Connect with us
Publicitate

ABRUD

Festivalul Național de Folclor ”Inimi fierbinți în Țara de piatră” Abrud, în 28 iulie. 22 de concurenți vor concura pentru trofeu

Publicat

Festivalul Național de Folclor ”Inimi fierbinți în Țara de piatră” de la Abrud se desfășoară în acest an, în 28 iulie.

La a XL-a ediție a evenimentului vor participa 22 de concurenți din 12 județe. Aceștia vor concura pentru obținerea Trofeului festivalului.

Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” și Consiliul Județean Alba instituie două noi premii speciale în cadrul festivalului de la Abrud:

  • Premiul ”In Memoriam Avram Iancu, Erou Al Națiunii Române”
  • Premiul ”In Memoriam Nicolae Tuhuț”

Interpretul Nicolae Gabriel Tuhuț s-a stins din viață la doar 47 de ani

Nicolae Gabriel Tuhuț, originar din Abrud, a fost solist vocal al Ansamblului Folcloric al Județului Alba din cadrul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” încă de la înființare, din anul 2007. Și a reprezentant cu cinste zona Munților Apuseni pe plan național și internațional.

A fost colaborator al emisiunii Tezaur Folcloric din momentul obținerii Trofeului ,,Moștenitorii” organizat de Marioara Murărescu și TVR.

A câștigat de-a lungul timpului mari premii la cele mai importante festivaluri-concurs de interpretare a cântecului tradițional românesc, dintre care: Premiul I la Festivalul ,,Mureș, pe marginea ta” de la Ocna Mureș, Marele Premiu la Festivalul ,,Inimi fierbinți în Țara de Piatră” de la Abrud, Trofeul Festivalului ,,Ion Cristoreanu” de la Cluj.

Alături de Orchestra Ansamblului Folcloric al Județului Alba dirijată de Alexandru Pal a înregistrat primul său album audio care cuprinde o reală moștenire folclorică muzicală din zona Munților Apuseni.

Nicolae Gabriel Tuhuț s-a stins din viață în data de 21 iunie 2024, la doar 47 de ani, au anunțat organizatorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate