Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Firmele vor putea retrage mai mulţi bani din bancă atunci când fac plăți către persoane fizice. Plafonul de 10.000 de lei pe zi, eliminat

Publicat

bani la banca Retragerile de numerar din bancă, efectuate de operatorii economici, nu vor mai fi plafonate la 10.000 de lei pe zi, atât timp cât plăţile se fac către persoane fizice. Noile reglementările sunt prevăzute într-un proiect de act normativ adoptat marţi de Guvern şi care, pentru a intra în vigoare, mai are nevoie doar de publicarea în Monitorul Oficial.

Concret, proiectul de act normativ adoptat marți de Executiv va modifica Legea nr. 70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar, act normativ care plafonează în prezent, la 10.000 de lei pe zi, toate tranzacţiile în numerar efectuate între firme şi persoane fizice.

Mai mult, potrivit aceluiaşi document, plăţile fragmentate în numerar către o persoană, pentru tranzacţiile mai mari de 10.000 lei, sunt interzise, scrie avocatnet.ro.

Totuşi, de îndată ce proiectul de OUG aprobat de Guvern va fi publicat în Monitor, plafonul-limită de 10.000 de lei pe zi nu se va aplica într-o anumită situaţie, respectiv la retragerea de numerar din conturi bancare în scopul plăţilor efectuate către persoanele fizice, astfel încât posibilitatea unor entităţi de a achiziționa bunuri/servicii de la diverse persoane fizice să nu mai fie limitată.

„Totodată, prin proiectul de OUG adoptat li se permite agenților economici care efectuează plăți către persoane fizice, indiferent de destinația acestora, să retragă din bancă sume mai mari decât plafonul existent în prezent”, este precizat într-un comunicat de presă recent al Guvernului.

Astfel, orice entitate, cu sau fără personalitate juridică (SRL, PFA, II/IF) va putea retrage din contul deschis la bancă o sumă mai mare de 10.000 de lei/zi, atât timp cât plata în numerar va fi efectuată către o persoană fizică şi reprezintă contravaloarea unor achiziţii de bunuri sau a unor prestări de servicii, dividende, cesiuni de creanţe sau alte drepturi şi restituiri de împrumuturi sau alte finanţări, conform legii.

sursa: avocatnet.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax