Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Firmele cu cifră de afaceri de până la 100.000 de euro vor avea impozit foarte mic. Cote în funcție de numărul de salariați

Publicat

impozit De la 1 ianuarie 2016, plafonul de venituri pentru microîntreprinderi va fi majorat de la 65.000 euro la 100.000 euro, conform noului Cod fiscal. Încadrarea se va face în funcție de veniturile realizate la 31 decembrie 2015, potrivit normelor de aplicare.

Odată cu majorarea plafonului pentru încadrarea în regimul de impozitare pe venit, în loc de profit, noul Cod fiscal prevede și cote diferite. Dacă, acum, există o singură cotă de 3%, de anul viitor, microîntreprinderile care au peste doi salariați vor datora 1%, cele cu un salariat 2%, iar cele fără salariați 3%.

Excepție vor face firmele nou înființate, după 1 ianuarie, care au cel puțin un salariat cu normă întreagă și care vor plăti 1%.

Conform datelor Agenției Naționale de Administrare Fiscală, peste 450 de companii mici sunt plătitoare de impozit pe venituri, iar în jur de 250 de mii sunt înregistrate pentru impozitul pe profit.

Pentru a fi microîntreprindere, o societate trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Trebuie să aibă venituri echivalente în lei de până la 100 mii euro, care să provină în proporție de peste 80% din alte activități decât cele din consultanță și management. Capitalul social trebuie să fie deținut de alte persoane decât statul și unitățile administrativ-teritoriale și să nu se află în dizolvare, urmată de lichidare, înregistrată în Registrul Comerțului sau la instanțele judecătorești.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax