Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Farmaciile nu şi-au recuperat încă toate datoriile din 2010, de la CAS Alba

Publicat

Farmaciile din Alba sunt în blocaj financiar, din cauza nedecontării medicamentelor compensate şi gratuite, de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Alba.

Instituţia a strâns datorii de 66 milioane lei către farmacii, pe parcursul a aproape unui an, din care restanţa peste termenul legal de plată este de aproape 14 milioane lei (pentru lunile iunie, iulie și august 2010).

În prima lună a anului 2011, s-au decontat medicamente cu și fără contribuție personală eliberate în luna martie 2010, în luna februarie – cele eliberate în luna aprilie 2010, iar în martie s-au făcut plăţile pentru medicamentele eliberate în mai 2010. În prezent, bugetul provizoriu al CAS Alba, aferent trimestrului I din 2011 cuprinde sume care nu mai permit alte plăți decât cele efectuate pentru medicamente compensate și gratuite.

Directorul CAS Alba, Gheorghe Ştef, a precizat pentru Alba24.ro că nu există pericolul ca farmaciile să nu mai elibereze medicamente compensate şi gratuite, acestea având posibilitatea să funcţioneze chiar dacă înregistrează anumite datorii către furnizorii de medicamente, deoarece banii se recuperează, chiar dacă sunt unele întârzieri.

Avand în vedere această situaţie, senatorul Alexandru Pereş a solicitat preşedintelui Casei Naţionale de Sănătate un răspuns cu privire la măsurile pe care le va lua pentru deblocarea acestei situații și când este posibilă alocarea sumelor bugetare și plata către farmacii, pentru ca acestea să intre în legalitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax