Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Explicații HALUCINANTE ale autorităților, în legătură cu pacienta adusă la Spitalul Județean Alba: ambulanța era un microbuz

Publicat

ambulanta

Explicații halucinante ale autorităților, în legătură cu pacienta adusă în condiții improprii, cu o pseudo-ambulanță, la Spitalul Județean de Urgențe din Alba Iulia. 

După apariția articolului în Alba24, reprezentanții diferitelor instituții au început să își amintească despre ce este vorba, sau să aducă ”lămuriri”. Cea mai ”interesantă” explicație vine de la Spitalul Județean Alba: ce vedeți, este un microbuz.

Primul este șeful Serviciului de Ambulanță al Județului Alba, Marius Șuluțiu, care inițial a spus că nu știe nimic despre transportul unei femei cu urgență medicală gravă, într-o mașină fără dotări specifice. Ulterior, ne-a contactat pentru a confirma că, deși ambulanța nu aparține serviciului, cei care i-au acordat asistență medicală și au transportat-o la spital sunt chiar subordonații săi.

Mai mult decât atât, doctorul Șuluțiu a oferit și o informație foarte gravă: în 2018, ambulanțele din Alba nu pot transporta oameni cu greutate mai mare de 120 de kilograme, pacienta în cauză având peste 200 de kilograme.

„Este vorba despre o pacientă supraponderală (peste 200 kg) din Teiuş, cu urgenţă majoră (accident vascular cerebral pe fond hipertensiv), pentru transportul căreia la spital nu a fost posibilă utilizarea ambulanţelor noastre. Niciun sistem de transport nu rezistă la această greutate, capacitatea fiind de maximum 120 kg, pe targă. Există ambulanţe speciale pentru astfel de cazuri la Cluj sau Târgu-Mureş, însă era vorba despre urgenţă majoră, nu era timp.

Pacientei i s-a acordat primul ajutor la domiciliu, de către un echipaj B2 de la Serviciul Juteţean de Ambulanţă Alba. Apoi s-a apelat la SVSU Teiuş, care are maşină fără targă şi suport. Opt oameni au reuşit să aşeze în această maşină, pe mai multe pături, pacienta fiind monitorizată cu personal (asistentă) şi aparatură transferată de pe ambulanţa noastră” a transmis Șuluțiu.

Ambulanța aparține așadar SVSU Teiuș, aflat în subordinea primăriei orașului. Primarul Mirel Hălălai, a oferit și el propria variantă:

”În situatia în care fiecare secundă contează pentru viața unui om aflat într-o situatie deosebită, sincer nu cred că mai trebuia așteptat nici o clipă iar decizia de intervenție cu echipa S V S U Teius a fost una în folosul pacientei aflate în stare critică, iar asistența de specialitate a fost permanent alături!” este comentariul lui Hălălai.

A plecat ambulanța, a ajuns microbuz

Reprezentanții Spitalului Județean Alba au transmis un punct de vedere în care au ținut să explice că ambulanța din fotografia trimisă de un cititor Alba24 era de fapt un… microbuz. Redăm, mai jos, comunicarea instituției.

”În urma articolului publicat în ediția dvs. cu titlul ”UPDATE FOTO ȘTIREA TA: Bolnavă legată în chingi și întinsă pe jos într-o ambulanță necunoscută, adusă la Spitalul Județean Alba”, vă comunicăm următoarele:

O pacientă cu obezitate morbidă a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, joi dimineață, la ora 10.20, cu un microbuz al Consiliului Local Teiuș, însoțită de un echipaj SAJ cu asistentă, care (asistenta) însoțea pacienta în microbuzul Consiliul Local Teiuș, de unde a fost preluată de personalul UPU, fiind transferată pe o targă mobilă și introdusă în aria de consultație în vederea stabilirii diagnosticului și conduitei terapeutice.

Pacienta a fost transferată pe targă conform procedurilor legale de brancardierii din serviciul UPU, folosindu-se păturile în care a fost adusă și nu chingile observate în microbuz. Pacienta a fost mutată în siguranță, și conform procedurilor legale, de către mai mulți brancardieri, pe o targă mobilă, iar apoi dusă în cadrul Unității de Primiri Urgențe”.

Citește și: UPDATE FOTO ȘTIREA TA: Bolnavă legată în chingi și întinsă pe jos într-o ambulanță SVSU Teiuș, adusă la Spitalul Județean Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax