Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Femeile puternice din Alba: Influente, luptătoare, abile, creative sau manageri de succes. Conduc sau lucrează umăr la umăr cu bărbații


Publicat

Frumoase, elegante, gingașe și afectuoase. Pentru aceste calități sunt, în general, recunoscute și apreciate femeile. Femeile pot fi și puternice, demonstrând că pot, la fel de bine, să conducă instituții, companii cu sute de angajați, să organizeze evenimente pentru mii de oameni sau pur și simplu să facă ceva în folosul celorlalți. De multe ori chiar mai bine decât bărbații. Județul Alba se poate lăuda cu un veritabil „buchet” de doamne și domnișoare care ”mișcă lucruri” și care, își aduc, zi de zi sau de câte ori au ocazia, contribuția la dezvoltarea comunității.

 ”La mulți ani ” tuturor doamnelor și domnișoarelor și le urăm să devină la fel de puternice ca oricare dintre FEMEILE prezentate mai jos. Facem precizarea că nu este un top, iar numele sunt ordonate aleatoriu.

***
Elena Covaciu – manager și acționar IPEC- una dintre cele mai mari companii de porțelan din România. Conduce cu mână de fier o companie cu peste 500 de angajați care a devenit principalul furnizor de obiecte de porțelan pentru IKEA.

Lucia Căbulea – prorector și conferențiar universitar al Universității „1 Decembrie 1918” Alba. ”Polițistul” celei mai înalte școli din județ, o universitate care a reușit să urce semnificativ în topul integrității academice.

Ioana Bogățan – directoarea Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia, este de profesie actriță. În fiecare an, organizează Festivalul Internațional de Teatru „Povești” la Alba Iulia. Tânără, frumoasă, deșteaptă, Mercedes, casă frumoasă.

Elena Ignat – directoarea Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, profesoară de biologie. Președinta Organizației Femeilor Liberale Alba și vicepreședinta Organizației Naționale a Femeilor Liberale. Anul trecut a lucrat câteva luni și la Ministerul Apelor și Pădurilor în funcția de consilier al ministrului. A renunțat la ”ozonul” de la ”Ape și Paduri”  pentru că a considerat că educația este mai importantă și mai sănătoasă pentru comunitate.

Marcela Dărămuș -profesor de științe economice la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia și inspector școlar general adjunct. Președinta Organizației de Femei a PSD Alba și consilier județean. Îi ține locul inspectorului general atunci când acesta lipsește. Și chiar atunci când nu lipsește…

Maria Iacob – director executiv la DGFP Alba. În 2009 a fost schimbată din funcție. Politic. S-a judecat. A câștigat. A revenit. În 2011 au detașat-o la Vamă. În 2012 detașarea a expirat. A revenit. A rămas.

Rodica Groza – profesor de istorie,  inspector școlar general adjunct. Până acum a rezistat în funcție. Încă nu știm dacă a pactizat după ieșirea PNL de la guvernare.

Oana Badea – profesor, fost secretar de stat la Ministerul Educației, inspector școlar general adjunct la ISJ Alba, vicepreședinte PDL. Femeia care a  impus cu o ”forță de fier” schimbările din învățământul preuniversitar. A făcut ceea ce mulți bărbații care au fost la conducerea ”Educației” nu au avut curaj să facă. Sa schimbe un sistem obosit și depășit.

Mihaela Mih Delehean – de profesie jurist, director Agenției de Protecție a Mediului  Alba și implicată în viața politică, fiind membră a PSD Alba. Nu vorbește nici despre ea dacă nu cere aprobare de la șefii săi de la APM Sibiu.

Silvia Moldovan – director executiv al Serviciului de Investiții al Primăriei Alba Iulia, omul din spate al tuturor proiectelor de dezvoltare a orașului Alba Iulia și a Cetății Alba Carolina. Așa cum sunt ele: unele lăudate, altele criticate.

Hedviga Călin – arhitectul șef al municipiului Alba Iulia, femeia care a influențat, în ultimii ani, dezvoltarea urbanistică a municipilui Alba Iulia. Greu să repari ce-au stricat alții.

Laura Orian – artistă, interpretă, profesoară la Liceul de Muzică și Arte Plastice din Alba Iulia, inițiatoare a proiectului Școala de Jazz și director artistic al Festivalului Alba Jazz. Blonda fără de care nu i-am fi avut la Alba Iulia pe Richard Galliano & Tangaria New Quartet, și pe Omar Sosa & The New Afro-Cuban Quartet. Au fost, au cântat, am plătit , au plecat.

Diana Câmpan – conferențiar universitar la Universitatea „1 Decembrie 1918”, scriitoare și critic literar. Mintea din spatele multor proiecte de la UAB.

Lenuța Bubur – primar al comunei Crăciunel. Primărița care face cât zece bărbați adevărați.

Lenuța Aldea – primar al comunei Cergău.

Emilia Livia Cândrea – primar al comunei Doștat.

Mariana Hurbean – secretar al județului Alba. Femeia fără de care multe actele juridice ale CJ Alba ar fi în aer sau în instanțe.

Elena Stoia – șefa Serviciului Dezvoltare al Consiliului Județean Alba, coordonatoarea programului Slow Food și organizatoare a numeroase evenimente și târguri.

Nicoleta Coșarcă – de profesie economist, manager Spitalului Județean de Urgență Alba. A știut cum să-i convingă pe cei de la conducerea CJ Alba să schimbe fața Spitalului din Alba Iulia

Mihaela Presecan – de profesie medic, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Alba. A ajuns conjunctural în funcție, este o performanță că a reușit să se mențină până acum.

Dana Zecheru – directoarea Serviciului Județean Alba al Arhivelor Naționale. ”Paznicul” documentelor din care aflăm ce au făcut cei care au trăit aici înaintea noastră.

Mioara Pop – directoarea Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba și organizatoarea Târgului de Carte. Ne mai face să lăsam tableta sau laptopul și să mai punem mâna și pe câte o carte.

Daniela Floroian – directoarea Centrului de Cultură „Augustin Bena”. ”Chimista” care a început să miște lucrurile amorțite din activitatea culturală a județului Alba

Petruța Pop – președinta Asociației Artă și Tradiții Meșteșugărești Alba, organizatoarea Târgului Meșteșugarilor la Alba Iulia și realizatoare de proiecte în domeniul folclorului și al tradițiilor populare. Se poate spune că ”mănâncă” folclorul autohton, pe pâine, la micul dejun, prânz și cină.

Delia Cristescu – directoarea Serviciului Public de Asistență Socială al Primăriei Alba.” Mama” adoptivă a săracilor din Alba Iulia

Felicia Hondola – director executiv APIA Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură, Sucursala Alba. Liberală, hotărâtă, ambițioasă și greu de schimbat.

Teodora Iordăchescu – coordonatorul Centrului de Relaţii Internaţionale şi Erasmus și inițiatoarea diferitelor proiecte din cadrul Universității „1 Decembrie 1918”. Femeia care trimite studenții și masteranzii în Polonia, Turcia, Danemarca s.a.m.d. La studii.

Cornelia Mureșan – președinte Tribunalul Alba Iulia.

Alexandra Iuliana Paștiu – președinte Curtea de Apel Alba Iulia

Ada Rus – director executiv adjunct al OIR POSDRU. A fost purtător de cuvânt al Prefecturii Alba și a Primăriei Aiud. Este una dintre dovezile că nu este de ajuns să fi deștept dacă nu ai și-un pic de sprijin politic.

Maria Șteau – director executiv al OIR POSDRU Centru. Este una dintre puținele dovezi că atunci când cei pe care vor să-i pună în locul tău nu se pricep, te lasă în pace.

Ioana Rustoiu – muzeograf, organizator evenimente culturale la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

Maria Clit – președinte fundația ”Sprijiniți Copiii”- femeia care a gândit zeci de proiecte prin care a făcut sute de copii mai fericiți. Dură, hotărâtă, perfecționistă. Toate adunate într-o inimă mare.

Anda Udrea – director Fair-Play Impex  și președinta Organizației de Femei a PNL Alba Iulia. Conduce una dintre cele mai mari companie de confecții din Alba. Nu poate produce cât vor să cumpere italienii.

Aceasta este doar o mică parte din doamnele și domnișoarele care muncesc în fiecare zi pentru comunitatea din Alba. Așteptăm sugestiile domneavoastră, stimați cititori, pentru a completa lista.

Citește și MESAJE de 8 MARTIE: Cele mai frumoase urări pentru femeile din viața ta. Ce să îi transmiți mamei, iubitei, colegelor sau profesoarelor

Citește și IDEI de CADOURI de 8 MARTIE: Ce poți să dăruiești unei femei în funcție de tipul relației pe care o ai cu eaDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comments

 1. responsabil

  sâmbătă, 08.03.2014 at 14:04

  …in spatele acestor,,,femei puternice” CINE A STAT…..???!!!
  CINE STA…..???
  DE UNDE AU PLECAT…???!!!
  VA ROG , GASITI RASPUNSUL…???!!!
  FELICITARI CELOR CARE S-AU IMPUS FARA……SUSTINEREA ,,CUIVA”….??!!!

 2. Marian

  duminică, 09.03.2014 at 11:37

  Mda… ma tem ca avem doar doua cazuri in lista de doamne de mai sus, femei fara suport in spate care au chiar facut cariera prin munca zdravana si caracter: Ioana Rustoiu si Diana Campan. Mai erau citeva femei de mare forta intre bibliotecare spre ex, a caror munca nu se vede pentru ca stau in umbra dar ele muncesc cu adevarat. Si mai avem niste dascalite de nota 10 prin scoli si licee, oameni simpli la catedra. Si citeva pictorite și citeva avocate fara cariera politica. Marian

 3. aida

  marți, 20.02.2018 at 19:56

  Dehelean .femeie puternica?Suntem de rasul , plansul daca scriem asa ceva!Scrieti si ca a fost cercetata.., ca fustele scurte si ..parul lung au facut sa iasa in ..evidenta.In spatele lor…sta PSD ul ;;ca daca nu ar fi nu s-ar povesti;; despre ele!

  • moderatorul de serviciu

   miercuri, 21.02.2018 at 00:47

   Articolul este din 2014. Atunci era cineva..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Cătălin Drulă, luat în vizor de liderii PNL: Nu îți poți ataca premierul dacă nu ți-ai făcut deja bagajele

Publicat

Florin Cîțu le-a spus colegilor din conducerea PNL că orice ministru care își va critica colegii sau pe premier va fi revocat ”imediat” din funcție. ”Nu îți poți ataca premierul dacă nu ți-ai făcut deja bagajele”, a spus și Orban.

”Nu poți veni în ședința de guvern după astfel de declarații”, a spus Florin Cîțu, potrivit surselor G4Media.ro.

Premierul s-a referit direct la declarațiile ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, care l-a caracterizat drept ”zombie politic”.

Legat de demiterea lui Vlad Voiculescu, premierul a spus că ”eu nu am luat o decizie peste noapte. Am tot amânat și am analizat. Eu am tot spus, miniștrii sunt evaluați”.

Ludovic Orban, președintele PNL, a spus în aceeași ședință că îl susține total pe Florin Cîțu, adăugând că remanierea lui Vlad Voiculescu a fost ”corectă, constituțională, o aștepta toată lumea”.

În ceea ce privește declarațiile lui Drulă, Orban a spus în ședința PNL că ”nu îți poți ataca premierul dacă nu ți-ai făcut deja bagajele. Dacă o să mai facă, va trebui demis orice ministru care va da declarații că a lui Drulă”.

Citește știrea completă pe G4Media.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ CURS: PNL, singurul partid din coaliție care pierde procente din cauza măsurilor de austeritate. AUR profită și crește

Publicat

Partidul Național Liberal (PNL) a scăzut cu 5 procente față de sondajul din februarie 2021, iar PSD cu un procent.

USR PLUS rămâne la același nivel.

O creștere cu 3 procente înregistrează AUR, singurul partid care a profitat de nemultumirea propulației pentru măsurile de austeritate luate de guvern.

Scandalurile din Coaliția la guvernare au fost decontate decontate masiv de liberali.

Sondajul de tip Omnibus realizat de Centrul de Sociologie Urbana și Regională – CURS în luna aprilie arată o scădere accentuală a PNL, în timp ce dificilii parteneri de guvernare de la USR PLUS își conservă pozițiile, scrie stiripesurse.ro

 

 

Potrivit cercetării sociologice, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, scorurile partidelor ar fi următoarele:

 • PSD – 33% (aproape la fel ca în sondajul CURS din februarie (34%); 29% la alegeri)
 • PNL – 21% (faţă de 26% în sondaul din ianuarie și 25 în februarie/ 26% la alegeri)
 • USR-PLUS – 16% (la fel ca în sondajul din ianuarie şi februarie și la fel ca la alegeri)
 • AUR – 12% (12% în sondajul din ianuarie și 9% în februarie/ 9% în alegeri)
 • UDMR – 4% (faţă de 4% în ianuarie și februarie şi 5% în alegeri)
 • PMP – 5% (în creștere faţă de sondajul din ianuarie și februarie când erau la 3% şi în creștere cu 1% faţă de alegeri – 4%)
 • PPU-sl – 4% (3% în februarie)
 • Pro România – 3% (în creștere faţă de sondajul din ianuarie (25) și februarie (2%) şi în scădere cu 1% faţă de alegeri)
 • Altul – 2%

Metodologia de realizare a sondajului

Universul de eşantionare: populaţia adultă rezidentă din România, în vârstă 18 ani şi peste

Volumul eşantionului: 1107 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste

Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%

Metoda de culegere a datelor: metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing)

Validarea eșantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS

Datele sunt neponderate

Perioada de realizare: 14-17 aprilie, 2021

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Campanie de donare de sânge la Alba Iulia. Cum te poți programa și dona cu ajutorul unei aplicații de pe telefon

Publicat

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba Iulia, împreună cu studenții din cadrul UMF Cluj organizează o campanie de donare de sânge.

A fost creată și o aplicație prin care cei care se programează, și ulterior, donează sânge, adună puncte și beneficiază de ofertele partenerilor campaniei. 

Campania de donare de sânge se desfășoară în perioada 19-23 aprilie, între orele 7.30-12.00.

Pentru mai multe detalii puteți suna la: 0258.834.050.

Prin câțiva pași simpli veți putea beneficia de ofertele celor care susțin campania de donare sanguină.

 1. Descărcați aplicația;
 2. Vă programați pentru donare;
 3. După analize, puteți dona sânge;
 4. Scanați codul pentru validare;
 5. Adunați punctele și beneficiați de oferte.

Aplicația BlooDoChallenge poate fi descărcată din App Store sau Google Play

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba Iulia se află în incinta Spitalului Județean de Urgențe Alba, situat pe Bulevardul Revoluției 1989, numărul 23.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Medalii de aur, argint și bronz pentru practicanții de taekwondo din Alba, la Campionatul Național desfășurat la București

Publicat

14 medalii de aur, argint și bronz au obținut practicanții de taekwondo ai clubului Revolution Academy Alba, la Campionatul Național de Taewondo WT, desfășurat în weekendul ce a trecut la București.

Clubul din Alba a participat cu 16 sportivi, mulți dintre ei având o vârstă fragedă și pentru unii fiind chiar prima participare la o competiție sportivă de o anvergură națională.

Medalii de aur

Jelea Eduard -25 kg locul 1

Gemanescu Nicoleta +30 kg

Vas Karina -30 kg

Boloage Alecsandru -45 kg

Galea Mario -44 kg

Medalii de argint

Luha Eduard -40 kg

Dan Alexandru +40 kg

Cetean Eduardo -37 kg

Fara Alex -40 kg

Groza Alexandra +50 kg

Cetean Luca -25 kg

Medalii de bronz

Dobarta Roxana +30 kg

Popa Vasile -35 kg

Ghenescu Natalia -51kg

”Încă odată am adus Alba Iulia pe podium, la un sport olimpic. Chiar dacă a fost pandemie, chiar dacă a trebuit să ne antrenam în condiții improprii, am reușit să obținem 14 medalii de aur, argint și bronz la un campionat național. Susținerea financiară este exclusiv din partea părinților și a unor persoane care ne sunt aproape încă de la prima competiție la care am participat.

De mai bine de doi ani ne antrenam într-un spațiu în care nu mai încăpem, dar totuși facem performanță și ducem Alba Iulia, Sebeșul și județul Alba pe podium la toate competițiile la care participăm”, a declarat pentru alba24.ro, Alin Moldovan, antrenorul clubului Revolution Academy Alba Iulia.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate