Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

F.S.E. „Spiru Haret” către MEN: „Stopați comasările, desființările de școli și disponibilizările de personal”

Publicat

În perioada 23-24 ianuarie a avut loc Consiliul Național al Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, federație la care este afiliată și Uniunea Sindicală Teritorială a F.S.E. „Spiru Haret” Alba (S.L.Î. Sebeș, S.Î.P. „Avram Iancu” Abrud, S.L.Î. Școală cu clasele I-VIII Câmpeni, S.G.Ș.I. Sebeș). La finalul discuțiilor a fost întocmit un material comun care cuprinde toate problemele sesizate din teritoriu de membri de sindicat, documentul urmând să fie înmânat Ministerului Educației Naționale.

La această întâlnire aufost prezenți toți liderii organizațiilor județene afiliate la FSE „Spiru Haret” și delegații care fac parte din Consiliul Național, în funcție de numărul de membri ai fiecărei organizații componente.

La finalul discuțiilor a fost întocmit un material comun care cuprinde toate problemele sesizate din teritoriu de membri de sindicat, documentul urmând să fie înmânat MEN.

Citește și FOTO ȘTIREA TA: OFERTĂ ”ȘOC”la un supermarket din Alba. PRIMEȘTI TREI produse, dacă PLĂTEȘTI cât pentru PATRU

Documentul cuprinde și propunerile membrilor de sindicat în ceea ce privește mai multe proiectede hotărâri ce urmează a fi adoptate de MEN – structura anului școlar 2018/2019, încadrarea și salarizarea personalului care ocupă funcții de conducere, inclusiv personalul didactic auxiliar.

Președintele U.S.T.F.S.E. Alba a depus în scris la secretariatul Federației propunerile aduse din județul nostru, așa cum au rezultat din întâlnirile avute cu reprezentanți ai personalului auxiliar.

Citește și Cutremur în învățământul din Alba. Studiu de caz: desființarea școlii de la Beța, Lopadea Nouă

Alte probleme discutate:

  • acordarea voucherelor de vacanță aferente anului 2017 – există multe ambiguități în prevederile legale și în interpretarea acestora de către MEN
  • structura anului școlar viitor – noi am propus cuprinderea Sărbătorilor Pascale în interiorul vacanței de primăvară
  • mărirea salarială de la 1 martie 2018 – nu se referă și la personalul nedidactic, didactic auxiliar
  • Regulamentul de acordare aunor sporuri în învățământ – Schimbarea fluxului financiar direct de la MEN prin ISJ spre unități școlare a dus la un supracontrol al MEN, la o centralizare excesivă
  • problema tranșelor de vechime
  • comasarea/desființarea unor unități de învățământ

„De asemenea a fost întocmit un document – o scrisoare deschisă care să fie comunicată tuturor decidenților politici”, a transmis președinte F.S.E. „Spiru Haret” Alba, prof. informatician Bogdan Petru Cârcoană.

Citește și Ministrul Educației: 2.418 de școli din România au, în 2018, toaletele în curte. Situația din Alba

Consiliul Național al Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“, întrunit în ședință extraordinară, atenționează Ministerul Educației, în mod public, că măsurile manageriale, financiare, de personal și fiscale cu care „a bombardat în mod haotic școala românească” au, pe termen lung, efecte dezastruoase asupra întregii societăți.

„STOPAȚI comasările și desființările de școli, clase și grupe și, implicit, disponibilizările de personal!

FACEȚI ceea ce este cu adevărat necesar pentru ca sistemul educațional să funcționeze și să permită performanțe, altfel ne condamnați, ca societate, pentru următoarea jumătate de secol!

ASIGURAȚI finanțarea sistemului de învățământ conform prevederilor Legii Educației!

INVESTIND ÎN EDUCAȚIE, COMBATEȚI CU ADEVĂRAT SĂRĂCIA!”, se transmite în scrisoarea deschisă.

Vezi aici scrisoarea deschisă a FSE „Spiru Haret”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate