Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman intervine în scandalul iscat de mutarea bisericii de lemn din Alba Iulia. Ce spune deputatul PNL de Alba

Publicat

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, intervine în scandalul iscat de posibila strămutare a bisericii de lemn, din Alba Iulia. Este vorba despre biserica de lemn, din  apropierea Stației de Salvare din Alba Iulia. 

Biserica ar urma să fie mutată în curtea Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul”, unde va servi drept capelă.

Într-o conferință de presă, alături de ministrul Culturii, primarul Gabriel Pleșa este cel care a făcut publică informația. Acesta a spus că în locul acesteia va fi construită o biserică mai mare, pe banii MApN.

După ce infomația a devenit publică, localnicii din Alba Iulia s-au arătat indignați de posibila mutare și chiar au făcut și o petiție online. În petiție aceștia cer ca biserica să rămână în actuala locație.

Ce spune deputatul PNL de Alba, Florin Roman

”Bisericuța de lemn, monument istoric, din zona stadionului Cetate, rămâne așa cum este acum. Cel puțin, cat voi fi în serviciul public, nu voi permite ca deputat, ca această biserică să fie strămutată, ca o simplă tranzacție, fără ca enoriașii să fie de acord.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: O celebră biserica de lemn din Alba Iulia va fi mutată. În locul ei va fi construită o biserică mare, pe banii Armatei

Am luat legătura cu cei abilitați astfel încât să nu fie avizată, în afara legii, o asemenea decizie.

Deocamdată nu există nici o solicitare scrisă, nici la Primăria Alba Iulia, nici la Ministerul Culturii, nici din partea Arhiepiscopiei, nici a colegiului militar. Dacă se va depune o solicitare, noi nu o vom susține.

În plus, am verificat și nu există nici un leu prins în bugetul MAPN, nici pentru strămutare, nici pentru construcția unei noi biserici.

Am sprijinit preoții de la parohii monument istoric, cum sunt cele de la Horea și Ampoița, să poată beneficia de fonduri europene. Astfel trebuie procedat și aici.

Investit, nu strămutat!

Le reamintesc celor care au luat pe firul foarte scurt, această decizie ca nu vorbim de o simplă tranzacție, ci de patrimoniul cultural și de sufletul credincioșilor de la parohie! Iar celor care politizează acest lucru le cer să se abțină”, a declarat Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. Ciprian

    luni, 19.02.2024 at 13:25

    Sa Va fie rușine, oamenii abia supravietuisc,iar voi cheltuiți banii pe strămutat biserici și tot felul de betoane.Rusine,rușine,..

    ..

  2. pilu

    luni, 19.02.2024 at 13:31

    Da cine te crezi măi buricul pământului ? Asta o bifezi ca activitate parlamentară ? Ruşinos că dai astfel de verdicte în mod direct, de parcă ai fi Ceauşescu. Eşti penibil şi fară gândire. Vrei voturile bisericoşilor ? Nu-ţi ajung.

  3. Dany

    luni, 19.02.2024 at 14:50

    Oricum la cata aroganta a afisat PNL-ul in Alba in ultimi 4 ani numai daca suntem pro… facuti gramada ii mai votam.

  4. Petru

    luni, 19.02.2024 at 14:56

    Unii citesc și nu înțeleg…
    Deputatul Florin Roman s-a implicat într-o problema a comunității și a vorbit despre soluția discutată. Nu este nimic ciudat pentru un deputat din Alba Iulia.
    Puțini știu că autostrada A10 s-a realizat datorită tenacității lui Florin Roman pe fonduri europene care s-ar fi pierdut și am circula cu mare greutate și acum în Sebeș, Alba Iulia și Aiud.
    Nu mai dați cu pietre în cine nu merită!

  5. Antic

    luni, 19.02.2024 at 15:48

    Armata e cu noi. De unde are bani de biserici?

  6. Cornelia

    luni, 19.02.2024 at 18:12

    votatil pe florinel, asta se baga-n seama ca musca-n lapte, ce salar ai florinel ?
    sunt niste aroganti votava-r hantatar !

  7. pilu

    luni, 19.02.2024 at 18:14

    PETRU
    Pătrule, dacă-i aşa cum spui tu, crezi că fălosul ăsta rata ocazia să se împăuneze cu o astfel de realizare ? Tu ca membru PNL şi mare susţinător al celui mai implicat, cititor deştept şi deluşitor al celor neştiute, ce lucruri poţi să ne mai spui în plus de cel pe care îl preaslăveşti ? Că poate noi nu prea avem abilitatea de a citi printre rănduri ca tine. Noi la şcoală citeam pe rânduri.

  8. facsimil

    sâmbătă, 24.02.2024 at 06:53

    cel mai bine ar fi să mute toate bisericile din oraș în cartea liceului militar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax