Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Finanțare de 100.000 de lei de la bugetul municipiului Alba Iulia pentru Clubul Sportiv Unirea. Proiect la Consiliul Local

Publicat

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, structură aflată în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, va primi finanțare de 100.000 de lei de la bugetul  municipiului. Propunerea intră la aprobare în ședința Consiliului Local de joi, 27 mai.

Sprijinul financiar este solicitat de clubul sportiv, care motivează că finanțarea este vitală pentru obținerea perfomanței, având în vedere cheltuielile cu participarea sportivilor la competiții naționale și internaționale, dar și pregătirea acestora.

CS Unirea are 9 ramuri sportive active – atletism, powerlifting, haltere, orientare, box, judo, culturism, tenis de masă, taekwondo – la care se antrenează circa 150 de sportivi de toate categoriile de vârstă.

”Atletele noastre sunt cele mai bune din țară la proba de 20 km marș, fiind parte a lotului național.

La powerlifting ne impunem categoric la competițiile naționale și am reușit să obținem medalii și la cele internaționale.

La orientare avem cel mai bun sportiv din țară, component de bază la lotul național și participări reușite la competiții europene.

La box și judp avem componenți la lotul național și reușim să câștigăm medalii importante la competiții din țară.

Secția culturism a fost reactivată recent, iar tenisul de masă dorim să îl revitalizăm.

Secția de taekwondp a fost înființată în acest an și sperăm să obținem primele medalii”, precizează reprezentanții clubului sportiv.

Potrivit sursei citate, anul trecut, în ciuda numărului redus de competiții organizate în contextul pandemic, sportivii legitimați la CS Unirea Alba Iulia au obținut 85 de medalii, 46 dintre acestea de aur.

În estimarea cheltuielilor pe 2021, clubul ar urma să folosească circa 200.000 de lei din subvenții de la minister, 7.500 de lei din sponsorizări, la care se adaugă cei 100.000 de lei de la bugetul local al municipiului Alba Iulia.

Necesarul ar fi însă mult mai mare, estimează sursele citate, deocamdată fiind acoperit în proporție de circa 30% pentru acest an.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax