Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Explicațiile primarului Gabriel Pleșa: de ce s-a întors la PNL și ce ”decizii greșite” consideră că a luat USR

Publicat

Primarul Gabriel Pleșa explică de ce a ales să se întoarcă la PNL și critică USR. Spune că nu este de acord ”doar cu calcule matematice făcute din fața calculatorului, de unii care cred că electoratul se adună și se scade instantaneu cu alianțele create”.

Mai spune că, atunci când s-a înscris în USR, a trecut cu vederea “viziunea progresistă” a conducerii partidului, referitoare la familie și biserică.

Explicațiile primarului. Trecerea la PNL

”Viața politică într-un an pre-electoral este una dinamică, cu reorganizări, negocieri, discuții și posibile alianțe, aspect care ține de normalitate, până la urmă, într-o democrație vie și reală. Important este ca deciziile politice să coincidă cu așteptările electoratului, să vizeze capacitatea de a implementa proiectele pe care oamenii și le doresc.

În toate alegerile politice pe care le-am făcut, am ținut cont de ceea ce mi-au spus cetățenii, de mesajele și feedback-ul primit din partea celor care mi-au acordat încrederea la alegerile din 2020.

În ultimele luni au existat unele propuneri pentru următorul mandat din mai multe zone politice, iar acest lucru mi-a oferit confirmarea că viziunea de dezvoltare a orașului, în actualul mandat, a fost una corectă, iar investițiile realizate sau în curs de realizare îi mulțumesc pe oameni, indiferent de simpatiile sau apartenențele lor politice.

După cum se știe, am optat să accept susținerea echipei PNL, pe care o consider capabilă să implementeze această viziune, o echipă puternică pe care o cunosc și de care municipiul nostru are nevoie pentru a-și continua dezvoltarea.

Vezi și Principalele promisiuni ale PNL Alba, pentru 2024, la Alba Iulia

Polul de centru dreapta

Cu părere de rău pentru colegii din conducerea USR, trebuie să spun că nu sunt de acord doar cu calcule matematice făcute din fața calculatorului, de unii care cred că electoratul se adună și se scade instantaneu cu alianțele create.

Consider că așa numitul „pol de centru dreapta” pe care îl anunță USR, alături de PMP și Forța Dreptei, nu va reuși niciodată să coaguleze alegătorii celor trei partide, deoarece electoratul acestora are rădăcini diferite, orizonturi diferite, și bineînțeles, obiective pe termen mediu sau lung diferite.

Este încă o decizie care face parte din seria celor greșite ale USR, alături de

  • angajarea creșterii taxelor în PNRR,
  • linșajul public la care i-au supus pe cei care susțin familia tradițională și
  • atitudinea tot mai vehementă de partid progresist, elemente care nu pot fi considerate din spectrul dreptei politice.

Viziunea despre familie și biserică

Atunci când m-am înscris în USR, am trecut cu vederea “viziunea progresistă” a conducerii partidului, referitoare la familie și biserică. Așa cum albaiulienii știu, pe parcursul celor 3 ani de mandat nu m-am îndepărtat de biserică. Pentru mine instituția familiei rămâne sfântă, indiferent de pozițiile adoptate de conducerea USR în acest sens.

Ori de câte ori m-am implicat într-un proiect sau am luat o decizie politică, am făcut-o din convingere, cu încredere și cu responsabilitate, chiar dacă a fost vorba de schimbări. Ca primar, știu ce așteptări au oamenii de la administrația locală și sunt convins că vom reuși să le împlinim pe cele mai multe dintre acestea.

Ca om politic, sunt convins că un pol puternic de dreapta trebuie să apere valorile și simbolurile noastre naționale: familia, credința, biserica, tradițiile, obiceiurile, istoria și eroii noștri naționali. Un pol politic de dreapta, credibil și puternic, poate fi creat doar în jurul PNL, partid care a demonstrat, cu fiecare ocazie, că respectă principiile dreptei politice” a scris primarul pe Facebook.

foto: Facebook/ Gabriel Pleșa

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. pilu

    luni, 18.12.2023 at 20:13

    „, a trecut cu vederea “viziunea progresistă” a conducerii partidului, referitoare la familie și biserică”. Măi omule, ce fariseu eşti. Păi dacă nu mergeai la ei tu nu erai primar azi. Şi ca să le mulţumeşti ai făcut cale-ntoarsă, de frică că nu o să mai ieşi primar. Eşti un fripturist de soi ! Vezi dacă umbli cu ardei umpluţi pe căi dosnice, te-a lămurit, fricosule.

  2. Unul

    marți, 19.12.2023 at 09:29

    Să trăiți dom’le Atlet al Crăcănării Politice Pleșa. După tumbele pe care le toooot executați locuitorii orașului s-ar fi așteptat să mai fie astupate din gropane, să fie străzi mai curate și trafic fluid nu gargară de clopotniță galbenă. Ușa vă este așadar deschisă. Aia de la evacuarea sălii de spectacol. Alt mandat CANCI, cum ar zice prietenii dvs. ,ăia la care vă tot întoarceți.

  3. Pripon Marius

    marți, 19.12.2023 at 09:39

    Esti doar un fariseu traseist,in 2020 au fost buni cei de la USR! Rușine să-ți fie! Te interesează doar propriul ciolan nu binele comunității! Nu meriți să mai fii votat!

  4. dolfi

    marți, 19.12.2023 at 17:30

    am inteles asta: scuze penibile ca sa-ti tii un loc caldut la ciolan si ca FSN-istii de cateva culori va combinati intr-o singura gasca (recomand culoarea maro-mustar pentru simbolistica). Oricum atatea gasti FSN-iste erati deja penibile, aratati ca culorile din steagu’ LGBT.

    Peste 8 ani o sa refaceti FSN-u? ca peste 4 ani banuiesc ca ramasitele FSN-iste alealalte se vor uni intr-o alta gasca ai peste inca 4 va uniti cele 2 gasti este?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax