Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman, atac la comandantul Colegiului Militar din Alba Iulia, pe tema bisericii de lemn: Nu veți trece cu șenilele

Publicat

Scandalul iscat de o posibilă mutare a unei biserici de lemn din Alba Iulia, în curtea Colegiului Militar din oraș ia amploare. Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, îl atacă dur pe comandantul Colegiului Militar din Alba Iulia, Marcel Domșa. 

Acesta îi spune că ”nu veți trece nici dvs, nici alții, cu șenilele peste o biserică monument istoric și peste noi, cetățenii!”.

Este vorba despre biserica de lemn de lângă stația de salvare, care recent este motivul unui scandal public. Totul a început după ce primarul Gabriel Pleșa a spus într-o conferință de presă, de față cu ministrul Culturii, că biserica va fi mutată din locația actuală, în curtea Colegiului Militar.

Ulterior după ce cetățenii s-au arătat revoltați, Pleșa nu și-a mai recunoscut declarația, într-o ședință de dezbatere a bugetului local desfășurată la primărie, spunând că așa au înțeles jurnaliștii.

Mai jos, îl puteți asculta chiar pe el.


Atacul deputatului Roman, la adresa comandantului Domșa

“Dacă Dumnezeu încuviințează strămutarea, aceasta se va face, dacă Domnul nu dorește, nu va fi mutată”, este parte din mesajul transmis de colonelul Domsa, comandantul Liceului Militar Alba Iulia, către mine.

Și pe care îl fac public! L-am transmis integral și superiorilor domniei sale de la București.

Probabil, domnul comandant, ar trebui, conform regulamentului militar să se ocupe de militărie, nu de demolat biserici.

Domnia sa se crede un fel de Dumnezeu Atotputernic, dacă își permite să se joace cu monumentele istorice și cu sufletul oamenilor.

Mai mult, introduce o instituție fundamentală a statului român într-un subiect extrem de sensibil.

Ceea ce este extrem de regretabil, dar arată un interes vădit.

Vă mă spun încă o dată, domnule colonel! Nu veți trece nici dvs, nici alții, cu șenilele peste o biserică monument istoric și peste noi, cetățenii! Nu mai suntem pe vremea lui Ceaușescu! Și nu veți demola biserici!

Eu sper ca după această intervenție, superiorii dvs vă vor explica foarte clar ca politica se face în civilie.

Dumnezeu să vă înțeleagă!”, a declarat Roman.

Ce clarificări a adus MApN la solicitarea Alba24.ro

Ministerul Apărării Naționale aduce clarificări, la solicitarea Alba24, legate de biserica de lemn din Alba Iulia, despre care primarul Gabriel Pleșa anunțase că va fi mutată în curtea Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul”, iar în locul ei ar fi urmat să fie construită o altă biserică, pe banii Armatei.

MApN spune că nu există o intenție ministerului de a construi din fonduri proprii un nou lăcaș de cult pe amplasamentul actual al bisericii de lemn de lângă stația de salvare.

CITEȘTE ȘI: MApN, precizări OFICIALE legate de mutarea bisericii de lemn din Alba Iulia. Armata NU dă bani pentru construcția alteia

Totuși, există un interes pentru strămutarea ei. Colegiul Militar și Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia au inițiat un proiect comun de relocare, în curtea instituției de învățământ.

O confirmă MApN, care insistă însă că decizia nu a fost luată și nici nu a fost stabilit un termen de relocare. Ministerul transmite că în prezent are loc o analiză care va impune dacă operațiunea se va face și în ce condiții legale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Vasile Vasile

    vineri, 01.03.2024 at 11:00

    Eu știu că Armata se ocupă de apărarea țării, nu de construit sau demolat biserici. Doamne mulți ai în Grădină. Mulți și proști.

  2. pilu

    vineri, 01.03.2024 at 11:03

    Când ai vorbit cu Dumnezeu de speţa asta ? Tot cu D-zeu aţi vorbit când aţi hotărât să încălcaţi Constituţia ? Ce fel de om eşti măi Romane ? Gulgutier înăscut, dar puţin crescut.

  3. Unul

    vineri, 01.03.2024 at 11:24

    De obicei nu sunt deloc un simpatizant peneleu, pesedeu, haureu, șoșoleu, etc., însă intervenția lui Florin Roman o socotesc demnă de apreciere. Vreau să îl felicit public pentru asta. Pe de altă parte, e grețoasă de-a dreptul gângăveala idioată a (înca, vai) primarului Pleșa, privitoare la plimbarea bisericii monument istoric.

  4. Rilu

    vineri, 01.03.2024 at 17:42

    Citeste domnule atent inainte sa comentezi! Scrie clar ca Domsa a zis ca D-zeu decide. N-a zis Roman asta. Mai lasa ura deoparte si deschide ochii inainte sa deschizi gura.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax