Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Filmul unei crime învăluite în mister în Alba: Un bărbat acuzat că și-a ucis mama susține că a vrut să o salveze. Ce spun legiștii

Publicat

La trei ani de la descoperirea cadavrului unei femei, într-o stare avansată de descompunere, într-o locuință din satul Cetea, comuna Galda de Jos, procesul în care fiul acesteia a fost trimis în judecată pentru omor este departe de a se termina. 

Probabil este unul dintre cele mai complexe cazuri cu care anchetatorii și magistrații din Alba se confruntă: În timp ce aceștia l-au acuzat pe bărbat, Oțoiu Paul Gerhard că și-a ucis mama în bătaie, el are o altă variantă.

Bărbatul spune în apărarea sa, că femeia a decedat la trei zile după ce a bătut-o și că o parte din urmele de violență sunt cauzate de manevrele de resuscitare pe care le-a făcut asupra ei. 

Mai mult de atât, în anchetă sunt trei expertize medico-legale: una din Alba, în care medicii legiști au spus că moartea femeii a fost violentă, iar alta făcută de legiștii din Cluj că nu ar fi fost violentă și că urmele de violență par a fi de la manevrele de resuscitare. O a treia expertiză făcută la București, la Mina Minovici precizează că totuși moartea ar fi una violentă. 

În timpul procesului, acesta a cerut și deshumarea cadavrului mamei sale pentru încă o expertiză a medicilor legiști. 

Relația în sine, între bărbat și mama sa de 79 de ani a fost descrisă de apropiați ai celor doi ca fiind ”una ciudată”: ”în sensul că odată o brusca și o jignea, iar apoi o strângea în brațe și o săruta”. 

Deși femeia era în vârstă și suferea de mai multe boli și era rănită după ce a căzut de la peste 3 metri, pentru o perioadă cu câteva luni înainte de moartea femeii, cei doi din câte se pare au umblat prin mai multe țări, fără un scop anume, stând adesea pe străzi sau prin diferite camere de hotel.

Alba24.ro vă prezintă detaliile unuia dintre cele mai complexe procese, într-un caz de omor, proces ce se desfășoară pe rolul Tribunalului Alba. Datele sunt preluate din încheierea de cameră preliminară, în care bărbatul a fost trimis în judecată, pe rolul Tribunalui Alba.

Pe străzi și camere de hotel prin Germania, Cehia, Austria și mai multe orașe din România

Evenimentele pe care autoritățile din România au început să le ancheteze datează din decembrie 2018. Atunci, în locuința celor doi din Germania a fost un scandal între cei doi, iar femeia a căzut de la geam în balconul unui vecin, de la o înălțime de peste 3 metri.

În acel moment, Oțoiu a luat decizia să fugă cu mama sa, care trebuia internată în spital. Au fugit în Cehia în Praga și au încercat să se cazeze la mai multe hoteluri, dar erau refuzați.

CITEȘTE ȘI: Suspectul unei crime petrecute în Alba, prins în Germania. Bărbatul, bănuit că și-a ucis mama în bătaie, era dispărut de 4 luni

La un moment dat au fost descoperiți pe străzi, de polițiști, iar când aceștia au văzut starea femeii, au internat-o în spital. A stat acolo câteva zile, iar apoi bărbatul a luat-o și au fugit spre Viena.

De la Viena au mers înspre București. S-au plimbat prin mai multe orașe din România, până în luna martie: Avrig, București, Constanța, Sibiu, când într-un final au ajuns la Cetea.

La Cetea au cerut ajutorul fostului soț al mamei sale, care le-a permis să stea în casa de acolo, casă în care s-au petrecut și evenimentele.

Moarte învăluită în mister: Ce s-ar fi întâmplat între cei doi și cum ar fi murit femeia

la Cetea, martorii din sat spun că cei doi nu erau sociabili și că ieșeau rar din casă, doar pentru cumpărături la magazinul sătesc. Potrivit documentului citat, disponibil pe rejust.ro, în luna martie a anului 2019 au avut loc trei conflicte între cei doi.

La începutul lunii martie, Oțoiu și-a lovit mama cu palma peste față și umăr, nu știe de câte ori, dar spune că i-au rămas urme ce nu se vindecau.

Apoi pe 15 martie, bărbatul a lovit-o pe femeie, când aceasta mânca din cauza faptului că avea două felii de pâine în mână. A lovit-o cu palma peste față până când i-a dat sângele pe nas, iar el i-a șters sângele cu un șervețel. Femeia a rămas întinsă pe pat.

Momentul în care s-ar fi produs moartea femeii

Patru zile mai târziu, pe 19 martie 2019, Oțoiu și-ar fi lovit mama cu un obiect dur și potrivit unui raport al medicilor legiști, ar fi făcut și alte acte de violență, care au dus la comprimarea toracelui femeii, și automat, din cauza vârstei înaintate ar fi cauzat leziuni ce au dus la moartea ei, au susținut anchetatorii.

Bărbatul susține că i-a făcut manevre de resuscitare

În apărarea sa, Oțoiu suține că evenimentul din 19 martie s-a produs total diferit: Acesta a văzut că mama sa se simte rău, ”iar el, văzând că victima „nu are respirație și puls”, a încercat să-i acorde primul-ajutor, efectuând mai mult manevre de „reanimare clasică”, adică respirație „gură la gură”, apoi 7 sau 8 apăsări cu palmele pe stern sau în zona sternului şi repetarea acestor activităţi timp de aproximativ 10 minute, după care a constatat că nu avea puls și nici respirație”, se arată în documentul citat.

Acesta a mai precizat că timp de mai mulți ani a fost voluntar sanitar într-o structură și că acolo a învățat să facă manevre de resuscitare.

Bărbatul a mai spus că nu știe dacă femeia mai era în viață în timpul manevrelor de resuscitare și că nu avea puls sau respirație în timpul acestora.

Ce a făcut când și-a dat seama că mama sa a murit

Când și-a dat seama că femeia e moartă s-a hotărât să fugă din casă și din țară pentru ca va fi tras la răspundere pentru omor, din cauza faptului că avea vânătăi din conflictele mai vechi. Mai exact a îmbrăcat cadavrul femeii în haine bune, pentru înmormântare și a lăsat niște bijuterii de aur pentru a fi folosite la plata cheltuielilor de înmormântare.

”A rămas în cameră cu mama până a doua zi la ora 06,00, timp în care s-a gândit ce poate să facă. A luat decizia să plece „fără nici un țel” prin Europa, „să supraviețuiască”, întrucât îi era teamă că „o să se dea vina pe mine deoarece se vedeau urme de la lovituri pe aceasta”, se arată în documentul citat.

Cadavrul femeii descoperit două luni mai târziu. Trei expertize ale medicilor legiști din Alba, Cluj și București.

Cadavrul femeii a fost descoperit de fostul șoț care a trecut să vorbească cu femeia despre o proprietate. A fost preluat de către criminaliști și dus la expertiză. În paralel polițiștii au început să facă verificări și să îl caute pe bărbat.

Prima expertiză de la Institutul de Medicină Legală Alba spune că moartea femeii a fost violentă. ”Ea s-a datorat traumatismului toracic cu multiple zone de contuzie şi dilacerare miocardico-epicardică cu hemopericard. Leziunile traumatice cardiace s-au putut produce cu puţin timp înaintea decesului, prin comprimare între corpuri/planuri dure şi au avut legătură directă necondiţionată în mecanismul tanatogenerator”, au precizat medicii legiști.

Avocații bărbatului au cerut o expertiză la Cluj. Legiștii din Cluj au precizat că moartea nu a fost violentă și s-a datorat unui infarct, iar leziunile de la torace s-ar fi produs în urma unor manevre de resuscitare.

Ea (moartea n.r.) se datorează unui infarct miocardic recent confirmat histopatologic. Leziunile de la nivelul claviculei sunt anterioare decesului, au caracter vital, s-au produs prin cădere de la acelaşi nivel în cadrul unei auto sau heteropropulsii, fără a putea exclude lovirea cu sau de corp dur și ar fi necesitat în caz de supravieţuire 30-35 (treizeci-treizecișicinci) zile îngrijiri medicale.

Aceste leziuni nu au legătură de cauzalitate cu decesul susnumitei. Leziunile descrise la nivelul toracelui – fracturile costale și de manubriu sternal – s-au putut produce prin comprimare între două planuri dure în cadrul unor manevre de resuscitare efectuate postmortem și nu au caracter vital”, se arată în documentul citat.

Expertiză la Mina Minovici, în București: Legiștii din București au precizat că raportul din Alba este corect întocmit și că moartea femeii a fost violentă. Însă din cauza raportului din Cluj, bărbatul a reușit să fugă din țară fiind sub control judiciar.

A fugit prin mai multe țări prin Europa. A evadat dintr-un spital de psihiatrie

Oțoiu a fugit în Germania unde a fost prins, adus în țară, plasat în arest preventiv, apoi sub control judiciar. După ce a fost plasat sub control judiciar, a reușit să fugă iar în Germania unde s-a ascuns timp de aproape cinci luni. La un moment dat chiar a fost internat la un spital de psihiatrie, dar a fugit pe un geam.

A plecat prima dată în Viena, de acolo în Milano, iar din milano în Lion. În Lion s-a simțit rău și a sunat la salvare. A fost internat de urgență și i s-a extras vezica biliară.

CITEȘTE ȘI: Bărbatul din Alba URMĂRIT INTERNAȚIONAL după ce și-a omorât mama în bătaie a fost prins și adus în țară. Unde se afla

După ce a fost externat a plecat în Germania la apartamentul mamei sale însă yala era schimbată. A fugit înspre Duseldorf, iar apoi în Lion, dar și în Spania, Malanga.

De acolo a mers iar în Germania, la apartamentul mamei sale, de unde l-au ridicat mai mulți polițiști și l-au dus într-un spital de psihiatrie.

”A fost internat la psihiatrie unde a stat 4 zile, fugind din spital, pe geam, într-o pădurice după care a ajuns la Duselldorf și de acolo a mers la Bruxelles, s-a întors în Germania, apoi mers în Elveția și în Austria unde a fost arestat în baza unui mandat european de arestare” se mai arată în documentul citat.

A stat în arest preventiv în mai multe locații din țară, dar momentan bărbatul se află încarcerat la București, la Penitenciarul Rahova. Procesul început în urmă cu mai bine de un an va avea următorul termen de judecată în data de 4 aprilie 2022.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax