Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Firmele care își stresează angajații riscă amenzi de până la 200.000 de lei. Legislație modificată în 2020

Publicat

birou-gol-zile-libere-e1519215884228

Un angajator care îşi stresează angajaţii riscă amenzi de până la 200.000 de lei. Legislaţia muncii a suferit multe modificări în 2020.

De asemenea, începând de anul trecut, stresul este considerat formă de hărţuire morală la locul de muncă, scrie Avocatnet.ro.

Stresul la job este considerat hărţuire morală

Dacă un angajat este hărţuit moral la job, instanţa poate obliga angajatorul să îi plătească daune compensatorii și poate fi amendat cu sume de până la 200.000 de lei.

De asemenea, nerespectarea dispoziţiilor legate de munca suplimentară este amendată cu până la 3.000 de lei pentru fiecare angajat.

Dacă autorităţile identifică fapte de hărţuire morală la locul de muncă, acestea pot să oblige angajatorul să ia măsuri pentru a stopa hărţuirea salariaţilor.

Totodată, ele pot obliga angajatorul să plătească, pentru salariaţii hărţuiţi moral, consilierea psihologică necesară, conform celor stabilite de medicul de medicina muncii.

Sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 11.01.2021 at 16:20

    Care este definitia stresului la serviciu ? Pai daca esti mocait si seful iti cere ca la ceilalti te consideri stresat ? Daca-l dai afara te da in judecata si te mai si castiga. Traiasca trandaveala ! Am vazut o emisiune pe TV 5 la care am fost foarte revoltat. Era vorba despre niste chiriasi care nu-si plateau chiria, si culmea, tot lor le-au dat dreptate justitia. Acolo chiriasii au mult mai multe drepturi ca proprietarii. Asa o sa ajungem si noi cu trantorii salariati.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax