Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fată de 13 ani din Alba Iulia, lovită peste picioare cu coada de mătură, de către propria mamă. Minora a fost salvată de jandarmi, iar femeia este cercetată penal

Publicat

O fată în vârstă de 13 ani din cartierul Bărăbanţ al oraşului Alba Iulia a ajuns la un centru social, după ce a fost bătută de propria mamă, aflată sub influenţa alcoolului. Jandarmii au intervenit pentru a aplana confictul, iar femeia este cercetată penal pentru rele tratamente aplicate minorului.

Un echipaj de jandarmerie a intervenit de urgenţă pe strada Şardului din cartierul albaiulian Bărăbanţ, joi, după ce, la ora 16.40, printr-un apel la 112, se semnalase faptul că un copil ar fi fost bătut de mama sa.

La faţa locului, jandarmii au identificat o fată în vârstă de 13 ani care le-a relatat că a fost lovită de mama sa cu palma peste faţă şi cu o coadă de mătură peste picioare. Mai mult, deşi afară se înregistrau 2 grade Celsius, a fost scoasă afară din casă şi nu i s-a mai permis accesul înăuntru.

Jandarmii au luat legătura cu mama minorei, dar femeia nu a putut da o explicaţie inteligibilă pentru comportamentul avut faţă de fiica sa, deoarece se afla în avansată stare de ebrietate. În scurt timp şi-a făcut apariţia şi bunica fetei care, în loc să manifeste compasiune pentru nepoată, a avut o atitudine agresivă faţă de aceasta, ameninţând-o la rândul său cu acte de violenţă.

În aceste condiţii, minora a fost condusă de jandarmi la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă “Pinochio” Alba Iulia şi încredinţată personalului specializat.

Pe numele mamei, jandarmii au efectuat actele premergătoare începerii urmăririi penale, fiind susceptibilă de săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, urmând ca Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia să continue cercetările.

Totodată, cazul se va afla şi în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba în vederea luării măsurii de acordare în regim de urgenţă a asistenţei şi protecţiei instituţionale a minorei.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax