Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fără restricții pentru absolvenții unor universități din străinătate, care doresc să profezeze în România

Publicat

Absolvenţii români ai unor universităţi din străinătate vor putea profesa în România, în specialitatea studiilor, fără niciun fel de restricţie, a anunţat, marţi, senatorul PSD Robert Cazanciuc.

Camera Deputaţilor a adoptat iniţiativa legislativă a acestuia, potrivit căreia, pentru profesiile de auditor financiar, avocat, expert contabil şi contabil autorizat, dovada cunoașterii dreptului român se face prin examen de admitere în profesia respectivă.

Proiectul de lege, iniţiat de senatorii Robert Cazanciuc (PSD) şi Daniel Fenechiu (PNL), completează în acest sens articolul 38 din Legea nr. 200/2004 privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România.

„Până azi eram în situaţia absurdă ca tinerii români care doreau să se întoarcă acasă să fie nevoiţi să apeleze la instanţele de judecată pentru a putea profesa în domenii certificate de cele mai prestigioase universităţi din lume.

Iniţiativa legislativă restabileşte normalitatea şi înlătură inechităţile care îi împiedică acum pe studenţii români să intre într-un corp profesional din ţară şi să profeseze pe baza diplomei de absolvire din străinătate recunoscute de Ministerul Educaţiei”, a transmis Cazanciuc, citat de Agerpres.

El a explicat că, în prezent, profesiile reglementate stabilesc prin norme proprii condiţii de admitere în profesie care de multe ori adăugă elemente în plus faţă de actul normativ de bază, cum ar fi dovada efectuării unor cursuri.

„Prin modificarea legii se elimină barierele artificiale în calea tinerilor români de mare valoare care doresc să se întoarcă în România pentru a trăi împliniţi acasă şi a contribui la dezvoltarea ţării şi la conectarea ei la cele mai importante valori şi tehnologii”, a mai arătat senatorul PSD.

Foto: Pixabay

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate