Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman: Fără acordarea diferenţiată a sporurilor, problema salariilor din Sănătate nu este rezolvată

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Publicat

Soluţia propusă de PNL pentru a compensa o parte din scăderile de salarii din sănătate şi anume folosirea veniturilor proprii ale spitalelor a fost acceptată de ministrul Sorina Pintea, dar fără acordarea diferenţiată a sporurilor, în funcţie de clasificarea spitalelor, problema este rezolvată doar parţial, susţine deputatul Florin Roman, vicepreşedinte PNL.

“Din păcate, fără pasul doi, adică acordarea diferenţiată a sporurilor, în funcţie de clasificarea spitalelor, utilizarea veniturilor proprii nu rezolvă decât parţial problema. Şi asta acolo unde spitalele au venituri proprii. Aruncarea responsabilităţii asupra managerilor de spitale şi a ordonatorilor principali de credite este dovada supremă că ministrul Sorina Pintea este incapabilă să găsească soluţii la haosul creat. Şi, dacă nu ştie ce are de făcut, măcar să împrumute propunerile concrete ale PNL”, consideră politicianul.

Acesta atrage atenţia că problema este rezolvată doar pentru o lună, maxim două.

“Nu managerii de spitale şi ordonatorii de credite au votat legea şi au promovat regulamentul de sporuri. Sorina Pintea şi Olguţa Vasilescu au dat-o în bară. O circulară nu ţine loc de lege, iar folosirea veniturilor, fără sporuri diferenţiate, nu înseamnă altceva decât o cârpeală care rezolvă problema o lună, maxim două”, mai spune Florin Roman.

Acesta atrage atenţia ministrului Sorina Pintea, pe care o consideră “principal vinovat de haosul salarizării”, că “habarnismul este motiv de demisie”.

Dacă PSD a refuzat discutarea moţiunii simple a PNL, politicianul precizează că liberalii nu renunţă şi vor reveni cu solicitarea, în cursul săptămânii viitoare.

“PNL susţine revendicările Sanitas ca fiind juste, întrucât oamenii au fost păcăliţi”, mai precizează Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate