Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Facultățile de Drept, Științe Exacte, Istorie și Teologie de la Universitatea din Alba Iulia au DECANI NOI. Vezi cine a câștigat concursurile

Publicat

universitate

universitatea 1 decembrie Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a organizat luni, 14 martie, concursuri publice pentru desemnarea decanilor celor cinci facultăţi din cadrul instituţiei de învăţământ superior. 11 candidaţi au fost înscrişi pentru cele cinci funcţii, cea mai mare concurenţă fiind la Facultatea de Drept, unde au fost înscriși trei candidați.

După evaluarea și notarea de către membrii comisiei de concurs, au fost aleși următorii decani:

– la Facultatea de Drept și Științe Sociale: lect. univ. dr. Mihaela Miruna Tudorașcu (în locul conf. univ. dr. Ioan Gânfălean)

– la Facultatea de Științe Exacte și Inginerești: conf. univ. dr. Corina Rotar (în locul prof. univ. dr. ing. Ioan Ienciu)

– la Facultatea de Istorie și Filologie: conf. univ. dr. Teodora Iordăchescu (în locul prof. univ. dr. Ileana Ghemeş)

– la Facultatea de Științe Economice: prof. univ. dr. Maria Popa

– la Facultatea de Teologie Ortodoxă: pr. prof. univ. dr. Mihai Himcinschi (în locul pr. prof. univ. dr. Emil Jurcan)

Rezultatele concursurilor se vor supune validării Senatului.

Candidaţii au fost notaţi de membrii comisiei de concurs, care au evaluat dosarele şi planul managerial prezentat de aceştia. Reamintim lista candidaţilor înscrişi:

– la Facultatea de Drept și Științe Sociale – conf. univ. dr. Voiculescu Laura Cetean, lect. univ. dr. Ada Hurbean și lect. univ. dr. Mihaela Miruna Tudorașcu;

– la Facultatea de Științe Exacte și Inginerești – prof. univ. dr. Ioan Ienciu și conf. univ. dr. Corina Rotar;

– la Facultatea de Istorie și Filologie – lect. univ. dr. Gabriel Bărbuleț și conf. univ. dr. Teodora Iordăchescu;

– la Facultatea de Științe Economice – prof. univ. dr. Iuliana Cenar și prof. univ. dr. Maria Popa;

– la Facultatea de Teologie Ortodoxă – Pr. prof. univ. dr. Domin Adam și Pr. prof. univ. dr. Mihai Himcinschi.

Concursurile s-au desfășurat la sediul Rectoratului – Palat Apor, între orele 08.00 – 19.00. Candidații s-au prezentat în ordine alfabetică, iar durata concursului pentru fiecare candidat a fost de o oră. Membrii comisiei de concurs au evaluat candidații prin acordarea unei note, de la 1 la 10, pentru fiecare din probele de concurs, constând în:

– evaluarea dosarului de concurs și a planului managerial

– interviu, având în principal ca temă Planul managerial al Rectorului și Programul managerial propriu.

Fiecare probă a fost notată cu o notă reprezentând media aritmetică a notelor acordate de către fiecare membru al comisiei. Nota finală a candidatului s-a calculat ca medie aritmetică a notelor obținute la cele două probe.

Ierarhizarea candidaților s-a făcut în ordinea notelor obținute, declarându-se reușit candidatul cu nota cea mai mare.

Potrivit regulamentului, decanii au fost selectaţi prin concurs public, organizat de rectorul nou-ales, la nivelul facultăţilor. La concurs au putut participa persoane din cadrul universităţii sau din orice altă facultate de profil din ţară ori din străinătate, dacă au primit avizul majorităţii simple a consiliului facultăţii pentru a se înscrie la concurs. Consiliul facultăţii a avut obligaţia de a aviza minim doi candidaţi. Rectorul numeşte prorectorii cu consultarea senatului universitar.

La fiecare patru ani, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia organizează alegeri atât pentru desemnarea unui nou rector, cât și pentru restul funcțiilor de conducere.

Reamintim că rectorul Daniel Breaz a fost confirmat în funcţie pentru încă un mandat de patru ani, fiind singurul candidat.

Citeşte şi Daniel Breaz, reales rector al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. A fost votat de 137 profesori şi studenţi

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. radu maria

    luni, 14.03.2016 at 19:51

    In sfarsit un decan pe masura Facultatii de Stiinte! O doamna Decan in adevaratul sens al cuvantului! 🙂 Pana acum Facultatea avea un decan care s-a autopromovat si care era un om vulgar, care nu cauta solutii ci doar reprosa…Sper sa isi recastige Facultatea de Stiinte increderea si sa infloreasca! Felicitati Doamnei Decan si Comisiei! 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax