Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Facturi mai mici la gaz și curent. Vor fi scăderi pentru mulți români. Anunțul ministrului Energiei

Publicat

Facturi mai mici la gaz și curent. ”Foarte mulți români” vor vedea scăderi la facturi, de luna viitoare. Anunțul a fost făcut de ministrul Energiei, Sebastian Burduja. 

Acesta a fost întrebat într-o conferinţă despre posibilitatea ca plafoanele să fie din nou modificate.

„În acest moment nu. Evaluăm efectele actului normativ pe care abia l-am adoptat. Aşa cum v-am spus, va duce la facturi scăzute pentru foarte mulţi români (…)

Important este că preţurile în facturi sunt la fel sau scad.

Pentru foarte mulţi români, mai ales la gaze, cu siguranţă vor exista scăderi. Le vor constata de luna viitoare. La energie electrică, mai ales pentru cei care au un plafon mai mare, cel de 1,3 lei pe KWh. Este peste plafonul pe care îl vedem în momentul ăsta pe piaţă”, a explicat Burduja.

El a subliniat că un furnizor nu cumpără toată cantitatea de energie electrică de care are nevoie doar de pe piaţă. Are şi contracte pe termen mai lung, are contracte bilaterale, are tot felul de alte aranjamente financiare care duc la un preţ mediu lunar.

Facturi mai mici la gaz și curent. Modificarea de la Guvern

Guvernul a adoptat, pe 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022, prin care se elimină taxa pe soare pentru prosumatori. S-a actualizat schema de sprijin pentru toţi consumatorii de energie electrică şi gaze naturale. Aceasta va duce la scăderea preţurilor pentru următoarele 12 luni.

„Astăzi, Guvernul României a aprobat, la propunerea Ministerului Energiei, modificări ale OUG 27 care vor duce la scăderea preţului cu care producătorii vând fără a fi supraimpozitaţi

de la 450 lei/MWh la 400 lei/MWh pentru energie electrică

de la 150 lei/MWh la 120 lei/MWh pentru gaze naturale.

Aceste valori au fost stabilite în urma unor analize minuţioase ale pieţelor de energie şi în urma consultărilor cu toţi actorii din sector”, se menţiona într-un comunicat al ministerului, citat de Agerpres.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    marți, 09.04.2024 at 13:57

    Cât câştigă consumatorul ? Dacă consum 1MWh pe an, adicâ 1000 de kwh, economisesc pe an 50 de lei. Cum unii consumatori au consumuri de 50-60 kwh lunar economisesc pe an 70 de lei,adică 6 lei lunar. Asta da politică PSD-istă.

  2. Cornelia

    marți, 09.04.2024 at 15:14

    rusinos

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax