Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Festival de România 2019 la Alba Iulia. Autoritățile nu dezvăluie încă programul, dar promit multe surprize pentru 1 Decembrie

Publicat

1 decembrie

Mare sărbătoare la Alba Iulia, în 2019, cu ocazia Zilei de 1 Decembrie. Primăria Municipiului ”a legat” un parteneriat cu Consiliul Județean Alba și ”pun la bătaie” un buget de aproximativ 750.000 de lei, la care s-ar putea adăuga și sponsorizări din partea unor firme, pentru Festival de România.

Este ultimul Festival de România înainte de alegerile locale și parlamentare, iar cele două instituții din județul Alba s-au aliat și organizează un eveniment cu un buget redus aproape la jumătate decât cel din 2018 – Anul Centenar.

Anul acesta, Primăria Alba Iulia participă la organizarea evenimentului cu o sumă maximă de 300.000 de lei. Din aceasta, 200.000 de lei au fost alocați de către consilierii locali, în ședința din 4 aprilie 2019, iar încă 100.000 de lei au fost ”atrași” pentru eveniment în urma rectificării bugetare.

Surpriza vine din partea Consiliului Județean Alba, care, potrivit unor surse Alba24, va aduce aproximativ 450.000 de lei, pentru eveniment, iar banii vor fi folosiți prin Centrul de Cultură ”Augustin Bena” pentru a plăti artiști, concerte și alte activități din programul serbărilor dedicate Marii Uniri de la 1918.

De altfel, cele două instituții pregătesc un program cu mai multe evenimente speciale, despre care nu vor să spună foarte multe până în acest moment.

Cert este că evenimentul se va întinde pe două zile, o zi va fi dedicată folclorului românesc, iar în cea de a doua zi vor fi susținute mai multe concerte de muzică ușoară, dar și unul de muzică clasică, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia și a Consiliului Județean spun că în 11 noiembrie vom putea afla mai multe despre programul manifestărilor de la Festival de România, dar și despre numele trupelor și soliștilor care vor urca pe scena din Piața Cetății.

Cu toate secretele celor două instituții, în Piața Cetății, de 1 Decembrie, cu siguranță nu se vor auzi versurile lui Adi Minune care au marcat vara anului 2019, ci mai degrabă, acorduri din Ziua Vrăjitoarelor a trupei Cargo sau chiar vocea lui Dan Bittman de la Holograf.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax