Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman, explicații legate de cine ar fi trebuit să conducă ședința pentru citirea moțiunii. Motivul scandalului

Publicat

Deputatul de Alba, Florin Roman, a postat pe contul său de Facebook o explicație legată de baza legală în care a încercat să conducă ședința de joi, din Parlament.

Reamintim că a fost scandal în parlament. Roman a fost scos cu forța de pe scaunul președintelui de ședință de mai mulți reprezentanți ai AUR, susținuți de USR PLUS.

Despre cine sunt Titi Patru Mâini și Antonio Andrușceac, deputații AUR care l-au bruscat pe Roman, puteți citi AICI.

Controversa ține de cine ar fi trebuit să conducă ședința: Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților, căruia Ludovic Orban i-a delegat atribuțiile sau președintele Senatului, Anca Dragu.

Regulamentul spune că ședințele comune sunt conduse de unul dintre cei doi președinți ai camerelor, prin rotație.

Pe scurt, Anca Dragu a condus două ședințe una după alta și ar fi fost rândul lui Orban, care i-a delegat atribuțiile lui Roman.

YouTube video

Postarea lui Florin Roman:

”Huliganismul nu are ce căuta în parlament, iar forța pumnului nu poate trece de forța votului, esența democrației!

Am condus ieri ședința comuna în baza regulamentului comun, îndeplinind atribuții de Președinte al Camerei Deputaților, în baza deciziei publicată în Monitorul Oficial.

În deplina legalitate! Ședințele comune se conduc prin rotație.

Chiar dacă ambii președinți ar fi în sală. Așa spune Regulamentul, iar regulamentul e lege!

Ultimele două au fost conduse de doamna Dragu. Acum trebuiau conduse de CD iar în lipsa președintelui, am exercitat perfect legal, mandatul constituțional. Așa cum Alina Gorghiu a condus Senatul în locul Ancăi Dragu și a luat decizii.

În pofida atacului huliganic al agresorilor de la AUR, care au folosit argumentul huliganic, brat la brat cu USR, am desfășurat o ședința regulamentara: a fost supus votului și a fot adoptata Ordinea de zi aprobata de BPR, am supus la vot și a fost aprobat programul de lucru, am solicitat autorilor moțiunii sa citească textul de 3 ori și au refuzat, iar in final am declarat ședința închisă!

Toate aceste lucruri se regăsesc pe Stenograma ședinței. Este motivul pentru care am stat la microfon până la finalizarea procedurii. Ca totul să fie înregistrat oficial!
Doamna Dragu a reluat abuziv ședința.

O ședința, care ATENȚIE, a fost închisă, nu suspendată! A comis un abuz în serviciu.

Nu putea face acest lucru decât în urma unui nou BPR. Este nu doar un mare abuz în serviciu, ci și unul constituțional. Vom face toate demersurile necesare pentru demiterea Ancăi Dragu din fruntea Senatului!

Vom răspunde solicitării CCR care a solicitat punctul de vedere al Parlamentului și sunt convins 100% ca acest demers va fi declarat neconstituțional!

Din acel moment, toți cei care au încercat dărâmarea ordinii constituționale prin forța, huliganism și abuz vor avea o mare, mare problema cu legea!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Altul

    vineri, 10.09.2021 at 12:22

    D-le Roman e meritul dvs. că ați intervenit într-un moment greu pe care l-a traversat orașul în pandemie, atunci când lipseau măști, echipamente, etc… Pentru asta aveți mulțumirile noastre. Apoi ați devenit goarna răgușită și sforăitoare a câțacilor și ați abuzat de funcția din parlament pentru a trage sforile pentru un impostor. Câțu este de fapt un balonaș umflat cu pompa care va plesni urgent cu o simplă înțepătură de la jupânul Ciolacu ce se pregătește să va ia butoanele. Bravo lui însă rușine multă ar trebui să aveți pentru porcăriile făcute. Dar știm că nu e cazul în ceea ce vă privește. Așa că… Oricum lada de gunoi a istoriei e mare și vă include fără probleme.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax