Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Fabrica de Arme Cugir atacă piața cu o nouă pușcă de asalt. Primele 60000 de arme vor fi făcute pentru Armata Română

Publicat

Fabrica de Arme Cugir a finalizat prima puşcă de asalt, de concepţie integral românească, arma fiind în prezent testată de soldaţii români în teatrele de operaţiuni, iar din toamnă uzina ar putea realiza primele 60.000 de produse pentru dotarea Armatei Române, informează Mediafax.

Directorul Companiei Naţionale ROMARM, Vasile Crişan, a declarat că specialiştii de la Fabrica de Arme Cugir au finalizat prima puşcă de asalt la standarde NATO, precizând că arma este „o concepţie sută la sută românească”. Informația a fost lansată și  în emisiunea „Testul de sinceritate” de pe Alba24.

Crişan a spus că puşca de calibru 5,56×45 milimetri respectă standardele NATO şi, ca element inedit, poate fi folosită de soldaţi atât cu mâna dreaptă, cât şi cu stânga. El a afirmat că Fabrica de Arme Cugir a finalizat deja primele zece arme pe care le-a trimis pentru testare la Ministerul Apărării Naţionale.

„Am terminat zece produse. În prezent se află la MApN, unde arma este supusă unor teste NATO (…) Armele sunt trimise în teatrele de operaţiuni, unde soldaţii noştri, militarii Armatei Române, desfăşoară activităţi, misiuni de luptă şi le supun unor încercări reale”, a spus directorul general al ROMARM.

Vasile Crişan a afirmat că, după ce testele vor fi terminate, Fabrica de Arme Cugir va începe, cel mai probabil din toamnă, să lucreze la prima comandă de 60.000 de produse pentru dotarea Armatei Române.

Conducerea Fabricii de Arme din Cugir anunţa, anul trecut, că unitatea lucrează la producerea prototipului unei arme de asalt cu muniţia aferentă, realizată la standarde NATO, cu care ar putea fi dotată în anii următori Armata Română.

Horea Suciu, declara, în luna mai a anului trecut (atunci acesta deţinea funcţia de director), că fabrica a încheiat un acord de colaborare cu Ministerul Apărării Naţionale, în baza unui program naţional, prin care realizează prototipul unei arme de asalt calibrul 5,56×45 milimetri cu muniţia aferentă, care să îndeplinească standardele NATO.

Suciu spunea că primele prototipuri ale acestui produs militar ar trebui finalizate până la sfârşitul anului 2011, iar noua armă ar putea înlocui actualele AKM-uri aflate în dotarea Armatei Române.

sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. alexandru

    marți, 10.04.2012 at 09:07

    orice achizitie a aramtei romane trebuie facuta prin licitatie.um cugir va livra o arma dupa ce va castiga o licitatie.alt aspect: testarea unei noi arme dureaza cel putin doi ani, este exclus ca armata sa cumpere 60.000 de bucati in toamna.testarea unei arme poate insemna si esecul acelui produs. poate aceasta arma va cadea la testec u brio, la fel ca si alte produse ale romarm.domnul vasile crisan este in campanie electorala. deocamdata armele de asalt ale armatei romane sunt furnizate de firma heckler din germania.pe scurt domnnul vasile crisan minte.

  2. bigmama

    miercuri, 11.04.2012 at 10:01

    Cine a scris articolul este prost informat
    Horea Suciu nu mia este director demult la aceasta fabrica
    de atunci s-au schimbat 2 directori
    rog mai mult profesinalism din partea d-voastra

    • moderatorul de serviciu

      miercuri, 11.04.2012 at 12:16

      Citeste atent. Declaratia este a directorului de atunci. Nu se spune in articol ca este actualul director.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax