Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Explicațiile lui Voicu Vușcan, administratorul ”Elit”, după ce a anunțat că nu mai prelungește contractele cu firmele austriece

Publicat

Voicu Vușcan, administrator al firmei de mezeluri Elit SRL din Alba Iulia (Smithfield), unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din țară, a anunțat că nu mai prelungește contractele cu firmele austriece, din cauza situației create în ceea ce privește aderarea României la Spațiul Schengen. 

”Noi nu ne răzbunăm, ci cerem să fim considerați parteneri adevărați în UE” a declarat Vușcan, într-un interviu pentru Libertatea, generat de o postare pe Facebook.

„Nu sunt deloc împotriva multinaționalelor. Vorbesc în calitate de român, de profesionist, de administrator al unei afaceri.

Compania pe care o conduc este și ea o multinațională, e deținută de americani, avem aici peste 2.000 de angajați.

Dar nici să fim servili nu e în regulă și să acceptăm mofturile guvernului austriac. Că moft e ce fac ei acum.

Dacă nu fiecare român, dar măcar 10% dintre noi va face un mic boicot, să știți că atunci când pierzi 10% din cifra de afaceri nu mai știi pe unde să scoți cămașa.

N-am făcut niciodată politică și nu e nimic politic, dar acesta e un moment în care să spunem ce suntem” sunt principalele declarații ale acestuia.

Postarea lui Voicu Vușcan:

  • Dacă se întamplă ceea ce toata lumea prefigurează, după ziua de astazi, nu îmi va fi dor de Viena, de ski în Austria, de OMV, Petrom, Omniasig, Raiffaisen, BCR, Pfanner, Atomic, Fischer, Frey Wille, Julius Meinl, Humanic, Red Bull, Swarovski.
  • Am fost buni 30 de ani să plătim dobânzi băncilor austriece, să le dăm pe nimic petrol, gaze și păduri, să cheltuim la Parndorf și ski în Austria.
  • De la 1 Ianuarie, nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firma cu acționariat austriac. Poate aceasta palmă, pe care o luăm azi, va reuși să ne trezească, și să nu mai fim acel popor de tâmpiți, despre care vorbea Petre Țuțea.
  • În Schengen sau în afara lui, pentru majoritatea dintre noi nu contează prea mult, nu ne schimbă viața în niciun fel, dar dacă ne simțim mândri că suntem români, este momentul să întoarcem foaia, și să lovim fiecare dintre noi, cu armele pe care le avem.

Explicații după postare

Reporter: Domnule Vușcan, cum v-a venit ideea de a nu mai semna cu firmele austriece

Voicu Vușcan: E dreptul meu să îmi aleg partenerii și, în 2023, o să îi aleg. Unde se poate, desigur, că unele contracte sunt semnate pe mai mulți ani. Dar, la asigurări, de pildă, se reînnoiesc de la 1 ianuarie 2023 și pot schimba.

Reporter: Cum colaborați cu firmele austriece?

Voic Vușcan: Sunt foarte serioși partenerii austrieci, nu am ce să le reproșez.

Oamenii ăia nu au nicio vină, singura vină e că i-au ales pe conducătorii lor care, astăzi, au decis ce au decis sau vor decide.

Partenerii mei austrieci sunt foarte serioși, colaborarea a fost extraordinar de bună, dar trebuie luate niște măsuri, care cum poate, chiar dacă majoritatea nu face nimic.

Nu am speranța că toți românii vor face ceva, dar dacă 10% fac, va conta enorm. Eu ca român vorbesc.

Foto: Voicu Vușcan Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Ghiorghi

    joi, 08.12.2022 at 16:31

    Bună.
    Cu această măsură chiar arătați ca sunteți ,,ROMÂN”.
    Așa ne câștigăm prestigiul și renumele de român,făcându-ne câte odată (mai tot timpul) de RÂS.
    Noi avem ,,ițari” pe noi și ne trebuie ….SCHENGEN.
    Cu respect un salut

  2. pilu

    joi, 08.12.2022 at 16:34

    Păi dacă firma este deţinută de americani şi ăştia hotărăsc altceva, vi cu o rectificare sau taci mâlc ? Foarte important când iei o asemenea decizie.

  3. Pripon Marius

    joi, 08.12.2022 at 17:03

    Felicitării domnul Voicu pentru initiativă! Sunteti cu adevărat un patriot român!

  4. Cosmin

    joi, 08.12.2022 at 21:15

    Bai Pilu…. tu pe toate le sti. Ce dracu de frustrare ai in viata ?
    Ai idee ce drepturi are un administrator?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax