Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Florin Cîțu: Există riscul real ca în această iarnă să crească preţul la energia electrică. ”Să fim foarte oneşti cu oamenii”

Publicat

Premierul Florin Cîţu a declarat joi că „există riscul real” ca în această iarnă să crească preţul la energia electrică și propune ca soluții adoptarea cât mai rapid a legii consumatorului vulnerabil şi o schemă de compensare pentru oamenii cu venituri medii. 

Măsurile propuse sunt însă îndepărtate și au nevoie de mult timp pentru a ajunge să fie puse în practic (dacă vor ajunge), pe când scumpirile sunt iminente.

Declarațiile premierului Florin Cîțu:

„Pentru termen mediu şi lung, soluţiile sunt investiţiile. Nu există altă soluţie. Dacă vrem să rezolvăm problema energiei, a producţiei de energie şi să avem energie, să nu avem aceste fluctuaţii ale preţurilor, avem nevoie de o capacitate de producţie internă mai mare.

De aceea avem şi acel memorandum cu Statele Unite pentru încă două reactoare, cu reconfigurarea reactorului 1 şi cele două, 3 şi 4, şi alte proiecte de energie pe care le avem astăzi.

În plus, trebuie să creştem şi conectivitatea, pentru că şi aici ajută. Sunt ţări în UE care au energie la un moment dat mai ieftină şi putem să importăm de acolo mai ieftin.

Deci, lucrăm pe mai multe paliere. Am vrut să am o imagine clară, să ştiu cum alocăm resursele pe următorii ani.

Pentru finalul acestui an, există acest risc, riscul de a avea – şi este un risc real, aici trebuie să fim foarte oneşti şi transparenţi cu oamenii – o creştere a preţului la iarnă.

Şi atunci am cerut şi ministrului Energiei, dar voi avea discuţii şi în Coaliţia de guvernare, să grăbim legea consumatorului vulnerabil, care a trecut de Guvern foarte repede, se află la Senat.

Aş vrea să grăbim termenele. Ea intra în vigoare de anul viitor, din octombrie parcă. Aş vrea să aduc totul la 1 ianuarie 2022”, a precizat Cîţu la TVR 1.

Sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Sçărtz !

    vineri, 20.08.2021 at 16:57

    Americani nu au acceptat baut la volan. La noi e voie mai sus ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax