Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„FEBRA” Olimpiadelor în ALBA: Calendarul concursurilor în luna martie. Participanţi şi locuri pentru etapa naţională

Publicat

medalieÎn luna martie se desfăşoară în continuare etapele judeţene la Olimpiade pentru mai multe discipline. Dacă sâmbătă au intrat în concurs candidaţii pentru Engleză, proba de baraj, Astronomie şi Astrofizică şi Ştiinţe Socio-Umane, în luna martie sunt programate nu mai puţin de 13 olimpiade.

Citeşte şi REZULTATE Olimpiada de CHIMIE, faza judeţeană. Cinci elevi reprezintă ALBA la etapa naţională de la Galaţi. Clasament în ordinea punctajelor

Citeşte şi 13 elevi din Alba, finalişti la Olimpiada Naţională de Fizică din aprilie

Citeşte şi 15 elevi din ALBA, calificaţi la Olimpiada de Limba Română și Limbi clasice, faza naţională. Rezultatele la etapa judeţeană 2015

Citeşte şi ȘASE elevi din Alba participă în aprilie, la faza națională a Olimpiadei de Engleză. Rezultatele obținute în urma probei de baraj

Citeşte şi Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”: Două eleve fruntaşe reprezintă judeţul Alba la fazele naţionale ale Olimpiadelor de Psihologie şi Lingvistică

Citeşte şi DOUĂ eleve din Alba s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Astronomie și Astrofizică. Singurele candidate înscrise la faza județeană

Citeşte şi Nouă elevi din Alba, calificaţi la etapa naţională a Olimpiadei de Științe Socio-Umane

Vă prezentăm în continuare calendarul concursurilor din martie, cu detalii despre numărul elevilor înscrişi, organizare şi etapa naţională:

7 martie:

Informatică pentru clasele V-VII – Colegiul Naţional HCC Alba Iulia; patru locuri pentru etapa naţională, 15-19 aprilie, Brăila

Informatică pentru clasele IX-XII – Colegiul Naţional HCC Alba Iulia; 120 de elevi înscrişi; şase locuri pentru etapa naţională, 3-8 aprilie, Târgoviște

Biologie – Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” Alba Iulia; 140 de elevi înscrişi; etapa națională, 5-10 aprilie, Tg. Mureș

Geografie – Colegiul Tehnic “Alexandru Domșa” Alba Iulia; 98 de elevi înscrişi; etapa națională, 4-10 aprilie, Cluj-Napoca;

Istorie – Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia; 106 elevi înscrişi; etapa națională, 6-10 aprilie, Oradea

Limba franceză – Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş” Alba Iulia – 7 martie 2015 – proba scrisă, 14 martie proba B; 110 elevi înscrişi; etapa națională 6-10 aprilie, Baia Mare; etapă internațională: 7-10 mai, Cluj-Napoca.

Limba italiană – Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş” Alba Iulia – 7 martie 2015 – proba scrisă, 14 martie proba B; patru elevi înscrişi; etapa națională 6-10 aprilie, Baia Mare

Religie:

– Cultul ortodox; etapa națională, 6-10 aprilie, Pitești, jud. Argeș

– Seminarii şi licee teologice ortodoxe; etapa națională, 15-18 aprilie, Târgoviște, jud. Dâmbovița

– Limba maghiară, cultele: Romano-Catolic, Reformat, Unitarian; etapa națională, 7-10 aprilie, Tg. Mureș, jud. Mureș

– Limba română, cultele: Romano-Catolic și Greco-Catolic, cls. VII-XII (colegii/licee teologice); etapa națională, 15-18 aprilie, Snagov, jud. Ilfov

– Alianța Evanghelică; etapa națională, 6-9 aprilie, Arad

14 martie:

Matematică pentru clasele VII-XII – Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Alba Iulia; 65 de elevi înscrişi; sunt rezervate şase locuri pentru etapa naţională din 6- 10 aprilie, București

Matematică pentru clasele V-VI – Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Alba Iulia; 200 de elevi înscrişi; sunt rezervate două locuri pentru etapa naţională din 6-9 aprilie, București

Concurs de Matematică Aplicată “Adolf Haimovici” IX-XII – Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Alba Iulia; sunt rezervate 16 locuri (câte patru pentru fiecare profil) pentru etapa naţională – 70 inscrisi

Limba germană – Colegiul Naţional “Lucian Blaga” Sebeş; 35 de elevi înscrişi; etapa națională, 20-26 aprilie, Focșani

21 martie:

Tehnologia Informaţiei clasele IX-XII – Colegiul Naţional HCC Alba Iulia; patru locuri pentru etapa națională, 14-17 mai, Buzău.

Citeşte şi CALENDAR OLIMPIADE şcolare 2015 în ALBA. Şcolile şi liceele unde se organizează etapa judeţeană şi datele concursurilor

Citeşte şi CALENDARUL OLIMPIADELOR ŞCOLARE 2015: Locaţiile şi datele etapelor naționale și internaționale

Citeşte şi Programul OLIMPIADELOR la disciplinele tehnologice în 2015. La ALBA, etapa naţională pentru Fabricarea produselor din lemnDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Zeci de arbori s-au uscat pe latura de Nord a Cetății din Alba Iulia, la câteva luni de la plantare

Publicat

Zeci de arbori, plantați la sfârșitul anului trecut pe șanțul exterior de pe Latura de Nord a Cetății Alba Carolina, s-au uscat.

Reamintim faptul că noua zonă de relaxare și recreere din Alba Iulia a fost dată în folosință la sfârșitul lunii decembrie 2021, însă termenul de execuție a lucrărilor a fost prelungit cu încă un an, până în decembrie 2022.

Noul parc amenajat printr-o investiție de peste 9,2 milioane de lei, destinat activităților de recreere și relaxare, însumează o suprafață de 2,9 hectare și cuprinde spații verzi, piste de biciclete, alei pietonale, mobilier urban, zone de relaxare, agrement sau petrecere a timpului liber.

Din cei 29.000 mp ai noului parc, peste 26.000 mp sunt spații verzi, în care au fost plantați peste 225 de arbori.

 

Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, pe data de 29 decembrie a fost efectuată o recepție parțială, la stadiul executat, pentru a putea fi predat amplasamentul beneficiarului (Primăriei) și deschis publicului.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Cum a răspuns Klaus Iohannis întrebat dacă ar putea fi următorul șef NATO. Ce a zis președintele României

Publicat

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost întrebat în timpul unei conferințe de presă susținută marți, 5 iulie, dacă ar accepta o posibilă numire la conducerea NATO.

Discuția ca actualul președinte al României să devină succesorul actualui șef NATO este de prezentă de ceva vreme în medii politice, atât la nivel național, dar și extern. 

Reporter digi24.ro: În mediile politice interne și externe se discută despre posibilitate ca dumneavoastră să fiți succesorul actualului șef al NATO. Dacă vi se va face o asemenea propunere ținând cont că este posibil să fie făcută în timpul mandatului de președinte, ați accepta-o?

YouTube video

Klaus Iohannis: Dacă mi s-ar face o astfel de propunere aș evalua-o foarte serios și aș face o declarație publică.

Întrebat dacă a avut o discuție cu liderii NATO pe acest subiect, Klaus Iohannis a râs și i-a răspuns reporterului digi24: ”cred ca v-am răspuns exaustiv”.

Președintele României, Klaus Iohannis, susține marți, 5 iulie, o conferință de presă, la Palatul Cotroceni.

Conferința de presă este transmisă live, pe canalul de Youtube al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis și-a început discursul cu fraza ”ultimele săptămâni au fost intense pentru România”. Apoi a început să vorbească despre implicarea României în politica de securitate a Europei.

De asemenea a continuat că în ultimele săptămâni, România a fost reprezentată cu succes în plan extern.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO Klaus Iohannis: Ultimele săptămâni au fost intense pentru România. Ce spune președintele despre securitatea internă

Publicat

Președintele României, Klaus Iohannis, susține marți, 5 iulie, o conferință de presă, la Palatul Cotroceni. 

Conferința de presă este transmisă live, pe canalul de Youtube al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis și-a început discursul cu fraza ”ultimele săptămâni au fost intense pentru România”. Apoi a început să vorbească despre implicarea României în politica de securitate a Europei.

De asemenea a continuat că în ultimele săptămâni, România a fost reprezentată cu succes în plan extern.

Cele mai importante declarații ale președintelui Iohannis

Ultimele săptămâni au fost foarte intense pentru România. Dacă vorbim de politica externă și de securitate au fost săptămâni foarte bune.

Summitul NATO de la Madrid și, cu o săptămână înainte, Consiliul european ne amintim cu plăcere de rezultatele bune care au fost obținute de România pentru România.

Cred că este potrivit să repet că aceste întâlniri au făcut România mai sigură, mai vizibilă și au dovedit un lucru care a fost discutat de multe ori și acum răspunsul e pe măsură. România e un actor foarte implicat în politica europeană și de securitate. Românii sunt mai bine apărați.

Faptul că Ucraina, dar remarcabil și Moldova au primit statutul de candidat la UE și pe acest palier pentru România a fost o evoluție deosebit de bună.

Aceste rezultate nu au venit de la sine și nu au căzut din cer, sunt rezultatul unei echipe mari. Administrația prezidențială, Guvernul, ministerele, reprezentanțele au lucrat, au fost rezultate muncite. Îmi exprim mulțumirea față de toți cei care s-au implicat.

știre în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

AVARIE MAJORĂ la o conductă: Mai multe localități din Alba rămân miercuri fără apă potabilă pentru o zi. ZONELE VIZATE

Publicat

O avarie majoră s-a produs la o conductă de alimentare cu apă potabilă – DN600, în data de 5 iulie 2022, transmit reprezentanții APA CTTA. Din această cauză, mai multe localități din zonă rămân fără apă potabilă pentru o zi, mai anunță compania. 

Mai exact, miercuri, 6 iulie, se va întrerupe furnizarea cu apă potabilă a localităților: Mihalț, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Sâncel, Șona, Jidvei, Cetatea de Baltă, Valea Lungă, Cenade, Cergau, Roșia de Secaș cu satele aparținătoare.

La reluarea furnizării pot aparea local depășiri ale parametrului turbiditate, iar în acel moment apa trebuie folosită doar în scop menajer anunță reprezentații companiei.

Eventualele perturbații, precum și zona în care apar pot fi sesizate la Dispeceratul Alba Iulia la numarul de telefon : 0258 – 834501, în vederea intervenției.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax