Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi celelalte trei asociaţii din ALBA acuzate de nereguli resping afirmaţiile reprezentanţilor AJPIS


Publicat

cj, prefectura, consiliu judeteanÎn urma declaraţiilor prezentate în conferinţă de presă, miercuri, de şeful AJPIS Alba, Flaviu Cozuc şi prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a înaintat joi o adresă autorităţii prefectului prin care solicită convocarea în regim de urgenţă a unei întâlniri. Asociația Filantropia Ortodoxă susţine, şi în numele celorlalte trei asociaţii nominalizate în acest caz, că „afirmaţiile recente ale directorului Agenţiei Judeţene pentru Plăţi si Inspecţie Socială Alba, privind presupuse <nereguli grave> şi un aşa-zis <prejudiciu de 100.000 de lei> realizat de furnizorii de servicii sociale sunt nereale, fără temei legal şi fără a fi susţinute de faptele din realitate”.

Astfel, asociaţia cere „clarificarea aspectelor ce ţin de controalele desfăşurate de AJPIS Alba în anul 2014 şi făcute publice recent”, în numele său, dar şi al celorlalte organizaţii furnizoare de serviciu sociale care primesc subvenţii în baza Legii 34/1998 nominalizate: Asociaţia Caritas Romano Catolic Alba Iulia, Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj şi Asociaţia AS 2001.

Acestea cer implicarea prefectului ca mediator al acestei întâlniri deoarece „dorim să informăm corect populaţia privind activitatea noastră şi să uzăm de dreptul fundamental al oricărui cetăţean sau entitate juridică din România de a-şi apăra imaginea în faţa unor afirmaţii neadevărate”.

Reamintim că potrivit declaraţiilor de miercuri, Curtea de Conturi urmează să verifice modul în care Asociaţia AS 2001, Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă au folosit subvenţiile de la AJPIS Alba, dar şi de la DGASPC şi Consiliul Local Alba Iulia, primite în perioada 2011-2014. Acţiunea a demarat după ce Instituţia Prefectului a sesizat deficienţe la cei trei furnizori de servicii sociale. Directorul AJPIS Alba, Flaviu Cozuc a spus că se estimează un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei faţă de instituţie. Potrivit sursei citate, majoritatea neregulilor la cele trei asociaţii sunt legate de nefurnizarea serviciilor.

Citeşte şi Nereguli sesizate la trei asociaţii din Alba, care furnizează servicii sociale. Urmează CONTROL de la Curtea de Conturi

Vă prezentăm, integral, adresa transmisă de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în atenţia prefectului de Alba, Gheorghe Feneşer.

Prin prezenta, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia vă solicită să convocaţi în regim de urgenţă o întâlnire între asociaţiile furnizoare de servicii sociale din judeţul Alba şi reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Plăţi si Inspecţie Socială Alba pentru clarificarea aspectelor ce ţin de controalele desfăşurate de instituţie în anul 2014 şi făcute publice recent. Solicităm implicarea dumneavoastră ca mediator al acestei întâlniri deoarece dorim să informăm corect populaţia privind activitatea noastră şi să uzăm de dreptul fundamental al oricărui cetăţean sau entitate juridică din România de a-şi apăra imaginea.

Menţionăm că Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi-a desfăşurat mereu activitatea legal, cu bună credinţă şi în sprijinul beneficiarilor săi, copii, vârstnici, persoane cu handicap sau defavorizate, iar activitatea este răsplătită atât prin mulţumirea beneficiarilor, cât şi prin recunoaşterea naţională ca model de bună practică în activitatea social-filantropică a Bisericii Ortodoxe Române.

Astfel reţeaua socială a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia din judeţele Alba şi Mureş este cea mai mare din cuprinsul Patriarhiei Române dar şi cea care a implementat măsuri şi servicii în premieră naţională în cei aproape 15 ani de activitate.

Afirmaţiile recente ale directorului Agenţiei Judeţene pentru Plăţi si Inspecţie Socială Alba, domnul Flaviu Cozuc, privind presupuse „nereguli grave” şi un aşa-zis „prejudiciu de 100.000 de lei” realizat de furnizorii de servicii sociale sunt nereale, fără temei legal şi fără a fi susţinute de faptele din realitate.

În acest context, preluarea acestor afirmaţii false de către presă a adus un prejudiciu grav de imagine asociaţiei noastre, dar şi celorlalţi furnizori de servicii sociale în faţa populaţiei judeţului Alba, a beneficiarilor noştri cărora le-am oferit servicii de calitate, dar şi în faţa partenerilor noştri instituţionali dar şi din mediul de afaceri.

Considerăm că prin afirmaţiile sale defăimătoare şi fără temei legal domnul Flaviu Cozuc şi-a depăşit atribuţiunile conferite de funcţia publică pe care o ocupă. Referitor la controalele la care face referire domnul director Flaviu Cozuc menţionăm că sumele imputate asociaţiei noastre nu au fost cheltuite ilegal ci oprite de la decontare, însă, chiar şi în această situaţie, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a dat dovadă de bună credinţă, nu a oprit furnizarea serviciilor sociale, a păstrat numărul de beneficiari şi a continuat să le ofere servicii de calitate şi printr-un mare efort a acoperit din fonduri proprii sumele neacordate prin subvenţie.

Menţionăm că Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a făcut acest demers către Instituţia Prefectului Judeţului Alba atât în numele său cât şi în numele celorlalte organizaţii furnizoare de serviciu sociale care primesc subvenţii în baza Legii 34/1998 şi pe care le-a contactat pentru a uza împreună de dreptul la imagine şi informare corectă.

Pe această cale vă solicităm, Domnule Prefect, în calitatea dumneavoastră de reprezentant al Guvernului în teritoriu şi de garant al respectării legii şi drepturilor oricărui cetăţean sau entitate juridică, să interveniţi pentru a se clarifica aspectele reale şi legale ale acestei probleme şi pentru corecta informare a cetăţenilor judeţului astfel încât să se repare prejudiciul de imagine adus asociaţiilor din judeţul Alba care furnizează servicii sociale.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Aghiuta

    joi, 15.01.2015 at 15:26

    Poate verificati si activitatea asociatiei Pro Tinerete condusa tot de un ***** in sutana…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Recomandări ale specialiștilor pentru persoanele care s-au vaccinat anti-Covid. Ce trebuie să facă dacă resimt disconfort

Publicat

În contextul campaniilor de vaccinare anti-COVID-19 care se derulează în aproape toate ţările lumii, specialiştii oferă şi sfaturi utile pentru ca oamenii să ştie ce au de făcut după ce au fost vaccinaţi.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) recomandă, pe site-ul său, ca persoanele care resimt durere sau disconfort după vaccin să discute cu medicul curant despre administrarea unui medicament fără prescripţie medicală, cum ar fi ibuprofen sau paracetamol.

De asemenea, pentru a reduce durerea şi disconfortul la locul administrării, poate fi aplicat un prosop curat, rece şi umed peste zonă. Este indicată folosirea sau efectuarea de exerciţii cu braţul.

Pentru a reduce disconfortul cauzat de febră, se recomandă consumul de lichide suficiente şi îmbrăcăminte lejeră.

Se impune apelarea medicului dacă roşeaţa sau sensibilitatea la locul administrării vaccinului creşte după 24 de ore şi dacă reacţiile adverse nu par să dispară după câteva zile.

De asemenea, Serviciul federal rus pentru supravegherea în domeniul protecţiei drepturilor consumatorilor Rospotrebnadzor recomandă ca cei cărora le-a fost administrat vaccinul să nu se expună la frig şi nici să se supraîncălzească, să evite stresul şi consumul de produse la care ştiu că au alergie, relatează TASS.

Academicianul Viktor Tutelian, consultant nutriţionist pe lângă Ministerul Sănătăţii rus, atenţionează să se evite timp de trei zile umezirea locului în care a fost injectat vaccinul, precum şi băile publice şi saunele. De asemenea, tot atâta timp ar trebui evitate activităţile fizice susţinute şi sportul.

Totodată, persoanele care au fost vaccinate împotriva COVID-19 ar trebui să acorde atenţie necesarului de vitamina D în organismul lor şi, dacă e nevoie, să elimine această deficienţă. Totodată, li se recomandă să consume alimente cu un conţinut ridicat de proteine. ‘Vaccinul se administrează pentru a stimula producerea de anticorpi specifici, iar anticorpii sunt structuri proteice. De aceea este mare nevoie de proteine, adică ouă, carne, peşte. Este important ca acestea să nu lipsească din alimentaţia zilnică’, explică Viktor Tutelian.

Întrucât alcoolul poate reduce sensibil imunitatea şi astfel poate face ca vaccinarea să fie ineficientă sau lipsită de sens, celor care se vaccinează li se recomandă să renunţe la consumul de băuturi alcoolice timp de trei zile după vaccinare.

Femeile şi tinerele sunt sfătuite să amâne cu două-trei luni după vaccin planificarea unei sarcini sau efectuarea unei ecografii. Sarcina este un factor de risc în cazul infectării cu SARS-CoV-2, conform experţilor ruşi. Sunt expuse unui risc ridicat în special femeile cu comorbidităţi.

Cu toate acestea, Ministerul Sănătăţii din Rusia – la fel ca instituţiile din domeniul sănătăţii din alte ţări – subliniază că riscurile în cazul vaccinării sunt mult mai mici decât posibilele consecinţe ale infectării cu SARS-CoV-2.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Voluntarii din Alba Iulia adună capace de plastic pentru cazuri medicale. Povestea unei campanii atipice

Publicat

Voluntarii din Alba Iulia s-au alăturat unei campanii naționale care presupune strângerea de capace de plastic, pentru cauze umanitare. 

Aceștia se organizează cu ajutorul grupului de Facebook ”Fapte bune din Alba”. Capacele strânse se adună la câteva magazine din oraș, care îi sprijină pe voluntari, lista lor fiind publică pe grupul respectiv.

Capacele sunt duse la Cluj, unde sunt preluate de Capace cu suflet și vândute, iar banii adunați din reciclarea lor sunt dublați de o persoană cu suflet mare, pe care inițiatorii campaniei o numesc ”îngerul sau păzitor” și care dorește să rămână anonimă.

Banii strânși sunt apoi donați spre diverse cazuri medicale.

  • Una dintre donațiile din anul 2020 a mers către Căsuța Blondie, un spațiu de tranzit realizat de Asociația Blondie, care oferă dreptul la viață și la dezvoltare copiilor bolnavi și singuri, celor care provin din familii cu probleme sociale, care au suferit intervenții chirurgicale complexe sau care au nevoie de un mediu atent controlat pentru o perioadă de timp, după externare.

Voluntarii strâng doar capace datorită raportului volum/greutate și a faptului că pot fi usor stocate și transportate față de alte tipuri de materiale reciclabile.

Sunt bune aproape orice de capace de plastic: de la PET-uri, sticle de lapte, iaurt, gel de duș, șampon, balsam, detergent de vase, stick-uri de lipici, tuburi de muștar, ketchup, de la borcanelele de plastic cu gumă de mestecat, de la borcanele de Nutella, de la cutiile de medicamente sau vitamine, capace de la spray-uri sau creme de față și de corp și multe altele.

Campania a început în 2013, la Cluj, iar treptat a prins amploare mare: se colecteaza acasă, la serviciu, la restaurante, la cafenele, la școli și la gradinițe și oriunde altundeva dorește lumea.

De atunci s-au strâns tone de capace, care au fost transformate în bani pentru cazuri speciale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Sporuri de până la 7,5% din salariu pentru polițiști, cu impact bugetar de 119 milioane lei. Precizările ministrului de Interne

Publicat

Aproximativ 76.000 de angajați ai Poliției Române primesc din luna ianuarie sporul de titlu de specialist de clasă, care se calculează ca procent din salariul de bază și este acordat în trei trepte, de 2,5%, 5% și 7,5%.

Declarația a fost făcută de Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, pentru G4Media.ro

”Am ajuns la o soluție cu sindicatele încă din decembrie anul trecut, ceea ce înseamnă că acest spor a intrat în plată în ianuarie. Este un spor care exista în legislație, dar nu fusese acordat până acum, și noi am reușit să îl acordăm”, a spus Bode pentru G4Media.ro.

Acordarea sporului are un impact bugetar de 119 milioane de lei anual, potrivit ministrului de Interne.

El a mai spus că sindicatele din poliție, care au organizat proteste în care denunță înghețarea salariilor, ar trebui să îi informeze pe angajați despre noul spor plătit.

Mai multe sindicate ale poliției au protestat în ultimele două săptămâni, reclamând înghețarea salariilor la nivelul anului 2020, în contextul în care zeci de mii de angajați din sectorul privat fie și-au pierdut locul de muncă în pandemie, fie au veniturile scăzute.

sursă: g4media.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Concurs MAI: Peste 8000 de candidați au dat proba scrisă pentru a deveni ofițeri de poliție. Câte locuri sunt

Publicat

Peste 8.000 de candidați, subofițeri și agenți de poliție, au susținut proba scrisă pentru ocuparea a 1.317 posturi de ofițer/ofițer de poliție în Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Selecția s-a organizat pentru trecerea în corpul ofițerilor/ ofițerilor de poliție a maiștrilor militari/ subofițerilor/ agenților de poliție, a anunțat MAI, potrivit dcnews.ro.

Vezi și Ministrul de Interne: Peste 18.000 de candidaturi pentru 2.086 de locuri, la concursurile de trecere în corpul ofiţerilor

Având în vedere numărul mare de posturi scoase la concurs pentru trecerea agenților/subofițerilor în corpul ofițerilor, respectiv 2.086, s-a luat decizia susținerii probelor de concurs etapizat, începând cu 8 ianuarie, precizează MAI într-un comunicat de presă.

Dintre structurile Ministerului Afacerilor Interne cărora le-a fost aprobată demararea procedurilor de concurs, un număr semnificativ de posturi pentru care s-a organizat concursuri a fost din cadrul Poliției Române (1.210), Jandarmeriei Române (220), Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (304), Poliției de Frontieră (147).

O pondere importantă a acestor posturi au avut-o cele din cadrul structurilor operative.

În situația posturilor din aceeași specialitate pentru care s-a organizat concurs,  au fost constituite comisii centrale de concurs, care au elaborat subiectele și grilele de corectare în mod centralizat, în condiții de confidențialitate, măsuri care au fost adoptate și în ceea ce privește distribuirea lor la nivelul unităților organizatoare.

Totodată, au fost dispuse măsuri care vizau identificarea și prevenirea unor situații de conflict de interese, în scopul evitării vicierii procedurilor de concurs și al asigurării tratamentului egal al candidaților, fără discriminări.

Conducerea ministerului a solicitat structurilor organizatoare să ia toate măsurile pentru desfășurarea concursurilor în cele mai bune condiții astfel încât să fie respectate atât regulile de protecție sanitară, cât și toate condițiile de legalitate. În acest context, inclusiv Corpul Național al Polițiștilor, Direcția Generală Anticorupție și Direcția Generală de Protecție Internă au acordat sprijin de specialitate pentru a garanta transparența și corectitudinea procedurilor de concurs.

La nivelul structurilor organizatoare, atât pe parcursul desfășurării probei scrise, cât și ulterior, nu au fost semnalate situații de nerespectare a procedurilor legale privind confidențialitatea subiectelor și a grilelor de corectare.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate