Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman, nou atac la șefa IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, pe tema școlii de la Micești: ”Minciuna PSD merge mai departe”

Publicat

protest+

Deputatul de Alba, Florin Roman, atacă din nou Inspectoratul Școlar Județean Alba, mai precis pe șefa acestuia, Marcela Dărămuș, după ce Ministerul Educației i-ar fi confirmat că ”situația școlii din Micești ar fi fost urmarea unei greșeli de la nivel județean”. Florin Roman a postat pe contul său de facebook răspunsul primit de la minister, însoțit de un comentariu dur. 

”PSD pune cruce școlii din Micesti! După trei vizite succesive la Ministerul Educației și Cercetării, ocazie cu care mi s-a transmis inițial ca in situația școlii din Micesti “cei de la nivel judetean au greșit”, și ca situația urmează a fi “reanalizată”, ieri mi s-a comunicat oficial, ceea ce spuneam încă de la început: ca ciclul gimnazial V-VIII a fost închis abuziv.

În adresa de răspuns se precizează explicit: ”Consiliul de Administrație al liceului cu program sportiv și Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar au constatat ca efectivele de elevi, nu reprezintă efective medii, acestea fiind spre minimele prevăzute de lege, ceea ce conduce implicit și la o subfinanțare a unității de invatamant, având in vedere ca finanțarea se acorda in baza costului standard per elev. Ca urmare, decizia mutării nivelului gimnazial s-a realizat și in scopul încadrării in bugetul aprobat”, se precizează in răspunsul ministerului.

Așadar, in opinia PSD Alba, a inspectorului general Daramus, educația copiilor din Micesti tine doar de bani, deși MEN recunoaște explicit că se respectă regulile minime de funcționare. Totodată, se recunoaște explicit că cei care au luat decizia de mutare a ciclului gimnazial sunt decidenții politici ai Inspectoratului Școlar Alba, prin vicepreședintele PSD, Marcela Daramuș.

Minciuna PSD merge până la capăt: ”În funcție de dezvoltarea economică, evoluția demografica și alocarea bugetară, nivelul de invatamant gimnazial de la Scoala Micesti, poate fi reînființat in anul școlar următor”, se precizează in răspunsul secretarului de stat PSD, Ionel Florian Lixandru. Așadar, PSD minte cum respira! Deși au negat categoric, in mod repetat ca nu se vor inchide și comasa scoli și clase, exact asta au făcut, provocând o serie de drame in rândul copiiilor și părinților!” a scris Roman pe contul său.

Citește și: VIDEO: Huiduieli la începutul anului școlar în Micești. Părinții s-au întors cu spatele la director în timpul discursului

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax