Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

”Familia Chețianu în slujba bisericii și a națiunii române”. Lansare de carte la Sala Unirii din Alba Iulia, de Ziua Culturii

Publicat

La Sala Unirii din Alba Iulia va fi lansată sâmbătă cartea ”Familia Chețianu în slujba bisericii și a națiunii române”, în prezența PS Cristian Dumitru Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

Cartea îl are ca autor pe istoricul Răzvan Mihai Neagu și este apărută la editura Muzeului Național al Unirii Alba Iulia. Volumul tratează destinele membrilor familiei Chețianu, legată de Blaj și Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Personalități ale vieții culturale și politice precum Ambroziu Chețianu, avocații Augustin și Simion Chețianu sau Emil Chețianu, tot avocat și om politic au făcut ca numele Chețianu să devină unul dintre cele mai importante din Transilvania de la cumpăna secolelor XIX-XX, transmit reprezentanții muzeului.

Volumul va fi prezentat de către istoricul Tudor Roșu și Preasfinția Sa Cristian Dumitru Crișan Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

Lansarea cărții va avea loc sâmbătă, 15 ianuarie 2022, de la ora 11.00, la Sala Unirii.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naționale. Participarea fizică la eveniment este permisă în conformitate cu reglementările legale aflate în vigoare.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax