Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Școli închise: Sute de reacții după ce ministrul Pop a încercat să-l pună la punct pe deputatul Florin Roman


Publicat

Ministrul Educației, Liviu Pop, răspunde, printr-o postare pe Facebook, acuzațiilor venite din partea deputatului PNL de Alba, Florin Roman, care anunța într-o conferință de presă că 1.000 de școli din România vor fi închise. Ministru spune nu este adevărat și că nu se va închide nicio școală. Postarea a adunat sute de comentarii, în special de la profesori care îl anunță de Liviu Pop că au primit ordin de la inspectoratele şcolare să reducă costurile, drept urmare se vor închide unități de învățământ, se vor comasa clase și vor exista profesori care vor fi „puși pe liber”.

„Un deputat PNL dezinformează că se închid 1000 de unități scolare. Nu se închide niciuna.  Îi reamintesc deputatului mincinos că în conformitate cu Legea Educației Naționale înființarea și desființarea unităților școlare se face de către consiliile locale și județene. Deci Ministerul Educației Naționale nu are competență pe acest domeniu.  Menționez că astăzi în România funcționează 6.867 unități școlare cu personalitate juridică în care avem aproximativ 3 milioane de elevi (2 milioane de elevi în mediu urban și 1 milion de elevi în mediu rural)” a scris ministrul, Liviu Pop pe pagina sa de Facebook.

Reacțiile la postare au apărut imediat, iar cei care au comentat sunt dezamăgiți de declarația ministrului, spunând că au fost anunțaţi de la inspectoratele şcolare să reducă costurile, ceea cet înseamnă reducere de personal, închidere de școli etc.

„Le închideți, domnule ministru! S-a ignorat avizul consiliilor locale privind numărul de clase la școlile din subordine și s-a tăiat în carne vie la nivel de inspectorate. Sunt școli care în maxim 2 ani se vor închide. Mințiți cu nerușinare, cu atât mai grav că ați fost și lider de sindicat și știți care e adevărul. Sunteți un TRĂDĂTOR!”

„În Mehedinți, la Baia de Aramă, Strehaia, Orșova si Vinju Mare, deși consiliile locale au avizat pozitiv planurile de școlarizare propuse de CA ale liceelor, la nivel de IŞJ s-a redus câte o clasă de profil real. Copiii cu posibilități materiale reduse. dar care sunt apți de performanță școlară, nu vor putea merge în reședința de județ pentru a urma liceul. Egalitatea de șanse e un moft pentru MEN”

„Domnule ministru, școala mea, din județul Alba (Şcoala Gimnazială „Toma Cocişiu”, Blaj) din toamnă va avea cu 4 clase mai puțin, două de ciclul primar, două de gimnaziu. Un exemplu: avem 65 de copii în trei clase de a IV-a. La anul, cei 65 de elevi vor fi în două clase, deci peste număr maxim de elevi într-o clasă!”

„Și în Brăila se comasează clase, rămân profesorii fără ore și totul pentru că se depășește bugetul alocat județului…. se cer economii la buget…. cine minte? Inspectoratul sau dumneavoastră?”

„Minte MARELE ministru Pop! Deja s-au trimis adrese către școli! În comune cu două școli vor închide una din lipsa banilor! Pentru că educația a avut mereu parte de miniştri pămpălăi! Ce faci când închizi o școală din două pe motiv că sunt doar 15 copii în clasă și faci una cu 30 de copii, dar sala are doar 20 de locuri în bănci? Laşi pe hol 10 copii că așa i-a bășit mintea lui Pop? Bine că sunt bani pentru furat, miliție și securiști!”

„Domnule ministru, Inspectoratele Școlare au trimis prin școli o adresă despre care spuneau că a fost primită de la minister. Li se cerea directorilor să regândească planul de școlarizare astfel încât să se încadreze în buget pentru plata salariilor angajaţilor. Dacă dumneavoastra spuneţi că decizia n-a venit de la minister, noi vă credem, dar trebuie găsită persoana care minte și panichează cadrele didactice.”

„Din pacate Domnule Ministru, nici dumneavoastră nu ştiți ce școli se închid în România, și poate că Ministerul pe care îl reprezentați n-are mare lucru de spus, de vreme ce sunt lăsate școlile să moară, se închid licee valoroase, fără a se lua în calcul nevoile și binele real al elevilor, cu atât mai puțin umilirile la care sunt supuse cadrele didactice….păcat.”

„Dl ministru, după cum ați fost informat personal de colegii noștri, de la 01.09.2018 în Râmnicu Valcea se închid două licee tehnologice. Ați promis că analizați situaţia, dar nu ați făcut nimic. Spuneți că nu depinde de MEN, dar Consiliul local nu ar putea face nimic fără avizul persoanelor pe care le promovați în fruntea inspectoratelor. Și se declară pompos la nivel de minister că formarea de meseriaşi, de specialiști este prioritate pentru minister, dar se închid licee tehnologice pe bandă rulantă în toată țara!”.

Este doar o mică parte din seria comentariilor lăsate la postarea ministrului.

Și deputatul Florin Roman a avut o replică la cele scrie de Liviu Pop.

„PSD minte intreaga tara. Analfabetismul functional este dus de PSD la rang de ministru

Un ministru aflat inca in functie face de rusine intreaga comunitate profesionala a sistemului de invatamnat romanesc. In egala masura, pune in situatie delicata miscarea sindicala din care provine si semneaza cu majuscula incompetentei guvernarii PSD printr-o particularitate personala, propriul analfabetism functional. Liviu Pop ori nu cunoaste atributiile ministerului pe care il conduce ori minte.

Art. 94. (2) Ministerul Educației, Nationale exercită, în domeniul învățământului preuniversitar, următoarele atribuții:
d) avizează structura rețelei învățământului preuniversitar și înaintează Guvernului, spre aprobare, cifrele de școlarizare, pe baza propunerilor unităților de învățământ, a autorităților administrației publice locale, a operatorilor economici, având în vedere recomandările studiilor de prognoză, centralizate, avizate și transmise de către inspectoratele școlare județene, respectiv al municipiului București;
( DEX: a aviza = a exprima părerea autorizată într-o chestiune în care a fost solicitat)
Un elev de liceu ar intelege la prima citire ce spune legea si a inteles deja ca legea care se face si desface in CEX –ul PSD nu se afla pe maini bune.
Analfabetismul functional, pe intelesul lui Liviu Pop, este cand citesti si nu intelegi ceea ce citesti. Daca totusi nu a citit legea si l-a luat gura pe dinanite, iata de ce tacerea ar fi fost o optiune mai buna:
Art. 61 (2) Rețeaua școlară a unităților de învățământ de stat și particular preuniversitar se organizează de către autoritățile administrației publice locale, cu avizul conform al inspectoratelor școlare.

AVIZELE CONFORME sunt opiniile pe care cel care adopta un act administrative este obligat, potrivit legii sa le ceara. Lipsa avizului conform sau nerespectarea continutului sau atage nulitatea actului emis.
Asadar, primariile prin votul consiliilor locale, propun iar inspectoratul aproba in sedinta consiliului de administratie. Mai simplu, hotararea consiliilor locale suporta modificari in functie de optiunea managerala a ISJ.

Art. 63 (3) În situații excepționale, formațiunile de preșcolari sau de elevi pot funcționa sub efectivul minim sau peste efectivul maxim, cu aprobarea consiliului de administrație al inspectoratului școlar, pe baza unei justificări din partea consiliului de administrație al unității de învățământ care solicită exceptarea de la prevederile alin. (1)
Ca urmare, toate clasele si scolile sub/ peste efectiv functioneaza in urma aprobarii CA al ISJ, care aplica metodologia de fundamentarea a cifrei de scolarizare emisa prin ordin de ministru anual. Cele aflate sub efectiv se desfiinteaza daca nu primesc aprobarea ISJ. De aici si presiunea asupra directorilor de scoli sa propuna scolile desfiintarea, ca la inspectorate sa se spele pe maini.
Art. 95 (1) Inspectoratele şcolare judeţene şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti sunt servicii publice deconcentrate ale Ministerului Educaţiei Nationale, cu personalitate juridică, având în principal următoarele atribuţii:
a) aplică politicile şi strategiile Ministerului Educaţiei Nationale la nivel judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti;
Politica Guvernului PSD este aplicata in teritoriu prin ISJ, conduse de oameni politici ai PSD. Poate Liviu Pop sa dezminta acest adevar?
In concluzie, Liviu Pop poate incerca sa ne prosteasca in fata dar nu poate reusi. Mai mult chiar, avem datoria de a prezenta public mecanismul perfid al desfiintarii claselor si scolilor in guvernarea PSD:

1. Bugetul invatamantului preuniversitar pentru 2018 se bazeaza pe obtinerea surplusului de bani necesar salariilor din reducerea cheltuielilor de personal fata de 2017 si nu din cresterea alocarilor bugetare;
2. Finantarea per elev este evident mai mare fiindca aproximativ 85 % din totalul finantarii o reprezinta salariile profesorilor;
3. Mutarea salariilor profesorilor de la primarii la ISJ a avut ca unic scop exercitarea presiunii politice directe: ministru – inspector general – director de scoala” a scris Florin Roman.

„Scandalul” privind închiderea unităților de învățământ a început în urmă cu câteva zile, când Florin Roman spunea că: „Majoritatea guvernamentală PSD-ALDE, se pregătește să închidă circa 1.000 de școli în România și câteva zeci de școli în județul Alba. Ca să distrugă educația până la capăt, în acest an, mii de posturi vor fi desființate”.

Declarația acestuia vine ca urmare a modificării și completării Hotărârii Guvernului nr. 72/2013 privind aprobarea normelor metodologice pentru determinarea costului standard per elev/preșcolar și stabilirea finanțării de bază a unităților de învățământ preuniversitar de stat, care se asigură din bugetul de stat, din sume defalcate din T.V.A. prin bugetele locale, pe baza costului standard per elev/preșcolar, adoptată de Guvernul Tudose în 28 decembrie.

VEZI: VIDEO: Florin Roman îi dedică anul 2018 șefei IȘJ Alba. „Marcela Dărămuș este o slugă obedientă”

CITEȘTE ȘI:  RĂZBOI: Florin Roman acuză IȘJ Alba că forțează închiderea unor școli și grădinițe. Replică dură de la PSD

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Florin Roman: Zi istorică pentru România. Guvernarea liberală aduce circa 30 miliarde de euro pentru dezvoltarea țării

Publicat

Planul Național de Redresare și Reziliență înseamnă susținerea puternică acordată României de către Uniunea Europeană pentru modernizare și ieșirea din criza economică generată de COVID-19.

PNRR aduce României 29 de miliarde de euro, bani care vor însemna investiții mari în transport, sănătate, educație, economia verde, digitalizare, îmbunătățirea administrației publice.
Guvernul a obținut ca o treime din banii PNRR să meargă spre investiții în transporturi, inclusiv în construcția de autostrăzi.

Guvernul a insistat ca PNRR să acopere nevoile de dezvoltare a infrastructurii de transport, pentru a putea genera dezvoltarea economică dorită în România.

Investițiile vor fi dublate de reforme, în urma cărora va rezulta o economie mai puternică și o administrație mai eficientă. Vor fi făcute, printre altele, reforma administrației, reforma fiscală, reforma pensiilor, reforme în energie. În 5 ani de zile, cu ajutorul PNRR, vom reduce substanțial decalajele de dezvoltare dintre România și media europeană.

PNRR va pune bazele unei noi Românii, pregătită pentru secolul XXI și pentru viitoarele generații de români.

Aprobarea PNRR e o promisiune îndeplinită a Guvernului. A fost respectat termenul asumat pentru semnarea PNRR, adică sfârșitul lunii septembrie.

Până la sfârșitul anului, România va primi deja 3,8 miliarde de euro pentru a începe implementarea PNRR.

Guvernul liberal, în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis, își asumă implementarea PNRR.

E obligatoriu ca întreaga clasă politică, întreaga administrație centrală și administrațiile locale, să susțină realizarea investițiilor și reformelor prevăzute în PNRR.

Deputat Florin Roman – PNL, vicepreședinte al Camerei Deputatilor

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat a decedat după ce a fost lovit de un tren, în dreptul localității Cistei. Polițiștii fac cercetări

Publicat

Un bărbat a decedat marți dimineața, în jurul orei 8.00, după ce a fost lovit de un tren. 

Potrivit IPJ Alba, accidentul s-a petrecut în dreptul localității Cistei. Bărbatul decedat avea în jur de 30 de ani au mai precizat polițiștii.

Polițiștii sunt momentan la fața locului unde o cercetare este în plină desfășurare.

știre în curs de actualizare.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Tot ce trebuie să știi despre vaccinarea anti COVID cu doza trei. Centre de vaccinare în județul Alba și cum te poți programa

Publicat

Administrarea celei de a treia doză de vaccin începe din această dimineață. Cei care doresc să se imunzeze cu a treia doză se pot prezenta la orice centru de vaccinare, sau se pot programa pe platforma special dedicată. 

Cea de a treia doză va fi un vaccin ARN Mesager. Momentan în România sunt pe stoc 2,2 milioane de doze de Pfizer și 1,2 milioane de doze de Moderna. 

Luni seara, secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, prezent la digi24.ro, a prezentat noua campanie de vaccinare.

”Fie că ne-am vaccinat prima dată cu Pfizer BioNTech, cu Moderna sau cu AstraZeneca, ne vom vaccina cu doza 3 cu un vaccin produs prin tehnologia ARN Mesager”, a precizat acesta.

”Te poți vaccina cu orice vaccin ARN Mesager. Deci dacă ne-am vaccinat cu Moderna, ne putem vaccina cu Moderna sau cu Pfizer BioNTech, însă recomandarea noastră va fi pentru același tip de vaccin. Vorbim de Pfizer și de Moderna. Dacă cineva dorește din diferite motive să facă un switch, poate să facă fără probleme.

Dacă ne-am vaccinat cu AstraZeneca, care nu este produs printr-o tehnologie ARN Mesager, ne vom vaccina cu a treia doză alegând unul dintre cele două cu tehnologia ARN Mesager – Pfizer sau Moderna”, a mai precizat Baciu.

De ce trebuie făcută a treia doza de vaccin

De asemenea, Andrei Baciu  precizat că a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului îmbunătățește și împrospătează imunitatea câștigată prin vaccinarea administrată inițial.

Acesta a explicat că administrarea dozei a treia de vaccin nu înseamnă că protecția dată de cele două doze a scăzut sau nu mai este validă, ci dimpotrivă.

„A treia doză vine și îmbunătățește, ne protejează în continuare de infectare, însă cel mai important, ne protejează de îmbolnăvire.

E mare diferență între infectare și îmbolnăvire. Vaccinul ne protejează de îmbolnăvire și de situații complicate”, a mai spus Baciu.

Întrebat dacă persoana vaccinată și infectată este la fel de contagioasă, secretarul de stat a spus că aceasta poate transmite virusul, dar acesta este mult mai slab.

„Inhalezi o particulă virală fie că ești vaccinat, fie că nu ești vaccinat.

Dacă ești vaccinat, sistemul tău imunitar se activează imediat și neutralizează, practic, imediat ce virusul a ajuns în organism la interior, de la nivelul mucoasei nazo-faringiale și începe să se multiplice.

Vine sistemul tău imunitar și îl neutralizează înainte să se poată multiplica, înainte să ajungă în organe, să se dezvolte și să creeze simptome.

Dacă nu ești vaccinat, sistemul tău de sănătate nu poate să aibă o reacție suficient de promptă și atunci virusul câștigă teren, se multiplică, se aglomerează la nivelul organelor și începe simptomatologia la nivelul plămânilor și încep simptome ale aparatului respirator (dificultăți de respirație, tuse etc), după care se multiplică la nivelul organismului și simptomele devin sistemice: febră, dureri de mușchi, de articulații etc.

Ține de promptitudinea și de rapiditatea sistemului imunitar pe care ni-l dezvoltăm cu ajutorul vaccinării (…). Dacă ne infectăm, virusul nu se replică, dar putem, respirând, să eliminăm vreo particulă virală.

Aceasta nu are, însă, forța să se multiplice nici măcar la exterior, încât să eliminăm mari mase de particule virale, astfel încât să se împrăștie peste tot în aerul înconjurător”, explică Baciu.

Acesta spune că șansele ca o persoană vaccinată să dea virusul este mai scăzută, pentru că nu există o cantitate mare de virus care să se cantoneze la nivelul mucoasei și pe care să o expirăm În plus, prin purtarea măștii, aerul este filtrat.

Cum te poți programa pentru a treia doză de vaccin

Platforma RO Vaccinare permite programarea celor care doresc să se vaccineze cu doza a III-a, anunță CNCAV.

Potrivit sursei citate, echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) a  finalizat implementarea noilor funcționalități și optimizările necesare.

Programările se pot realiza pentru administrarea dozei de rapel (booster) cu unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna, în centrele de vaccinare care administrează aceste două tipuri de vaccin.

Sunt două condiții pentru vaccinarea cu doza de rapel (booster):

1. Două doze de vaccin administrate

2. Să fie trecute 180 de zile de la a doua doză.

Toate persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu două doze (completă sau heterologă) și pentru care au trecut 180 de zile de la schemă completă se pot programa în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru administrarea dozei de rapel (booster).

Indiferent dacă administrarea primelor două doze s-a realizat cu programare în platformă sau direct în centrul de vaccinare, toate persoanele care îndeplinesc cele două condiții se pot programa pentru doza de rapel (booster).

Pași pentru programare în platformă pentru doza a III-a:

1. Vă autentificați în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro prin introducerea e-mailul-ui/CNP-ului și a parolei;

2. Selectați secțiunea „Beneficiari a. Pentru beneficiarii existenți în cont trebuie doar să accesați pictograma „Programează pentru doza de rapel (booster)”;

b. Pentru beneficiarii noi, accesați butonul „Adaugă beneficiar”, completați datele necesare, iar la final accesați pictograma „Programează pentru doza de rapel (booster)”;

3. Alegeți centrul de vaccinare cu tipul de vaccin dorit (Pfizer sau Moderna), data, intervalul orar,vizualizați sumarul de prezentare a programării și finalizați programarea

4. La final, accesați secțiunea „Programările mele” pentru vizualizarea programării, respectiv pentru editarea sau anularea acesteia.

Informații suplimentare:

Validarea îndeplinirii condițiilor pentru administrarea dozei de rapel (booster) se realizează prin interogarea Registrului Electronic Național de Vaccinări (RENV), unde sunt luate în evidență toate persoanele vaccinate în România;

Indiferent de statusul primelor două programări în platformă, se pot face programări pentru a III-a doza, dacă sunt respectate cele două condiții mai sus menționate.

Se consideră două doze, atât pentru persoanele care au făcut doza I și doza a II-a cu unul dintre vaccinurile Pfizer, Moderna sau Astra Zeneca, cât și pentru persoanele care au făcut doza I cu unul dintre cele trei vaccinuri, iar doza a II-a, în funcție de recomandările medicale, cu un alt tip de vaccin dintre cele menționate.

În acest moment, persoanele vaccinate cu vaccinul Johnson&Johnson nu sunt eligibile pentru administrarea dozei de rapel (booster).

Potrivit CNCAV, doza 3 este ferm recomandată:

– persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile:  cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare;

– persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.

Accesul la vaccinare este permis și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală.

Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială.

Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

Având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel.

Detaliile privind această recomandare vor fi stabilite în perioada următoare, pe măsură ce vor fi disponibile noi date științifice.

Programarea persoanelor pentru administrarea dozei de rapel (doza 3)

Se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare.

Pentru persoanele din centrele medico-sociale și rezidențiale, imobilizate la domiciliu sau fără adăpost, se va utiliza aceeași modalitate de vaccinare, respectiv cu ajutorul echipelor mobile puse la dispoziție de către direcțiile de sănătate publică județene/ a municipiului București.

Beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menționarea celor trei doze efectuate.

10 centre de vaccinare vor fi funcționale în județul Alba. Cetățenii se pot vaccina inclusiv cu doza a III-a. Listă și program

4 dintre cele 5 centre de vaccinare din județul Alba suspendate temporar, își reiau activitatea începând de marți, 28 septembrie 2021, iar celelalte 6 în care fluxul nu a fost întrerupt, vor reveni la program de 12 ore pe zi.

Cele care își vor relua activitatea sunt centrele din Ocna Mureș, Teiuș, Cugir și Zlatna. Astfel, de mâine, în județul Alba vor funcționa 10 centre de vaccinare, astfel:

*2 la Alba Iulia – Centrul de vaccinare de la Liceul ”Alexandru Domșa” (Pfizer, Astra Zeneca și Johnson&Johnson) – program 8.00 – 20.00 și Centrul de vaccinare de la Sala de Sport a Universității ”1 Decembrie 1918” (Pfizer) – program 8.00 – 20.00;

*1 la Sebeș – Centrul de zi pentru persoane vârstnice Sebeș (Pfizer, Johnson&Johnson) – program 8.00 – 20.00;

*1 la Blaj – Centrul Cultural ”Iacob Mureșianu” (Pfizer) – program 8.00 – 20.00;

*1 la Aiud – Sala de sport (Pfizer, Johnson&Johnson) – program 8.00 – 20.00;

*1 la Câmpeni – Sala de sport a Liceului Tehnologic Silvic Câmpeni (Pfizer, Johnson&Johnson) – program 8.00 – 20.00;

*1 la Cugir – Centrul Cultural Cugir (Pfizer) – program 8.00 – 20.00;

*1 la Teiuș – Sala de sport (Pfizer) – program 8.00 – 20.00;

*1 la Ocna Mureș – Sala de spor a Școlii Gimnaziale ”Lucian Blaga” (Pfizer) – program 8.00 – 15.00;

*1 la Zlatna – Cantina Liceului ”Corneliu Medrea” (Pfizer) – program 14.00 – 20.00.

Totodată, va continua să  funcționeze și punctul mobil de vaccinare amplasat pe B-dul Transilvaniei, vizavi de fostul Cinema Dacia, cu program de funcționare 10.00 – 14.00, de luni până vineri. Menționăm că al XI-lea centru de vaccinare din județ, și anume cel de la Ighiu (Moderna), va fi redeschis cel mai probabil de luna viitoare.

La toate centrele din județ vaccinarea se poate face fie pe bază de programare prin platforma națională vaccinare-covid.gov.ro, fie prin prezentare directă. Reamintim că de marți, 28 septembrie 2021, este disponibilă și a treia doză de vaccin.

Doza a III-a de vaccin se va realiza doar cu produse pe bază de ARNm Pfizer sau Moderna, pentru care administrarea celei de-a doua doze de vaccin a avut loc în urmă cu cel puțin 6 luni.

Doza III poate fi cerută atât de persoanele considerate vulnerabile (peste 65 de ani, cu boli asociate), cât și de celelalte categorii de persoane pentru care au trecut cel puțin 6 luni de la doza II.

Pentru cea de-a III-a doză după schema completă cu vaccinul Astra Zeneca se va opta între produsele Pfizer sau Moderna. În cazul persoanelor care au în schema de vaccinare produsul Johnson&Johnson nu se recomandă momentan doza de rapel.

În județul Alba numărul total de vaccinări a ajuns la 185.382: 98.727 – doza I, 86.655 – doza II și 9.447 – Johnson&Johnson.

sursă: digi24.ro, rovaccinare.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

O medalie de aur și trei de argint pentru boxerii clubului CS Unirea Alba Iulia la competiția ”Centura Păltiniș” de la Sibiu

Publicat

Un boxer al Clubului Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la competiția ”Centura Păltiniș”, iar alți trei sportivi au obținut medalia de argint. Competiția s-a desfășurată în perioada 24-25 septembrie 2021, la Sibiu.

Sportivii antrenați de Nicolae Paștiu au obținut următoarele rezultate:

Cadeți:

Drăgoi Viorel Raul (cat. 36 kg) – Locul I;

Bîrsan Gabriel (cat. 42 kg) – Locul II;

Juniori:

Cutean Ovidiu Darius (cat. 70 kg) – Locul II;

Tineret:

Lupșan Mădălin Daniel (cat. 54 kg) – Locul II.

”Tinerii noștri sportivi confirmă, din nou, la ”Centura Păltiniș”, o competiție cu tradiție. Boxul este un sport pentru cei curajoși, care se practică de la vârste fragede. Sacrificiile pentru cei care vor performanță nu sunt tocmai puține, iar talentul trebuie însoțit obligatoriu de multă muncă. Îi felicit pe sportivi și pe antrenor pentru rezultatele obținute”, a spus Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

CS Unirea Alba Iulia, instituție publică subordonată Ministerului Tineretului și Sportului, are nouă ramuri sportive active: atletism, powerlifting, haltere, orientare, box, judo, culturism, tenis de masă și taekwondo (ultima secție înființată). Obiectul principal de activitate este obținerea performanțelor sportive: selecția, pregătirea, participarea la competiții interne și internaționale, respectiv câștigare de medalii pe plan național și internațional.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate