Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cîțu: Restaurantele, cluburile, magazinele și alte firme care nu respectă măsurile anti-Covid vor risca suspendarea activității

Publicat

Operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii Covid-19 riscă să le fie suspendată activitatea pe o perioadă determinată, a transmis miercuri premierul Florin Cîțu. Potrivit acestuia, perioada minimă de suspendare ar putea fi de două săptămâni. 

„În hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență de astăzi este o propunere pentru elaborarea unui act normativ prin care să fie instituită o măsură complementară a suspendării activității pe o perioadă determinată pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii Covid-19.

Au fost multe discuții în momentul în care am relaxat condițiile pentru anumiți operatori economici. Din păcate, chiar dacă unele restricții au rămas în vigoare, vedem foarte mulți operatori economici care nu respectă aceste restricții. Acestă propunere vine exact după aceste observații pe care le-am avut în ultima perioadă. Vor fi mai multe propuneri acolo”, a spus premierul Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern.

Potrivit premierului, amenzile date de autorități nu mai au niciun efect.

„Astăzi am văzut că acele amenzi pe care le dăm nu mai au niciun efect. Pentru că nu sunt respectate regulile trebuie să schimbăm puțin regulile jocului și să venim cu această modificare. Nu vom mări amenzile, pentru că nu au niciun efect, este vorba despre suspendarea activității pe o perioadă determinată. (…)

Cred că putem să începem cu două săptămâni și să creștem treptat pentru cei care nu respectă în continuare. Cred că mergem cu o perioadă minimă de două săptămâni, dar asta este doar ceea ce aș propune eu. Încă nu avem actul normativ. CNSU ne-a făcut o propunere pentru a face un act normativ, când va veni actul normativ în ședința de Guvern îl vom aproba, dar eu propun inițial minim două săptămâni”, a mai spus Florin Cîțu.

Citește și VIDEO: Patronii HoReCa din Alba Iulia se pregătesc iar de închidere la interior. Petiție către prefectul de Alba, Nicolae Albu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. LUTZ HESSE

    miercuri, 03.02.2021 at 18:09

    Si la scoala pot stai 30 de COPII in O class FARA distanta sociala..Chiar daca 1 copil este infectat de COvid19..n u suspenda curs. NICI mai conteaze daca depaseste inc.de 3(rosu)..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax