Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Explicații în cazul miilor de decizii de recalculare greșite în Alba. Ce transmite Casa Județeană de Pensii

Publicat

Casa Județeană de Pensii (CJP) Alba a făcut precizări despre retragerea deciziilor de recalculare a pensiilor privind unii beneficiari din județ. Reprezentanții instituției explică de ce a fost necesară această măsură.

CJP Alba a transmis, într-un comunicat, următoarele precizări:

”Potrivit Convenției încheiate cu CN Poșta Română SA, procesul de distribuire a deciziilor de recalculare emise în temeiul art.144 din Legea nr.360/2023 privind sistemul public de pensii este în curs de desfășurare, urmând a fi finalizat la data de 31.08.2024

În acest proces au fost identificate anumite situații care au impus retragerea unor decizii, cum ar fi:

  • erori în tehnoredactarea adresei de domiciliu/reședință la care trebuiau transmise deciziile de recalculare
  • identificarea unor decizii de recalculare emise anterior datei la care a intervenit decesul beneficiarului
  • necesitatea unor verificări suplimentare pentru a avea un calcul corect al pensiilor.

Subliniem și cu această ocazie că manifestăm o preocupare permanentă pentru corectitudinea tuturor elementelor cuprinse în deciziile de recalculare iar funcționarii caselor teritoriale de pensii sunt la dispoziția pensionarilor, prin orice mijloace de comunicare, în vederea clarificării tuturor nelămuririlor legate de aceste decizii”.

Retragerea deciziilor de recalculare greșite în Alba. Context

Reamintim că o situație gravă a fost înregistrată la nivelul județului Alba, unde Casa de Pensii a cerut Poștei să rețină de la distribuire mii de decizii de recalculare a pensiilor.

Vezi și explicațiile pentru care s-a oprit distribuția prin Poștă: Decizii de pensionare posibil eronate în Alba, OPRITE de la distribuția prin Poștă. Explicațiile Casei Județene de Pensii

”Având în vedere faptul că am reținut de la plată un număr de decizii, s-a făcut tocmai din cauză faptului că am dorit să fim mai precauți în a transmite dânșilor decizii cu date incomplete, cu elemente eronate, aceste dosare au fost reanalizate, au fost verificate, urmând ca în cel mai scurt timp să distribuim către dânșii deciziile respective (…)

Considerăm că este foarte important ca ceea ce ajunge la dânșii (pensionari – n.red.) astfel încât să nu genereze debite, să nu genereze cuantum diferit față de cel care ar trebui să fie corect.


Deci din spirit de empatie față de dânșii am luat poate măsuri puțin mai precaute” a declarat directorul CJP Alba, Cornelia Miclea, pentru alba24.

Decizii de recalculare greșite în Alba. Precizările Poștei

Poșta a apucat să distribuie o parte dintre deciziile greșite. În acest context, doi poștași din județ le-au luat înapoi de la oameni.

Șeful Poștei Române a explicat că în opinia sa, poștașii au luat înapoi de la pensionari deciziile de recalculare greșite ”din civism”.

„Este o excepție și este în totalitate vina noastră. Cei doi poștași care au făcut acest lucru pur și simplu au dat dovadă de civism, au vrut să sprijine acei beneficiari încât să nu mai facă drumul până la Casa de Pensii și să ducă ei acea decizie.

A fost o greșeală din partea noastră, am vorbit cu colegii în întreaga țară să nu mai facă acest lucru.

Dacă este nevoie, fie lăsăm pensionarul să meargă la Casa de pensii, fie îi ducem o altă decizie. Este vina noastră, este un caz izolat și nu ar trebui generalizat”, a spus acesta, potrivit Digi24.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gogu Precautul

    joi, 29.08.2024 at 11:32

    Din ce declara doamna înțelegem următoarele aspecte:
    Dansii (cei care au calculat greșit aceste decizii) împreună cu postasii (victime colaterale)dau dovada de ,,empatie,, si ,,civism,,în sensul ca le fac acest serviciu pensionarilor care trebuiau sa meargă la Casa de Pensii sa și ridice deciziile corectate.GRESIT STIMATA DOAMNA.Nu dați dovada de nimic inafara de nesimțire și incompetenta.Trebuia sa faceți în următorul fel :cei care ai greșit deciziile sa meargă personal la oamenii care după 40 de ani de munca iau pensii mizerabile, sa le înmâneze deciziile corecte și sa și ceara scuze.Asta consider eu ,,empatie,,și,,civism,, de care tot amintiți.Si apropos când trimiteți adresa oficiale nu citește nimeni conținutul?Se semnează niște aberații cu ochii închiși sau…mai rău deschiși.Precauti erați dacă scriați corect deciziile ..Varzaaaaa!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate