Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: O celebră biserica de lemn din Alba Iulia va fi mutată. În locul ei va fi construită o biserică mare, pe banii Armatei

Publicat

Biserica din lemn din apropierea Stației de Salvare din Alba Iulia va fi mutată în curtea Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul”, unde va servi drept capelă. 

Primarul Gabriel Pleșa, cel care a făcut publică informația, a spus că în locul acesteia va fi construită o biserică mai mare, pe banii MApN. 

”Fiind totuși mică, fiind o parohie cu 1.200 sau 1.300 de enoriași, e nevoie de mai mult spațiu. Acea biserică… exact cu Ministerul Apărării Naționale s-a făcut un contract prin care acea biserică va fi așezată în Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul”, unde va servi drept capelă, serviciul divin va continua… iar pe acel teren de lângă stația de salvare este în proiectare și finanțare viitorul lăcaș de cult.

Se va da bani pentru biserica asta, în condițiile în care ei preiau cealaltă. Știu lucrul ăsta de la părintele paroh de acolo și am aflat în urmă cu două săptămâni” a spus primarul Gabriel Pleșa.

Biserica Sfântul Antonie cel Mare din Alba Iulia a fost ridicată în anul 1769 în localitatea Brăzești, județul Alba, având hramul „Învierea Domnului”.

La Alba Iulia a fost adusă a fost adusă în anul 1991.  Ea a fost sfințită de către PS Andrei la 15 august 1992, care era atunci arhiepiscop de Alba Iulia, după care a urmat pictarea ei între anii 1995 – 2000.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

12 Comentarii

12 Comentarii

  1. Mircea Neag

    sâmbătă, 03.02.2024 at 16:17

    MAPN este o instituție publică de unde finanteaza constructia unei biserici?

  2. pilu

    sâmbătă, 03.02.2024 at 16:20

    Păi ce faceţi mă, faceţi biserică pe banii statului ? Ăştia în loc să se înarmeze, fac biserici să aibe unde să se roage Domnului, să nu fie război. Numai în ţara PSD se pot face tot felul de mârtănării.

  3. Vasile Vasile

    sâmbătă, 03.02.2024 at 16:29

    Dacă tot dăm 2,5% din PIB pentru apărare, trebuiesc construite cât mai multe biserici , cu cât mai mulți popi-colonei și cântăreți sergenți.

  4. Petru

    sâmbătă, 03.02.2024 at 16:57

    În tot ce este vechi și frumos ,trebuie să vă băgați.
    Din ’89 în coace v-ați uitat ce ați făcut ? Zero, nimic, deșert….. asta ați făcut.

  5. Mircea

    sâmbătă, 03.02.2024 at 17:38

    Si biserica monument istoric din satul Acmariu com. Blandiana a fost mutata in Alba Iulia (vândută).In stilul lui Ceausescu de a distruge satele si a muta tot la oras.In loc ca Monumentele Istorice sa ramana la locul lor.Numai in romania cu gena asta jegoasă se pot intâmpla asemenea orgii istorice.RUSINEE SA FIE PT ACEST NEAM JEGOS

  6. Raul Z

    sâmbătă, 03.02.2024 at 18:29

    sataniștii de politicieni și draci din armată 😈

  7. Edward

    sâmbătă, 03.02.2024 at 18:40

    așa ceva doar la noi vezi! faceți mă un spital, avem mii de biserici si 2-300 de spitale! dau 8000 lei taxe din salariu pt ce? eu unu nu merg la biserică

  8. Nicu

    duminică, 04.02.2024 at 07:24

    spitalul județean și liceul militar au fost gândite ca împreună să devină în caz de război un comandament regional. drumul de pe sub Vii era pt. evacuare înspre munți. Armata sa-si vadă lungu nasului iar biserica sa nu uite ca suntem stat laic și nu teocratic. o asa-zisa capela ar trebui sa fie neutra confesional.

  9. dolfi

    duminică, 04.02.2024 at 08:38

    cata aroganta si nesimtire pe bani publici. Zilele astea se discuta de luat cetatenii cu arcanu’ Sa aparam ce? ineptii dintr0astea? coruptie?

    Aloo, MAPN, e 2023! Razboaiele moderne necesita STIINTA, si CERCETARE, nu fum de lumanari si lalaieli ale unora imbracati in rochii. Aveti ore de rugaciuni si matanii in instructie?

    Poate o fi vreu rugaciune ce face soldatii imuni la Bayraktar, Javelin sau chiar S300? Nu prea cred.

    Deci, o capela (pt aia slabi de inger care ajung in Armata, Chiar, de ce ajung oamenii slabi in Armata?) ar trebui sa fie neutra confesional. Pe langa asta, deja in zona aia sunt cel putin 2 beserici: atat sub schit, cat si langa piata.

  10. Nelu

    duminică, 04.02.2024 at 10:57

    Mai Plesa ai intrebat populatia din Alba Iulia daca sunt de acord cu asa ceva? Acolo nu au cum sa contruiasca biserica mare, deoarece nu este spatiu. Fratilor nu trebuie sa-i lasam. Ati vazut cumva lista cu parohiile din judetul Alba care primesc bani de la consiliul judetean? M-am crucit ce de ortodoxisme erau pe acolo, cel mult 10 parohoo greco-catolice, romano-catolice, reformate, etc, uitati-va din curiozitate si la sumele obtinute, ce diferente intre cele ortodoxe si ceilalti. Nu am vazut nicio parohie de la celelalte confesiuni. De ce oare, ce inseamna asta, nu e discriminare? Dar va inchipuiti cati bani se duc pe salarii, la o biserica dinasta mijlocie, nu mare, cel putin 3-4 angajati, care primesc salarii. Majoritatea ar trebui sa faca anumite servicii voluntar, pensionarii, sau sa le dea preotul din bacsisul care-l primeste la mormantari, cununii, botezuri, parastase. Astea sunt venituri pentru ei. Oare isi declara veniturile ca si orice muritor de rand. Nu ca nu platesc nici impozit ca vand lumanari si alte cele. Rusine sa va fie.

  11. Vitan Sandu

    duminică, 04.02.2024 at 14:34

    Ce sa mai adaugi!? Cineva s-a straduit sa aduca acesta Bisericuta mai veche de un sfert de mileniu in orasul Unirii, dar pe unii ii deranjeaza! O vor stramutata poate nu mai ramane nimic din ea! Dumnezeu sa-i ierte!

  12. Teodora

    joi, 08.02.2024 at 23:21

    Păcat ca după atâta strădanie din partea preotului Simion Todoran și enoriașilor sa distrugi un monument istoric,pot spune,care nu și va mai avea valoarea actuala niciodată .Care sunt interesele oare?Cum acești mulți enoriași s au rugat atâta vreme se mai pot ruga și in continuare.Nu doare sufletul sa nimicesti un lucru de valoare făcut cu răbdare ,dragoste,chibzuință,mult suflet și cheltuiala?Pacat!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax