Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FAKE NEWS legat de Orban, cu poze făcute la Vințu de Jos în 2018, postate pe Facebook de un senator PSD și de Adriana Bahmuțeanu

Publicat

Un FAKE NEWS a fost rostogolit pe Facebook în weekendul ce a trecut. Printre cei care au făcut-o se numără senatorul PSD de Dolj, Radu Cosmin Preda, dar și Adriana Bahmuțeanu. Nici unul dintre ei nu a încercat măcar să verifice dacă ceea ce distribuie era real. 

Mai multe fotografii din 2018 care aparțin ziarului alba24.ro, în care apare premierul României Ludovic Orban alături de mai mulți politicieni PNL, au fost postate pe mai multe grupuri de Facebook, alături de texte în care se specifica ca cei din poza au participat la o eveniment, într-un restaurant în plină pandemie de coronavirus, fără a purta măști și fără a respecta distanțarea socială. 

În poze, alături de Ludovic Orban apar: europarlamentarul Mircea Hava, primarul Sebeșului Dorin Nistor, senatorii Cornel Olar, Alexandru Pereș, dar și alți politiceni liberali.

Cei care au răspândit știrea falsă, (voit sau nu) nu au făcut verificat când și în ce context au fost făcute pozele.

Ar fi putut afla asta simplu, cu ajutorul google.

 

Fotografiile au fost făcute în urmă cu doi ani de reporterii alba24.ro, la un eveniment organizat de PNL Alba la Domeniile Martinuzzi – un restaurant de lux din Vințu de Jos, localitate aflată la circa 15 km de Alba Iulia. Mai exact, fotografiile au fost realizate în data de 25 mai 2018.

ȘTIREA DIN 25 MAI 2018: PNL Alba, ”2 în 1” la un local de lux din Vințu de Jos: Ziua lui Ludovic Orban și Gală pentru tinerii de excepție

Știrea falsă cu Ludovic Orban care apare în interiorul unui restaurant (în condițiile în care acestea sunt închise din cauza pandemiei de corovnarius) a fost distribuită masiv pe mai multe grupuri de Facebook, în special ai simpatizanților PSD.

Mai mult de atât și senatorul PSD de Dolj, Radu Cosmin Preda a distribuit pe contul oficial una dintre poze, alături de un text, îi care care îi acuza pe cei din PNL că nu respectă regulile sanitare și de distanțare socială în contextul COVID-19.

Între timp postarea a fost ștearsă.

De asemenea, pe un alt cont care ar aparține Adrianei Bahmuțeanu a fost postată duminică una dintre poze, alături de mesajul: ”Mda, asta e democratia, voi stati acasa si Orban prin restaurante…ce-i mai place viata!!!!
(acum cateva ore, cu organizatia de tineret Alba )”.

Momentan postarea a strâns aproape 2000 de likeuri și peste 2300 de distribuiri, arătând încă o dată că știrile false se viralizează mai repede decât cele reale.

Alba24 a atras atenția unor utilizatori de Facebook în legătură cu faptul că postarea reprezintă un fals, dar aceștia au refuzat să o șteargă, semn că știau precis ce fac. Mai mult, au devenit extrem de agresivi verbal.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax