Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Firmele care vor exploata terenuri aflate în paragină ar putea primi facilităţi fiscale de la stat. Proiect la Senat

Publicat

terenuri agricole 1 Un proiect legislative prevede facilităţi fiscale pentru firmele care vor exploata terenuri aflate în paragină. Taxele și impozitele vor fi reduse la jumătate pentru aceste firme.

Propunerea va fi în dezbateri la Senat, fiind înregistrată din 30 august.

Potrivit proiectului, suprafețele din zona bazinelor hidrologice, rezultate ca urmare a unor viituri, alunecări de teren, depuneri de aluviuni, sau terenuri din zona îndiguirilor, barajelor, constituite în insule și grinduri, care nu produc nimic și sunt lăsate în paragină, ar urma să fie exploatate economic. Firmele care vor exploata aceste suprafețe, în anumite domenii de activitate, vor primi scutire de 50% din sumele aferente taxelor și impozitelor.

Excepţia fac terenurile prevăzute de Legea nr. 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei Delta Dunării, cu modificările și completările ulterioare, cele care au regim de arie naturală protejată, cele aflate în parcuri urbane și în zone de agrement intravilan, terenurile inundabile, cele folosite pentru exploatații agricole sau piscicole și terenurile pentru care există deja un regim fiscal derogatoriu.

“Locuri de muncă, creșterea veniturilor statului, valorificarea potențialului economic, dezvoltare durabilă, toate acestea ar putea fi rezultatul unor reglementări fiscale prin care investitorii să fie stimulați să-și implice resursele și abilitățile antreprenoriale, în interesul comunității”, motivează iniţiatorii.

Activităţile admise pe aceste terenuri sunt: producție regenerabilă, turism, agrement, alimentație publică, comerț cu amănuntul, jocuri de noroc, precum și cele de servicii conexe acestora.

Autorităţile locale ar urma să identifice aceste suprafeţe şi să le dea în exploatare.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax