Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi celelalte trei asociaţii din ALBA acuzate de nereguli resping afirmaţiile reprezentanţilor AJPIS

Publicat

cj, prefectura, consiliu judetean În urma declaraţiilor prezentate în conferinţă de presă, miercuri, de şeful AJPIS Alba, Flaviu Cozuc şi prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a înaintat joi o adresă autorităţii prefectului prin care solicită convocarea în regim de urgenţă a unei întâlniri. Asociația Filantropia Ortodoxă susţine, şi în numele celorlalte trei asociaţii nominalizate în acest caz, că „afirmaţiile recente ale directorului Agenţiei Judeţene pentru Plăţi si Inspecţie Socială Alba, privind presupuse <nereguli grave> şi un aşa-zis <prejudiciu de 100.000 de lei> realizat de furnizorii de servicii sociale sunt nereale, fără temei legal şi fără a fi susţinute de faptele din realitate”.

Astfel, asociaţia cere „clarificarea aspectelor ce ţin de controalele desfăşurate de AJPIS Alba în anul 2014 şi făcute publice recent”, în numele său, dar şi al celorlalte organizaţii furnizoare de serviciu sociale care primesc subvenţii în baza Legii 34/1998 nominalizate: Asociaţia Caritas Romano Catolic Alba Iulia, Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj şi Asociaţia AS 2001.

Acestea cer implicarea prefectului ca mediator al acestei întâlniri deoarece „dorim să informăm corect populaţia privind activitatea noastră şi să uzăm de dreptul fundamental al oricărui cetăţean sau entitate juridică din România de a-şi apăra imaginea în faţa unor afirmaţii neadevărate”.

Reamintim că potrivit declaraţiilor de miercuri, Curtea de Conturi urmează să verifice modul în care Asociaţia AS 2001, Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă au folosit subvenţiile de la AJPIS Alba, dar şi de la DGASPC şi Consiliul Local Alba Iulia, primite în perioada 2011-2014. Acţiunea a demarat după ce Instituţia Prefectului a sesizat deficienţe la cei trei furnizori de servicii sociale. Directorul AJPIS Alba, Flaviu Cozuc a spus că se estimează un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei faţă de instituţie. Potrivit sursei citate, majoritatea neregulilor la cele trei asociaţii sunt legate de nefurnizarea serviciilor.

Citeşte şi Nereguli sesizate la trei asociaţii din Alba, care furnizează servicii sociale. Urmează CONTROL de la Curtea de Conturi

Vă prezentăm, integral, adresa transmisă de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în atenţia prefectului de Alba, Gheorghe Feneşer.

Prin prezenta, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia vă solicită să convocaţi în regim de urgenţă o întâlnire între asociaţiile furnizoare de servicii sociale din judeţul Alba şi reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Plăţi si Inspecţie Socială Alba pentru clarificarea aspectelor ce ţin de controalele desfăşurate de instituţie în anul 2014 şi făcute publice recent. Solicităm implicarea dumneavoastră ca mediator al acestei întâlniri deoarece dorim să informăm corect populaţia privind activitatea noastră şi să uzăm de dreptul fundamental al oricărui cetăţean sau entitate juridică din România de a-şi apăra imaginea.

Menţionăm că Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi-a desfăşurat mereu activitatea legal, cu bună credinţă şi în sprijinul beneficiarilor săi, copii, vârstnici, persoane cu handicap sau defavorizate, iar activitatea este răsplătită atât prin mulţumirea beneficiarilor, cât şi prin recunoaşterea naţională ca model de bună practică în activitatea social-filantropică a Bisericii Ortodoxe Române.

Astfel reţeaua socială a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia din judeţele Alba şi Mureş este cea mai mare din cuprinsul Patriarhiei Române dar şi cea care a implementat măsuri şi servicii în premieră naţională în cei aproape 15 ani de activitate.

Afirmaţiile recente ale directorului Agenţiei Judeţene pentru Plăţi si Inspecţie Socială Alba, domnul Flaviu Cozuc, privind presupuse „nereguli grave” şi un aşa-zis „prejudiciu de 100.000 de lei” realizat de furnizorii de servicii sociale sunt nereale, fără temei legal şi fără a fi susţinute de faptele din realitate.

În acest context, preluarea acestor afirmaţii false de către presă a adus un prejudiciu grav de imagine asociaţiei noastre, dar şi celorlalţi furnizori de servicii sociale în faţa populaţiei judeţului Alba, a beneficiarilor noştri cărora le-am oferit servicii de calitate, dar şi în faţa partenerilor noştri instituţionali dar şi din mediul de afaceri.

Considerăm că prin afirmaţiile sale defăimătoare şi fără temei legal domnul Flaviu Cozuc şi-a depăşit atribuţiunile conferite de funcţia publică pe care o ocupă. Referitor la controalele la care face referire domnul director Flaviu Cozuc menţionăm că sumele imputate asociaţiei noastre nu au fost cheltuite ilegal ci oprite de la decontare, însă, chiar şi în această situaţie, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a dat dovadă de bună credinţă, nu a oprit furnizarea serviciilor sociale, a păstrat numărul de beneficiari şi a continuat să le ofere servicii de calitate şi printr-un mare efort a acoperit din fonduri proprii sumele neacordate prin subvenţie.

Menţionăm că Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a făcut acest demers către Instituţia Prefectului Judeţului Alba atât în numele său cât şi în numele celorlalte organizaţii furnizoare de serviciu sociale care primesc subvenţii în baza Legii 34/1998 şi pe care le-a contactat pentru a uza împreună de dreptul la imagine şi informare corectă.

Pe această cale vă solicităm, Domnule Prefect, în calitatea dumneavoastră de reprezentant al Guvernului în teritoriu şi de garant al respectării legii şi drepturilor oricărui cetăţean sau entitate juridică, să interveniţi pentru a se clarifica aspectele reale şi legale ale acestei probleme şi pentru corecta informare a cetăţenilor judeţului astfel încât să se repare prejudiciul de imagine adus asociaţiilor din judeţul Alba care furnizează servicii sociale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Aghiuta

    joi, 15.01.2015 at 15:26

    Poate verificati si activitatea asociatiei Pro Tinerete condusa tot de un ***** in sutana…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax