Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

EVENIMENTE ”low cost”, în 2019, la Alba Iulia. De trei ori mai puțini bani pentru festivaluri şi concerte în Cetate

Publicat

evenimente

Cheltuielile mai mari cu personalul primăriei, dar și reducerea veniturilor din taxe și impozite rezultată în urma”revoluției fiscale” făcută de guvern, au pus pe jar autoritățile din Alba Iulia. Și dacă edililor le este greu să reducă din numărul salariaților inutili din administrația orașului, cel mai ușor le este să taie din banii alocați pentru distracția locuitorilor.

Din 4,5 milioane de lei cât au fost prevăzuți în 2018 , anul acesta s-a bugetat doar o treime pentru festivaluri, concerte și alte evenimente care se vor desfășura la Alba Iulia.

Dacă la 100 de ani de România, în 2018, Alba Iulia a fost în centrul atenţiei şi a fost destinaţie pentru sute de mii de turişti, în 2019 vor fi organizate mai puține festivaluri, spectacole, concerte şi alte evenimente menite să menţină Cetatea Alba Carolina ca reper de distracţie.

Pe lângă evenimentele deja binecunoscute, cum sunt Festivalul Roman Apulum (Zilele Cetăţii Alba Carolina), Alba Fest (Zilele Municipiului Alba Iulia) sau Festival de România (Ziua Naţională), Alba Iulia vă invită şi la concerte de muzică clasică, la evenimente cu adrenalină – skate, role, bmx sau mountain-bike, airsoft ori vâslit cu canotca pe râul Mureş.

Anul trecut, de Centenar, evenimentele au costat 4,8 milioane de lei. Pentru un an întreg de concerte și spectacole, un albaiulian a plătit, prin taxe și impozite, aproximativ 69 de lei, dacă împărțim suma totală la 70.000 de locuitori.

Citeşte şi Cât a plătit fiecare albaiulian pentru distracția din anul 2018. 4,8 milioane de lei au mers pe spectacolele din Cetate

În 2019, spectacolele, concertele şi competiţiile sunt bugetate cu aproximativ 1,5 milioane lei, de trei ori mai puțin decât în ”Anul Centenar”.

LISTA evenimentelor bugetate pentru 2019 – Primăria Alba Iulia:

Festivalul Roman Apulum: 120.000 lei

AlbaFest: 350.000 lei

Cetatea Copiilor: 50.000 lei

Sărbătoarea Muzicii: 300.000 lei

Alba Iulia Music and Film Festival: 200.000 lei

Sărbătoarea Încoronării: 15.000 lei

Festivalul “Cântec de Suflet”: 0 lei

Festival de România (1 Decembrie, Ziua Naţională): 200.000 lei

Serbările Iernii: 0 lei

Spectacole de reconstituire militară: 6.000 lei

Gala premiilor preuniversitare: 20.000 lei

Gala premiilor universitare: 20.000 lei

Mamut Bike Race: 20.000 lei

Bastion Session: 10.000 lei

RowMania: 10.000 lei

Alba Iulia City Race: 20.000 lei

Adventure Airsoft Contest: 10.000 lei

Bucuria Dansului: 5.000 lei

Alte evenimente: 66.572,52 lei

Alte evenimente şi competiţii sportive: 5.000 lei

Expoziţia chinologică – ediţia a X-a: 15.000 lei

Promovare media/Servicii conexe/Tipărituri: 100.000 lei

Sponsorizări ulterioare şi preluare angajamente 2018: 207.427,48 lei

Prin dispoziţia primarului, sumele pot fi realocate de la un eveniment la altul, în funcţie de economiile sau necesităţile apărute ulterior.

Vă reamintim câteva dintre aceste evenimente:

Festivalul Roman Apulum: 3-5 mai

Pentatlon antic, târg de sclavi, războaiele lui Domiţian cu dacii, dansuri antice, parade cu torţe, demonstraţii militare, lupte de gladiatori, toate acestea vor face din nou atmosferă în Cetatea Alba Carolina, în perioada 3-5 mai. Sute de reenactori vor fi la Alba Iulia, cu spectacole în aer liber, pentru public.

lupte romani

Vezi şi Festivalul Roman Apulum 2019. A şaptea ediţie de reconstituiri istorice în Cetatea Alba Carolina, în perioada 3-5 mai

Alba Fest®2018 – spectacol 100% românesc – distracţie totală

La Alba Iulia revine cel mai așteptat eveniment al verii: Alba Fest® 2019. Timp de trei zile, artiști cunoscuţi, văzuți și apreciați vor da tonul distracției, în Cetatea Alba Carolina.

alba fest 2018 2

 

Sărbătoarea Muzicii

Alba Iulia este pregătită şi în acest an să găzduiască nume relevante în muzica de marcă, naţională şi internaţională. Cetatea Alba Carolina va răsuna de concerte live.

Vezi cum a fost anul trecut: FOTO-VIDEO: De pe Broadway, la Alba Iulia. Mamma Mia, primul musical românesc, la Sărbătoarea Muzicii 2018

Bastion Session #4 – „raiul” riderilor de skate, role, bmx sau trotinetă

Zeci de tineri sunt aşteptaţi la competiţia de role, bmx, skateboard şi trotinetă, Bastion Session #4, ce va fi organizată la skatepark-ul din Cetatea Alba Carolina. Cei mai pricepuţi dintre ei vor câştiga premiile pregătite de organizatori.

bastion session

Expoziţia chinologică Royal Crown Trophy

Performanțele și pedigree-ul se văd cel mai bine în ring. Aplauzele, în jurul ringului. Campioni din cele mai importante rase vor da din codițe în Cetate, la Alba Iulia, la Royal Crown Trophy. Evenimentul se bucură de patronajul Casei Regale a României, sub tutela căreia s-a înființat Asociația Chinologică din România.

caini expozitie chinologica

Descoperă ROWMANIA 2019 – competiţia de vâslit în canotci, pe râul Mureş

Descoperă Rowmania – competiţia de vâslit în canotci de 10+1 ajunge pentru a șaptea oară la Alba Iulia. Echipaje de amatori vor vâsli pentru a câștiga concursul de pe râul Mureș.

Rowmania Alba Iulia 2018

Alba Iulia Music and Film Festival

Albaiulienii şi vizitatorii Cetăţii vor putea urmări muzicieni români din stiluri foarte diferite şi o serie bogată de proiecţii cinematografice.

Mamut Bike Race

Sute de concurenți sunt aşteptaţi la startul competiției de mountain-bike cross-country Mamut Bike Race 2019, desfășurată pe dealul Mamut, lângă Alba Iulia. Anul trecut, au fost trei trasee de concurs: MBR Alba Iulia 100, cu o lungime de 10,3 km, MBR Race – traseu scurt, cu o lungime de 33,3 km și MBR Maraton – traseu lung, cu o lungime de 54,7 km.

bike race

Alba Iulia City Race

Cu ocazia celei de-a cince ediții a Alba Iulia City Race, orașul Unirii devine din nou capitala atletismului românesc. Anul trecut, au fost trei trasee pentru adulți, semimaratonul de 21 de kilometri și 700 de metri, crosul de 10 kilometri și 300 de metri și cursa populară de aproximativ 3 kilometri, care are un traseu unic și spectaculos în totalitate în limitele cetății, dar şi Kids Race.

alba iulia city race 2018

 

Festival de România – Ziua Naţională 2019 Alba Iulia

Alba Iulia devine, pentru o zi, din nou, cel mai important oraş din România. Va fi Ziua Naţională 2019, cu inaugurări, momente solemne, vizite oficiale şi alte evenimente menite să sărbătorească 101 ani de România.

 

Vă reamintim principalele momente ale Zilei de 1 Decembrie 2018, la 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia:

VIDEO PARADA MILITARĂ de Ziua Națională la Alba Iulia: 1800 de militari, avioane, tancuri și lansatoare de rachete

VIDEO: Președintele Iohannis la Alba Iulia. A inaugurat monumentul Unirii și a participat la Parada Militară

VIDEO: Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, reconstituită de Centenar. 3000 de oameni în costume populare

VIDEO: Sfinţirea Monumentului Unirii de la Alba Iulia. Ceremonie oficiată de Patriarhul României

VIDEO: Familia Regală, la Alba Iulia pentru a sărbători Ziua Naţională a României

VIDEO: Marșul Unirii de la Alba Iulia. Peste 15.000 de oameni au refăcut atmosfera de acum 100 de ani

VIDEO: LA MULŢI ANI, România! Focuri de artificii pe cerul oraşului Alba Iulia, la final de 1 Decembrie 2018

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax