Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VESTE BUNĂ: ”Județul Alba, pe lista spitalelor cu medicamentele necesare pentru tratarea COVID-19”. Precizări de la Florin Roman

Publicat

De astăzi, Spitalul Județean de Urgență Alba și Spitalul Municipal Blaj au fost incluse pe lista unităților medicale ce beneficiază de medicamente utilizate în tratamentul pentru COVID-19, anunță Florin Roman, liderul deputaților PNL.

”Începând de astăzi, spitalul judetean Alba și spitalul municipal Blaj, spital suport de tratare a cazurilor de COVID, au intrat pe lista unităților spitalicești care beneficiază de hidroxoclorochina (plaquenil), medicament folosit în tratarea pacienților diagnosticați cu virusul COVID-19. Inițial, cele două spitale nu au fost incluse pe lista spitalelor care sunt alimentate de Unifarm cu acest medicament esențial în tratarea bolnavilor. La solicitarea președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel și a managerului spitalului judetean, am făcut demersurile necesare pe lângă ministerul sănătății, la sfârșitul săptămânii trecute. Azi am primit confirmarea oficială, nu doar că spitalul judetean Alba și spitalul Blaj au fost prinse în centralizatorul Ministerului Sănătății, ci și garanția fermă ca va exista acest tip de medicament pentru toți bolnavii diagnosticați cu COVID. Mulțumesc ministrului sănătății, dr Nelu Tătar și secretarului de stat, Andrei Baciu, fost elev al liceului militar din Alba Iulia, pentru sprijinul necontenit dat județului Alba”, a transmis Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate