Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Facturile la energie ar putea creşte cu 7 lei. Ajutoare financiare de la stat pentru consumatorii vulnerabili

Publicat

Până în aprilie, în urma discuţiilor cu reprezentanţii FMI, ar urma să fie stabilite mpsuri de acordare a ajutoarelor financiare pentru categoriile de consumatori vulnerabili, în condiţiile în care facturile la energie ar urma să se scumpească în medie cu 7 lei.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că se estimează a fi „câteva milioane de beneficiari” ai acestor ajutoare financiare de la stat, iar creşterea facturilor la energie ar urma să fie cu 7 lei. Sprijinul ar urma să fie mai mare faţă de această sumă.

Ministrul Muncii a precizat că fondurile necesare pentru plata acestor ajutoare vor fi stabilite ulterior, dar este posibil ca acestea să vină din profitul excendentar al companiilor din domeniul petrol şi gaze.

„Tentaţia este să declari că te vei încadra în tariful social, dar dacă depăşeai, costul era mult mai mare. De asemenea, se înscriau unii pentru consumul social pentru casele de vacanţă, or nu cred că aceştia erau consumatori vulnerabili. Vrem să eliminăm astfel de situaţii”, a precizat ministrul.

Menţionăm că Guvernul a redus cuantumul taxelor care vor fi percepute operatorilor de transport şi distribuţie de energie electrică şi gaze naturale. Plata va fi impusă tuturor firmelor din domeniu, fără excepţie, după ce companiile au reclamat că taxa le va afecta activitatea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax