Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman: „Ministrul genunche” minte cu nerușinare. Dovada că Ministerul Educației închide școli

Publicat

Florin Roman, deputat PNL de Alba

PNL solicită coaliției de guvernare să-l retragă pe Liviu Pop din funcția de ministru al Educației, un ministru care s-a compromis total atât în fața opiniei publice, cât și în fața oamenilor din sistemul educațional, susține deputatul liberal de Alba, Florin Roman.

„Fiind mai preocupat să dea replici fără fundament criticilor Opoziției, ministrul ”genunche” a uitat că misiunea sa în fruntea Ministerului este aceea de a asigura accesul la educație pentru toți copiii acestei țări și nu de a închide școli!

După ce am dezvăluit public faptul că se fac presiuni, la ordinul ministrului, prin inspectoratele școlare județene pentru a fi tăiate cheltuielile din personal, culminând cu decizia politică de a se închide aproximativ 1000 de unități de învățământ la nivel național, ministrul ”genunche” a oferit o replică pur politicianistă și m-a acuzat că dezinformez.

Citește și Școli închise: Sute de reacții după ce ministrul Pop a încercat să-l pună la punct pe deputatul Florin Roman

Pe această cale, îi prezint ministrului <genunche> dovada care îmi susține afirmațiile și îi solicit demisia de urgență așa cum a promis că va face în cazul în care se va închide vreo școală!

Astfel, un material de lucru (Anexa 1) de la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Alba confirmă că mai multe unități de învățământ din județ nu au un plan de școlarizare și vor fi închise în 2018. Iată și câteva exemple: trei școli primare din Zlatna (Școala primară Galați, Școala primară Almașu de Mijloc, Școala primară nr. 2 Almaș), Grădinița cu program normal Laz din localitatea Sebeș, Grădinița cu program normal Ocoale din localitatea Câmpeni sau Școala primară Valea Morii din localitatea Câmpeni. Iar acestea reprezintă doar o mică parte!

De asemenea, o altă dovadă a faptului că la nivelul ministerului s-a decis să fie închise școlile fără consultarea primarilor rezidă și din decizia Inspectoratelor Școlare Județene de a elibera la sfârșitul anului trecut avizele conforme în vederea organizării unităților de învățământ pentru anul școlar 2019, asta deși în consiliile locale s-a discutat această problemă în luna ianuarie (Anexele 2 și 3).

Din păcate, aceasta este realitatea, iar ministrul <genunche> refuză să admită că, prin reducerea de costuri, încearcă să se încadreze în bugetul insuficient pentru a acoperi creșterile salariale promise profesorilor în acest an. Iar incapacitatea sa de a găsi noi resurse a condus la o reducere de costuri prin închideri totale, parțiale sau comasări de școli.

Îi solicit, încă o dată, ministrului <genunche> să prezinte public studiul de impact care a stat la baza deciziei de a face presiuni politice pentru desființarea a circa 1000 de unități de învățământ la nivel național, precum și situația fondurilor destinate acoperirii integrale a salariilor angajaților din învățământ, pentru anul școlar în curs, cu creșterile promise”, a transmis deputatul PNL de Alba, Florin Roman.

Vezi aici Anexa 1 (.pdf)

Anexele 2 și 3:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax