Connect with us
Advertisement

Eveniment

UPDATE FOTO ȘTIREA TA: Bolnavă legată în chingi și întinsă pe jos într-o ambulanță SVSU Teiuș, adusă la Spitalul Județean Alba

ambulanta

Publicat

UPDATE:

Ambulanța aparținea SVSU Teiuș.

Știrea inițială:

O bolnavă legată în chingi și întinsă pe jos, într-o ambulanță necunoscută, a fost adusă în această dimineață, la Spitalul Județean din Alba Iulia, ne-a semnalat un cititor Alba24. Un tânăr aflat cu mama sa la Unitatea de Primiri Urgențe din municipiu a surprins momentul în care a fost adusă femeia și a postat, indignat, o fotografie pe facebook.

”(…) apare o ambulanță cică (cea din poză) înăuntru în mașină din portbagaj sa zic o pacientă, pusă jos pe niște pături, și mutată din mașină pe targă cu CHINGI DE LEGAT MARFA. Strigător la cer, ce să mai zic?!”

Ambulanța respectivă nu aparține Serviciului Județean de Ambulanță Alba și nici celor de la Crucea Roșie, fiind probabil vorba despre o mașină privată, sau de una aparținând serviciilor orășenești din județ.

”Nu este de la noi, ambulanțele noastre au dotări standard, aparatură… nu așa ceva”, a spus doctorul Marius Șuluțiu, șeful Serviciului de Ambulanță Județean Alba.

Mașina nu aparține nici Crucii Roșii. Potrivit directorului filialei Alba, Adrian Dușa, este exclus ca pacienții care apelează la Crucea Roșie să fie transportați în aceste condiții.

Citește și: Explicații HALUCINANTE ale autorităților, în legătură cu pacienta adusă la Spitalul Județean Alba: ambulanța era un microbuz

UPDATE: Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Alba a revenit cu detalii pentru Alba24.ro:

„Este vorba despre o pacientă supraponderală (peste 200 kg) din Teiuş, cu urgenţă majoră (accident vascular cerebral pe fond hipertensiv), pentru transportul căreia la spital nu a fost posibilă utilizarea ambulanţelor noastre. Niciun sistem de transport nu rezista la această greutate, capacitatea fiind de maximum 120 kg, pe targă. Există ambulanţe speciale pentru astfel de cazuri la Cluj sau Târgu-Mureş, însă era vorba despre urgenţă majoră, nu era timp.

Pacientei i s-a acordat primul ajutor la domiciliu, de către un echipaj B2 de la Serviciul Juteţean de Ambulanţă Alba. Apoi s-a apelat la SVSU Teiuş, care are maşină fără targă şi suport. Opt oameni au reuşit să aşeze în această maşină, pe mai multe pături, pacienta fiind monitorizată cu personal (asistentă) şi aparatură transferată de pe ambulanţa noastră”, a declarat, pentru Alba24, directorul SJ Alba, Marius Şuluţiu.

Pacienta are 54 de ani şi este din Teiuş.

Justificarea primarului Mirel Hălălai

Primarul din Teiuș, Mirel Hălălai, a justificat transportul pacientei în condițiile descrise mai sus, prin urgența situației.

”În situatia în care fiecare secundă contează pentru viața unui om aflat într- o situatie deosebită, sincer nu cred că mai trebuia așteptat nici o clipă iar decizia de intervenție cu echipa S V S U Teius a fost una în folosul pacientei aflate în stare critică, iar asistența de specialitate a fost permanent alături!” este comentariul la articol al primarului Mirel Hălălai.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement