Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Filmul R.M.N., turnat la Rimetea, selectat la Festivalul Internațional de Film de la Göteborg care a început sâmbătă

Publicat

Filmul românesc R.M.N., regizat de Cristian Mungiu și cu multe scene filmate în județul Alba, la Rimetea, participă la Festivalul Internațional de Film de la Göteborg, care a început sâmbătă. 

Festivalul este cel mai important eveniment de acest gen din Scandinavia (se desfășoară între 27 ianuarie şi 5 februarie 2023).

Filmările peliculei au fost realizate în perioada noiembrie 2021-ianuarie 2022, în principal în satul Rimetea din județul Alba, dar și în alte localități din Transilvania.

YouTube video

În competiție a fost selectat încă un film românesc. Este vorba despre „Metronom”, de Alexandru Belc.

Festivalul de Film de la Goteborg prezintă anual aproximativ 400 de producţii din întreaga lume, iar la proiecţii participă în jur de 160.000 de spectatori.

Aproximativ 1.900 de cineaşti, jurnalişti şi delegaţi din industrie sunt prezenţi anual la festival.

Prezentarea filmului RMN

În preajma Crăciunului, Matthias se întoarce de la muncă din Germania în satul său natal transilvan, preocupat de copilul care crește fără el (Rudi), de tatăl lui rămas singur (Otto) și de Csilla, iubita din tinerețe pe care arde să o revadă.

VIDEO: Alba Iulia, prin ochii unor vloggeri celebri. Drumul de la Rimetea și cafeaua servită amabil într-un birt de la țară

Își dorește să se implice mai mult în educația băiatului rămas prea îndelung doar în grija mamei (Ana) și să-l dezbare de spaimele nedeslușite care l-au cuprins.

Când la fabrica de care se îngrijește Csilla sunt angajați muncitori străini, pacea celor din comună se tulbură, spaimele îi cuprind deopotrivă și pe adulți, iar frustrările, conflictele și pulsiunile irump la suprafață prin pojghița subțire de aparentă înțelegere și calm.

Filmul ”R.M.N.” spune o poveste despre resorturile profunde ale comportamentului uman în fața realităților care îl surprind, despre relația cu celălalt și despre felul în care ne raportăm astăzi la un viitor neliniștitor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax