Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Explozia proiectilului de la Pianu: Cei doi muncitori lucrau ”la negru” într-o curte cu 20 de tone de proiectile dezafectate

Publicat

Ancheta complexă în cazul exploziei de la Pianu, în urma căreia un om și-a pierdut viața, continuă. Primele sancțiuni au fost stabilite de ITM Alba, care a constatat că atât bărbatul care a murit, cât și celălalt muncitor lucrau ”la negru”, fără forme legale de angajare. În curtea respectivă au fost găsite aproximativ 20 de tone de proiectile dezamorsate.

Firma pentru care lucrau, cu sediul în Sebeș, este sancționată cu 40.000 de lei amendă pentru muncă nedeclarată. În acest caz, ITM Alba continuă ancheta pentru ”accident mortal de muncă”.

Citește și: UPDATE FOTO VIDEO: O persoană a DECEDAT și o alta a fost rănită după EXPLOZIA unui PROIECTIL, la Pianu de Jos

”Continuăm cercetarea pentru stabilirea condițiilor în care incidentul este încadrat ca accident mortal de muncă. Urmează să fie stabilite circumstanțele în care s-a produs acesta și măsurile ce se impun. Primele sancțiuni sunt pentru muncă nedeclarată, în valoare totală de 40.000 de lei. Ancheta este complexă, de durată, având în vedere că în acest caz desfășoară cercetări și Poliția”, a declarat, pentru Alba24, Vasile Suciu, șeful Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă, ITM Alba.

Marți după-amiaza, un bărbat de 43 de ani din Lupeni (județul Hunedoara) și-a pierdut viața, după explozia unui proiectil, în curtea unei societăți din Pianu de Jos. A mai fost rănit și alt muncitor, în vârstă de 52 de ani, din aceeași localitate, fără să rămână internat la spital. Bărbatul care a murit tăia proiectile ce ar fi trebuit să fie dezamorsate, ca fier vechi. Unul dintre acestea însă a explodat, iar muncitorul a murit pe loc, din cauza leziunilor incompatibile cu viața.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru Alba24 că proprietarul spațiului în care s-a produs deflagrația l-a dat în custodie altei firme, tot din Sebeș, iar aceasta la rândul ei l-a închiriat celei de-a treia, cea care avea pe cei doi muncitori ”la negru”.

  • În curtea respectivă se aflau, la momentul incidentului, aproximativ 20 de tone de proiectile, ce ar fi fost achiziționate legal, cu acte (inclusiv buletine de delaborare, cu mențiunea ”bun de topit”), de la o firmă din Timiș, cu punct de lucru în Drobeta Turnu Severin, care colecta muniție dezamorsată de la mai multe unități militare din țară. Anchetatorii ar urma să verifice întreaga cantitate de muniție, pentru a vedea dacă mai sunt și alte proiectile ce nu au fost dezamorsate.

Poliția face cercetări în cadrul unui dosar pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și nerespectarea regimului materiilor explozive.

Familia celui decedat ar urma să primească sume compensatorii de la stat, în condițiile în care este vorba despre un accident de muncă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax