Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Facebook va elimina știrile false și teoriile conspiraționiste despre coronavirus

Publicat

facebook

Facebook reacționează în urma apariției coronavirus și aduce modificări rețelei sociale. Vor fi eliminate știrile false și teoriile conspiraționiste despre epidemie și vor fi blocate sau restricționate hashtag-urile folosite pentru a promova dezinformările pe Instagram, a anunțat compania.

Politica se aplică rețelelor sociale Facebook și Instagram și include dezinformările despre leacuri false sau metode false de prevenție, precum și informațiile care induc utilizatorii în eroare în privința resurselor medicale disponibile, potrivit Digi24.

Compania Facebook a fost de acord în trecut să limiteze extinderea dezinformărilor în materie de sănătate, cum ar fi teoriile conspiraționiste împotriva vaccinării, însă eliminarea completă a conținutului are loc foarte rar. Facebook are o politică prin care elimină conținut dacă acesta riscă să provoace vătămări corporale. Spre exemplu, în 2019 a eliminat zvonurile despre vaccinul contra poliomielitei pentru că aceastea puneau în pericol angajații sistemului de sănătate din Pakistan.

Decizia Facebook a venit la câteva ore după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat stare de urgență din cauza epidemiei de coronavirus. Facebook se va baza pe organizațiile de sănătate să semnalizeze teroriile conspiraționiste care ar putea pune oameni în pericol.

Epidemia de coronavirus s-a extins în 19 țări, peste 10.000 de oameni fiind infectați, potrivit BBC.

Pe lângă eliminarea conținutului dăunător legat de coronavirus, Facebook va limita răspândirea dezinformărilor semnalizare de echipa proprie care verifică informații. Rețeaua socială va anunța utilizatorii care încearcă să distribuie acest tip de informații că acestea ar putea fi inexacte sau că urmează să distribuie o postare cu conținut nepotrivit.

Rețeaua de socializare va mai încerca să îndrume utilizatorii către informații precise plasând mesaje în vârful fluxului de știri sau va oferi mesaje pop-up educaționale când utilizatorii fac anumite căutări pe Facebook sau când dau click pe anumite hashtag-uri pe Instagram.

Sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax