Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman: ”Marți vor fi demiși toți secretarii de stat și prefecții USR PLUS”. Ce poate face Cîțu după demisia miniștrilor

Publicat

Deputatul de Alba, Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputaților și membru al echipei lui Florin Cîțu, a anunțat luni la Antena 3 că marți vor fi demiși toți secretarii de stat și prefecții USR PLUS, după ce Dan Barna a anunțat demisia miniștrilor.

”Mâine vor fi demiși toți cei veniți politic pe structura USR PLUS. Am cel puțin 12 mesaje de secretari de stat și prefecți USR care sunt revoltați de decizia partidului”, a declarat Roman.

Întrebat dacă PNL va racola dintre aceștia, Roman a spus ”după caz, dacă sunt specialiști buni”

Doi membri USR PLUS din Alba ar fi vizați de demitere: un subprefect și un vicepreședinte de la Garda națională de mediu.

Vezi și La guvern se pregătesc HG-uri pentru demiterea prefecților și subprefecților USR PLUS. Cine ar putea pierde funcția în Alba

Ce se întâmplă după ce miniștri USR PLUS își dau demisia

Florin Cîțu poate să propună noi titulari de portofolii sau să instaleze interimari pe o perioadă de 45 de zile.

Augustin Zegrean fost președinte al CCR a explicat la B1 TV care este procedura pentru instalarea unor noi miniștri și despre cea de depunere a moțiunii de cenzură

„Florin Cîțu poate să propună miniștrii interimari, care pot să stea 45 de zile acolo, sau propune miniștrii, dar dacă propune miniștrii trebuie să meargă cu ei în Parlament să ia un vot, dar numai pentru aceia, nu pentru tot Guvernul, numai pentru miniștrii care vin în locul celor demisionari pentru că intrăm în procedura de remaniere”, a declarat Augustin Zegrean, luni seară, pe B1 TV.

Întrebat dacă USR PLUS poate grăbi venirea premierului Florin Cîțu în Parlament e legitimă sau mai degrabă va trebui să treacă termenul de 45 de zile, fostul președinte al CCR a spus:

„Păi pot să aștepte cele 45 de zile, este la mâna primului-ministru acum dacă propune alți oameni în Guvern, alți miniștri în locul celor plecați, sau pune interimari.

A mai fost o situație, cred că în 2009, când au mai rămas numai vreo cinci miniștri în Guvern și Guvernul a stat încă vreo lună, două acolo până la alegerile prezidențiale”.

Cine ar putea fi interimarii care vor înlocui demisionarii din Guvernul Cîțu

Cei șapte miniștri ai USR PLUS și-au anunțat luni seara demisia din Guvernul Cîțu. Demisiile vor fi depuse oficial marți, 7 septembrie.

Primul pas pentru Guvern este numirea, prin decret prezidențial, a unor miniștri interimari. Potrivit unor surse politice, în cazul în care se va alege această variantă PNL a stabilit deja cine vor fi interimarii.

Premierul Florin Cîțu preia interimar Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în locul lui Cristian Ghinea.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, va prelua interimar Ministerul Sănătății, în locul Ioanei Mihăilă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, va fi interimar la Ministerul Economiei, în locul lui Claudiu Năsui.

Ministrul de Finanțe, Dan Vîlceanu, va prelua Ministerul Transporturilor, în locul lui Cătălin Drulă.

Sorin Cimpeanu, ministrul educației, preia Ministerul Cercetării.

Ministerul Justiției este deja condus interimar de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

În locul vicepremierului Dan Barna nu este nevoie de numirea unui interimar, acesta neavând un portofoliu.

surse: Digi24, B1 Tv, Antena 3

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax