Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fără cozi la Fisc pentru adeverinţele de venit și certificatele de atestare fiscală. Vor putea fi transmise online, de la 1 noiembrie

Publicat

oameni finante Din toamnă, românii nu vor mai sta la cozi pentru a obține adeverințele de venit și certificatele de atestare fiscală. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) le va transmite online instituțiilor publice care au nevoie de ele, de la 1 noiembrie, potrivit unui comunicat al Ministerului de Finanțe. 

Concret, de la 1 noiembrie 2016, ANAF va pune la dispoziție celorlalte instituții publice, inclusiv primării, pe bază de protocol de schimb de informații, pârghiile necesare în vederea transmiterii, în format electronic, a documentelor ce atestă situația fiscală a contribuabililor, în vederea acordării, de către instituțiile respective, a unor drepturi legale.

Astfel, adeverinţele de venit şi atestatele fiscale vor putea fi cerute de la ANAF, care apoi le va transmite online către instituţia unde trebuie depusă.

Implementarea noului sistem creează premisele eliminării prezenței unui număr semnificativ de contribuabili la ghișeele ANAF ținând cont de faptul că, anual, administrațiile fiscale eliberează în medie peste 5 milioane de adeverințe de venit și peste 300 de mii de certificate de atestare fiscală.

Sunt însă şi veşti mai puţin bune. La cererea Fiscului, băncile vor putea pune poprirea pe conturile celor cu datorii la stat în timp real. Şi la fel de rapidă va fi şi ridicarea popririi.

Citește și Ministerul Finanțelor propune noi măsuri de simplificare, debirocratizare și facilități fiscale pentru contribuabili

sursa: digi24.ro, mfinante.gov.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax