Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Firmele care angajează femei cu copii sub 7 ani ar putea fi scutite cu până la 30.000 euro din impozitul pe profit. Propunere legislativă, la Senat

Publicat

femei business locuri munca Companiile private care angajează în regim part-time cel puțin trei femei cu copii în vârstă de până la 7 ani, astfel încât acestea să se poată ocupa în paralel de creșterea copilului și de viața profesională, ar putea beneficia de scutire la plata impozitului pe profit în cuantum de până la 30.000 de euro, potrivit unei propuneri legislative depuse la Senat.

Propunerea legislativă privind modificarea și completarea art. 15 din Legea nr. 227 din 8 septembrie 2015 privind Codul fiscal, a fost înregistrată pentru dezbatere la Senat săptămâna trecută.

Potrivit inițiatorului, deputatul PSD Andrei Valentin Sava, odată cu Strategiei Lisabona din 2005, promovarea femeilor pe piața muncii a devenit o prioritate importantă la nivelul politicilor UE. Conform raportului Comisiei Europene, decalajul dintre rata de ocupare a femeilor și rata de ocupare a bărbaților în România s-a adâncit în ultimii ani. Datele agregate arată că pentru femeile cu vârste cuprinse între 20 și 64 de ani, rata de ocupare este de doar 56,2% în comparație cu 71,6% cât este cea a bărbaților din aceeași categorie de vârstă.

Parlamentarul propune astfel stimularea mediului privat pentru angajarea în regim part-time a femeilor cu copii în vârstă de până la 7 ani. Astfel, firmele private care angajează în regim part-time minimum 3 femei cu copii în vârstă de până la 7 ani, la cererea scrisă a persoanelor, vor beneficia de scutire de la plata impozitului pe profit, prin scăderea din profitul impozabil a unui cuantum de 0,5% pentru fiecare angajat de acest tip, în limita a 25% din profitul impozabil al firmei respective și a unei sume totale maxime de 30.000 de euro.

Vezi şi Cum se acordă INDEMNIZAŢIA de creştere a copilului în 2016. Perioada de concediu, cuantum şi acte necesare

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax