o clipă iar decizia de intervenție cu echipa S V S U Teius a fost una în folosul pacientei aflate în stare critică, iar asistența de specialitate a fost permanent alături!” este comentariul lui Hălălai.

A plecat ambulanța, a ajuns microbuz

Reprezentanții Spitalului Județean Alba au transmis un punct de vedere în care au ținut să explice că ambulanța din fotografia trimisă de un cititor Alba24 era de fapt un… microbuz. Redăm, mai jos, comunicarea instituției.

”În urma articolului publicat în ediția dvs. cu titlul ”UPDATE FOTO ȘTIREA TA: Bolnavă legată în chingi și întinsă pe jos într-o ambulanță necunoscută, adusă la Spitalul Județean Alba”, vă comunicăm următoarele:

O pacientă cu obezitate morbidă a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, joi dimineață, la ora 10.20, cu un microbuz al Consiliului Local Teiuș, însoțită de un echipaj SAJ cu asistentă, care (asistenta) însoțea pacienta în microbuzul Consiliul Local Teiuș, de unde a fost preluată de personalul UPU, fiind transferată pe o targă mobilă și introdusă în aria de consultație în vederea stabilirii diagnosticului și conduitei terapeutice.

Pacienta a fost transferată pe targă conform procedurilor legale de brancardierii din serviciul UPU, folosindu-se păturile în care a fost adusă și nu chingile observate în microbuz. Pacienta a fost mutată în siguranță, și conform procedurilor legale, de către mai mulți brancardieri, pe o targă mobilă, iar apoi dusă în cadrul Unității de Primiri Urgențe”.

Citește și: UPDATE FOTO ȘTIREA TA: Bolnavă legată în chingi și întinsă pe jos într-o ambulanță SVSU Teiuș, adusă la Spitalul Județean Alba


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Marcel Iureș și Florin Piersic JR., în spectacol la Alba Iulia. Evenimentele organizate de Teatrul de Păpuși ”Prichindel”

Publicat

Teatrul de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia găzduiește în următoarele zile un spectacol de teatru pentru adulți, unul pentru copii și un concert. Sunt primele evenimente după renovarea clădirii în care funcționează instituția. Marcel Iureș și Florin Piersic junior vor juca împreună în Stage Dogs, un spectacol al Teatrului Act. De asemenea, Teatrul ”Prichindel” a […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Educației vrea modificări la Bacalaureat în cazul elevilor de la liceele vocaționale sau tehnice

Publicat

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, vrea ca de anul viitor să se studieze posibilitatea ca la liceele vocaţionale sau de profil, elevii să-şi poată alege liber ultima probă la Bacalaureat. Ministrul Educaţiei spune că au existat astfel de solicitări din partea elevilor şi a profesorilor dar în cele din urmă nu s-a materializat nimic. „La momentul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Feerie de culori în Cetatea Alba Carolina. Cum va arăta iluminatul arhitectural dinamic, după extindere și modernizare

Publicat

c

Sistemul de iluminat arhitectural din Cetatea Alba Carolina va fi modernizat și extins printr-un proiect de peste 960.000 de euro.  Contractul privind iluminatul arhitectural dinamic în Cetatea Alba Carolina – proiectare faza PAC (DTAC) + PT + DDE + CS, execuția lucrărilor și asistența tehnică din partea proiectantului pe perioada de implementare a obiectivului – […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA până duminică. Cât de mult scad temperaturile. Prognoza meteo de weekend, 22-24 noiembrie

Publicat

alba iulia

Vremea se răcește în acest weekend, în toate localitățile din județul Alba. Temperaturile vor fi mai mici cu câteva grade, iar pe timp de noapte, la munte, vor fi minime negative. Duminică, este posibil să fie și ploi scurte. La Alba Iulia, temperaturile maxime vor fi de 9-11 grade Celsius, în timp ce la Arieșeni […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate