Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Final de campanie „Alba în siguranță”: 11 permise reținute și 476 de sancțiuni contravenționale aplicate

Publicat

În baza Planului de acţiune „Alba în siguranţă”, elaborat de Inspectoratul General al Poliţiei Române, efective de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în colaborare cu inspectoratele de poliţie judeţene, Cluj, Hunedoara, Mureş şi Sibiu şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba, sub coordonarea conducerii Inspectoratului General al Poliţiei Române a organizat şi desfăşurat, vineri, o acţiune pe raza întregului județ.

Acţiunea a fost organizată pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, crearea cadrului operaţional necesar diminuării riscului rutier, precum şi prevenirea şi combaterea faptelor de natură împotriva patrimoniului.

În acţiune au fost angrenaţi 230 de poliţişti, dintre care 64 de poliţie rutieră, 162 poliţiştii din structurile de ordine şi siguranţă publică şi 4 din cadrul Serviciului pentru Intervenţie Rapidă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi 14 jandarmi din cadrul Inspectoratului de jandarmi Judeţean Alba.

Pentru executarea unor activităţi specifice, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a primit sprijin cu câte 2 echipaje de poliţie rutieră, formate din câte 2 poliţişti fiecare de la inspectoratele de poliţie Cluj, Hunedoara, Mureş şi Sibiu.

În cadrul acţiunii au fost constatate 17 infracţiuni dintre care 10 de natură judiciară, 6 la regimul circulaţiei rutiere şi o infracţiune de altă natură, pentru care sunt cercetate 26 de persoane.

Dintre cele 6 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere 2 infracţiuni au fost de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice şi 4 au fost infracţiuni de conducere pe drumurile publice a unui auto neînmatriculat.

Pentru diverse încălcări ale normelor legale polițiștii au aplicat 746 de sancțiuni contravenționale, dintre care menționăm: 102 sancțiuni la Legea nr. 61 din 1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 2 sancțiuni la O.G. nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto si utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, 4 sancţiuni pentru încălcarea prevederilor H.G. nr. 69/2012, privind condițiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator de transport rutier, 585 de sancțiuni la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 53 de sancţiuni pentru încălcarea altor acte normative.

Dintre sancţiunile contravenţionale aplicare pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2012, un număr 172 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului de viteză, 8 sancţiuni pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi 3 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, polițiștii au reținut 11 de permise de conducere și au fost retrase 20 certificate de înmatriculare.

Astfel de acţiuni, menite să asigure creşterea autorităţii poliţiei, respectarea legii, prevenirea şi combaterea faptelor sociale, creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, reducerea riscului rutier şi asigurarea respectării legii, care reprezintă priorităţi ale poliţiei, vor mai fi organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi în perioada următoare.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba adresează tuturor persoanelor rugămintea de a respecta legile şi normele de conviețuire socială, ordinea si liniștea publică si mediul inconjurator.

Dintre rezultatele obţinute în cadrul acţiunii exemplificăm următoarele:

Suspecţi de furt de struguri prinşi în flagrant de poliţiştii Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Blaj

La data de 21.09.2012, în jurul orei 16.00 lucrătorii Secției nr. 5 Poliţie Rurală Blaj, care acţionau pentru prevenirea furturilor pe raza comunei Crăciunelu de Jos, au oprit pentru verificări un grup de 4 persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 41 de ani toţi din comuna Crăciunelu de Jos, judeţul Alba, care transportau cu bicicletele 3 saci cu struguri.

Din primele verificări efectuate poliţiştii au stabilit suspecţii au sustras strugurii (70 kg ), dintr-o parcela de vie a unei ferme viticole din comună.

Prejudiciul creat prin infracţiune estimat la 245 lei, a fost recuperat în întregime prin restituirea strugurilor sustraşi reprezentantului societăţii comerciale păgubite.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat faptă pedepsită de art. 208 alin.1 şi art. 209, alin 1 lit. a, Cod Penal.

Suspecţi de furt de struguri prinşi în flagrant de poliţiştii Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Jidvei

La data de 21.09.2012, în jurul orei 17,00 lucrătorii Secției nr. 5 Poliţie Rurală Blaj, care acţionau pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice şi prevenirea furturilor pe raza comunei Cetatea de Baltă, s-au sesizat că un grup de 3 persoane transportă cu ajutorul a două căruţe mai mulţi saci cu struguri.

Procedând la oprirea şi verificarea acestora poliţiştii au stabilit faptul că cei trei suspecţi, cu vârste cuprinse între 35 şi 50 de ani, toţi din comuna Cetatea de Baltă, judeţul Alba, au sustras cantitatea de 360 de kilograme struguri, dintr-o parcela de vie a unei ferme viticole din comună.

Prejudiciului creat prin infracţiune estimat la 720 lei, a fost recuperat în întregime prin restituirea strugurilor sustraşi reprezentantului societăţii comerciale păgubite.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat faptă pedepsită de art. 208 alin.1 şi art. 209, alin 1 lit. a, Cod Penal.

Conducător auto depistat de poliţişti, conducând sub influenţa alcoolului, pe drumurile publice, un autovehicul neînmatriculat

La data de 21.09.2012, ora 18.23, polițiștii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Aiud în cooperare cu poliţişti din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Aiud au oprit pentru control o autoutilitară condus pe strada Parcului, din localitatea Ciumbrud de către Vasile P. de 62 de ani, domiciliat în municipiul Aiud.

Poliţiştii, în urma verificărilor efectuate şi interogarea bazelor de date ale poliţiei, au stabilit că autorizaţia de circulaţie provizorie a expirat la data de 24.08.2012, în prezent autoturismul nefiind înmatriculat.

Procedându-se la testarea conducătorului auto poliţiştii au constatat că acesta se află sub influenţa băuturilor alcoolice, testul emis de aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,22mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări faţă de Vasile P., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea pe drumurile publice de către o persoană a unui autovehicul neînmatriculat”.

La data de 21.09.2012, ora 17.15, pe DN 1, în zona localității Câlnic, echipajul mixt de poliție format din lucrători din cadrul Serviciului Rutier Alba și Serviciului Investigarea Fraudelor Alba a oprit în trafic pentru control autoturism condus de Mircea M., (35 de ani) domiciliat în orașul Roșiorii de Vede, județul Teleorman, care transporta 154 kg mere, fără a deține documente legale de proveniență sau transport. S-a luat măsura sancționării contravenționale conform Legii nr. 12/1990, republicată, cu amendă în valoare de 1000 lei și ridicarea, în vederea confiscării, a cantităţii de 154 de kg. mere.

La data de 21.09.2012, ora 19.15, pe DN 1, în zona localității Câlnic, echipajul mixt de poliție format din lucrători din cadrul Serviciului Rutier Alba și Serviciului Investigarea Fraudelor Alba, au oprit în trafic pentru control autoturism condus de F.I.A., domiciliat în localitatea Launele de Sus, județul Argeș care transporta 2.510 kg conopidă, fără a deține documente legale de proveniență sau transport. A primit amendă în valoare de 1.000 lei și marfa a fost ridicată în vederea confiscării.

În data de 21.09.2012 politişti din cadrul Serviciului Ordine Publică și specialiști silvici din cadrul Ocolului Silvic Valea Arieșului au efectuat unui control pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos, ocazie cu care au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.140 lei şi confiscată cantitatea de 15 metri cubi de material lemnos în valoare totală de 2.100 lei. Precizăm faptul că materialul lemnos (răşinoase) era transportat cu o autospecială de către Nicolae A de 45 de ani, din comuna Bistra, fără a avea asupra sa aviz de însoţire prevăzut de normele privind circulația materialelor lemnoase în vigoare, fapt pentru care acesta a fost sancţionat contravenţional în temeiul art. 19 lit. b, din Legea 171/2010 cu amendă în cuantum de 2000 lei şi s-a luat măsura confiscării cantităţii de 15 mc. material lemnos transportat ilegal.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax