Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Florin Cîțu: 1% dintre angajați au salarii mai mari de 3.000 de euro. România nu mai este o țară cu salarii mici

Publicat

Premierul Florin Cîțu susține că România nu mai este o țară a salariilor mici și că tot mai mulți angajați au salarii mai mari de 1.000 și chiar de 3.000 de euro.

Este o reacție a acestuia la predicțiile făcute luni de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care a spus că inflația a ajuns în jur de 5%, iar prognoza arată că va continua să urce spre 5,6% până la finalul lui 2021.

Vezi și Trei bancheri din România, câștiguri uriașe: peste 1,3 milioane de euro anual. Salarii lunare de peste 100.000 de euro

”Este o estimare a Băncii Naționale. Eu vă spun că am văzut ieri niște cifre foarte interesante.

Mai mult de 1% dintre angajații din România au salarii mai mari de 3.000 de euro net.

Cum crește ponderea celor care au salarii mai mari de 1.000 de euro, ceea ce înseamnă că în România ne mutăm spre direcția pe care eu am vrut-o din primul moment, în care România nu mai este o țară cu salarii mici, nu mai este o destinație pentru cei cu salarii mici” – a declarat Florin Cîțu.

”Avem din ce în ce mai multe salarii mari, salarii mari în euro, salarii nete, ceea ce înseamnă România devine o destinaţie pentru investiţii cu valoare adăugată mare şi nu mai este o destinaţie pentru salarii mici”, a mai adăugat premierul.

Banca Naţională a României estimează o inflaţie de 5,6% pentru sfârşitul acestui acestui an, a anuţat, luni, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care a precizat că din toamnă creşterile vor fi foarte mari.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax