Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbatul din Alba URMĂRIT INTERNAȚIONAL după ce și-a omorât mama în bătaie a fost prins și adus în țară. Unde se afla

Publicat

Oţoiu Paul Gerhard, bărbatul din Alba, trimis în judecată pentru că și-a omorât mama în bătaie, a fost adus în România din Germania – țară în care a fugit în urmă cu aproape un an.

Bărbatul a fost dat în urmărire națională, apoi internațională. În luna octombrie a anului 2020, bărbatul a fost prins de autoritățile germane și plasat în arest preventiv.

Până de curând situația era incertă în ceea ce privește aducerea bărbatului în țară, însă acesta a fost trimis în România și predat autorităților pe Aeroportul Otopeni.

CITEȘTE ȘI: Suspectul unei crime petrecute în Alba, prins în Germania. Bărbatul, bănuit că și-a ucis mama în bătaie, era dispărut de 4 luni

Incert este și modul în care bărbatul a reușit să fugă din țară, dat fiind faptul că la momentul în care a ieșit din România, acesta se afla în sub control judiciar, și mai mult de atât țara se afla în stare de urgență.

Crima s-a petrecut în urmă cu doi ani, pe raza satului Cetea, comuna Galda de Jos. După ce și-a omorât mama în bătaie, bărbatul a fugit din țară, a fost prins de autorități tot în Germania și adus în arest preventiv.

Însă, în luna februarie, Oțoiu a fost eliberat din arest preventiv și plasat în control judiciar. După o vreme, nu s-a mai prezentat, la secția de poliție din București la care trebuia să se prezinte, pentru verificări, acesta fiind cu domiciulul în capitală.

CITEȘTE ȘI: Judecătorii Tribunalului Alba l-au ELIBERAT din AREST PREVENTIV pe bărbatul suspectat că și-ar fi omorât mama în bătaie

După ce nu s-a mai prezentat, autoritățile l-au dat în urmărire națională, dar și internațională. După aproape cinci luni de căutări, bărbatul a fost găsit iar pe teritoriul Germaniei, fiind în arest.

Miercuri, 31 martie, acesta a fost adus în țară, iar joi, 1 aprilie bărbatul va ajunge în fața magistraților din Alba cu propunerea de arestare preventivă.

Cum s-a petrecut crima, potrivit procurorilor

”În fapt, s-a reținut că, la data de 15.03.2019, în timp ce se aflau la locuinţa comună de pe raza satului Cetea, comuna Galda, jud. Alba, inculpatul a agresat-o fizic pe mama sa în vârstă de 79 ani, iar la data de 19.03.2019, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a exercitat violenţe repetate şi de mare intensitate asupra aceleiaşi victime, cauzându-i multiple leziuni care au condus la decesul acesteia.

CITEȘTE ȘI: Moarte învăluită în mister într-o localitate din Alba: o femeie a fost omorâtă în bătaie. Suspect, fiul ei care a fugit din țară

Inculpatul a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv. Menţionăm că, iniţial, inculpatul s-a sustras urmăririi penale, părăsind teritoriul ţării, fiind arestat preventiv în lipsă, măsura preventivă fiind pusă în executare prin intermediul unui mandat european de arestare.

Având în vedere complexitatea probatoriului administrat în cursul urmăririi penale, care a presupus efectuarea mai multor expertize în diferite domenii de specialitate, măsura arestării preventive a fost prelungită succesiv, ulterior fiind înlocuită cu cea a controlului judiciar, ale cărei obligaţii au fost încălcate de către inculpat, care a părăsit iarăşi ţara, motiv pentru care acesta a fost din nou arestat preventiv în lipsă”, se arăta într-un comunicat de presă din octombrie 2020.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 01.04.2021 at 11:45

    Dupa drasticele legi din Romania asta nu face mai mult de cinci ani si e liber. Ca nu sunt locuri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax