Connect with us
Publicitate

BLAJ

Fabrica Bosch Automotive din Blaj se va extinde. Noi corpuri de clădiri, printr-o investiție de 34,6 milioane de euro

Publicat

Fabrica Bosch Automotive din Blaj se va extinde. Trei clădiri urmează să fie extinse cu patru noi corpuri, care vor avea o suprafață totală construită de peste 15.000 mp. Investiția se va ridica la circa 34,6 milioane de euro. 

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a anunțat marți, 18 octombrie, depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Extindere fabrica de producție cu Blj 101a, Blj 101b,Blj 102a, extindere corp tehnic cu Blj 105B, copertine de legătură și organizare de șantier aferentă”, propus a fi amplasat în localitatea Blaj, str. Aurel Vlaicu, nr. 2 identificat prin plan de situație și plan de încadrare în zonă, titular Bosch Automotive SRL.

Potrivit memoriului de prezentare, compania Bosch Automotive vrea să extindă trei corpuri de clădiri existente, astfel:

  • Clădirea Blj101 se va extinde la nord prin corpul Blj101a, iar la sud prin corpul Blj101b și ambele extinderi vor păstra funcțiunea inițială de clădiri pentru producție. Fiind etajate parțial, la etaj se vor dezvolta birourile aferente zonei de producție.
  • Clădirea Blj102 se va extinde doar în partea de nord cu Blj102a, de asemenea păstrând funcțiunea inițială de clădire de producție, cu birourile aferente situate parțial la parter și la etaj.
  • Clădirea Blj105a se va extinde doar în partea de sud cu Blj105b îndeplinind funcțiunea de corp tehnic (împreună cu Blj105 și Blj105a) pentru cele două clădiri de producție care se vor extinde (Blj101 și Blj102).

În prezent pe amplasament se află mai multe corpuri de clădiri, care alcătuiesc ansamblul fabricii de componente electronice a societății Bosch Automotive SRL: hale de producție și depozitare, centru logistic, clădire tehnică, cantină, clădiri depozitare deșeuri.

Spațiile construite sunt legate prin alei carosabile și pietonale, spații tehnice, parcări și spații verzi.

Fabrica Bosch Automotive SRL include producție de șine, sănii, bucși în Blj102 respectiv Blj102a, senzori auto și valve hidraulice în Blj101 , pentru Blj101a – șine, sănii, pentru Blj101b – șine, sănii, șuruburi, module liniare.

BLAJ, orașul BOSCH. Cum se adaptează angajații companiei și ce face administrația locală pentru a crește calitatea vieții

Pentru activități conexe (ateliere mecanice și laboratoare testări fizice, termice și chimice, depozitare) sunt dedicate și amenajate spații corespunzătoare.

Suprafața totală construită a extinderilor propuse este de 15.244,48 mp, iar suprafața desfășurată este de 19.228,60 mp.

Valoarea investiției este estimată la 34,6 milioane de euro, perioada de implementare propusă fiind de 36 de luni.

Descrierea extinderilor propuse

Corpul Blj101 este o hală de producție și birouri, de formă dreptunghiulară (103 x 85 m), având înălțimea de 10,13 m la cornișă.

Pe laturile de Vest și Est sunt dezvoltate atât în parter cât și în etaj funcțiuni precum recepție, birouri, spații tehnice, vestiare, grupuri sanitare, laboratoare.

Între acestea se află zona de producție. Se propune extinderea acestei hale atât pe latura Nord (Blj101a) cât și pe latura Sud (Blj101b).

Ambele extinderi vor păstra regimul de înălțime al halei existente. Blj101a va avea forma dreptunghiulară cu laturile de 103 x 18 m, iar Blj101b va avea forma dreptunghiulară cu laturile 103 x 97 m.

În Blj101a pe latura Vestică vor fi spații de birouri, anexe, grupuri sanitare atât pe parter cât și pe etaj, conectându-se astfel cu latura de birouri din hala existentă Blj101.

În restul acestei extinderi se va prelungi zona de producție existentă (latura Nord și Nord-Est).

Pe laturile de Vest și Est a corpului nou Blj101b vor fi funcțiuni de birouri, grupuri sanitare, laboratoare, în continuarea celor existente din Blj101, iar zona centrală a acestei extinderi va reprezenta noul spațiu de producție, venind în completarea zonei de producție existentă.

Pe latura de Vest a corpului existent Blj105 și 105a se va propune realizarea unei copertine pentru adăpostirea diverselor materiale necesare producției.

Se propune extinderea acestui corp tehnic, pe latura de Sud – Blj105b – cu forma dreptunghiulară, cu laturile 48,5 x 12,9 m, urmând practic forma corpului existent, având înălțimea la cornișă de 8,22 m. Aceste spații vor avea aceeași funcțiune – spații tehnice necesare noilor corpuri propuse Blj101b si Blj102a.

Între corpul Blj101b propus și corpul Blj105b se vor propune două copertine ce vor lega aceste corpuri.

Acestea vor avea dimensiunile identice cu cele 2 copertine existente ce unesc corpurile Blj101 și Blj105.

Atât corpul Blj105b cât și copertinele propuse vor păstra înălțimile corpurilor existente, creându-se astfel o continuitate, păstrându-se designul existent.

Hala Blj102 este ca și Blj101, o hală de producție, de formă dreptunghiulară cu laturile 103,22 x 133,22 m cu înălțimea la cornișă de 10,13 m.

Aceasta funcționează pe același principiu ca și hala 101 – zona de producție centrată, având pe laturile de Vest și Est spațiile necesare funcționării producției – birouri, laboratoare, depozite și vestiare.

Se propune extinderea acestei hale pe latura de Nord – Blj102a, cu formă dreptunghiulară (103,22 x 18,22 m), venind ca o extindere a halei existente, păstrând aceeași lățime și înălțime la cornișă.

Asemanator cu propunerea de la corpul 101, pe această latură se va extinde producția și pe zona de Vest spații de birouri.

Se propune o platformă și o copertină în partea de sud a corpului Blj101b pentru descărcarea și depozitarea materiilor prime care vor alimenta hala de producție.

De asemenea, se propune amenajarea unui drum de legătură pe partea de sud și sud-vest a corpului Blj101b care va fi pentru aprovizionarea copertinei cu materii prime și va face legătura între aceasta și corpul existent Blj102, și celelalte corpuri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax