Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Fără ”Hora Unirii” la Ziua Unirii Principatelor, în garnizoanele MApN. La Colegiul Militar din Alba Iulia se sărbătorește online

Publicat

Unirea Principatelor Române – Mica Unire de la 24 ianuarie 1859 , va fi marcată duminică în garnizoanele din țară prin ceremonii militare și religioase, dar fără ca participanții să se prindă de mâini în Hora Unirii, a anunțat Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Potrivit unui comunicat al MApN, ministerul va organiza duminică, împreună cu autorităţile locale, în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor, ceremonii militare şi religioase cu ocazia sărbătoririi a 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

„Din motive de securitate sanitară, participanții la evenimente nu se vor prinde în Hora Unirii, așa cum se întâmpla în anii anteriori”, a transmis, printr-un comunicat MApN.

Conform acestuia, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, vor participa, de la ora 12.30, la ceremonia depunerii de coroane şi jerbe de flori la Statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasată în Dealul Patriarhiei Române din Bucureşti.

La Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazu” din Alba Iulia, elevii sărbătoresc online ”Mica Unire”

”Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la 24 ianuarie, a fost marcată ca în fiecare an și de elevii militari se arată într-o postare pe pagina de facebook oficială.

Contextul în care ne aflăm nu ne-a permis sărbătorirea acestui eveniment important din istoria românilor așa cum ne-am obișnuit în anii anteriori, astfel că activitățile dedicate acestui moment istoric au fost mutate în online.

Profesorul de istorie Dan Anca a pregătit împreună cu elevii clasei a X-a A, diferite activităţi, menite să scoată în evidență importanţa actului de la 24 ianuarie 1859.

În cabinetul de istorie al colegiului, profesorul Dan Anca a amenajat o expoziție de carte și artă plastică având ca temă „Mica Unire – crearea României moderne”, iar elevii fruntaș Rareș Coman, Georgiana Lobodă, Rareș Onofrei, Bianca Panduru, Loren Pogan și Mădălina Vizitiu au prezentat, din fața calculatoarelor, referate prelegeri și expuneri cu tema „Mica Unire – crearea României moderne”.

La finalul activității a fost audiată „Hora Unirii”, iar elevii militari au comentat semnificația versurilor scrise de Vasile Alecsandri.”

surse: Mediafax, CNM Mihai Viteazu

sursa foto: facebook.com/ArmataRo

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax